作者: oneonewe 发表于 2010-7-10 17:58:27
4864 47
gege188 發表於 2010-7-17 11:41:57 |顯示全部樓層
應該唔會啦~~ge仔even排毒唔會水便ga~最多軟便
oneonewe 發表於 2010-7-17 11:44:03 |顯示全部樓層
gege188 發表於 2010-7-17 11:41

初初食係咁o架
等佢腸胃習慣o左就ok o架o勒~
kerorozIL 發表於 2010-7-17 13:03:47 |顯示全部樓層
gege188 發表於 2010-7-17 11:41

排毒期係會水便架,有D腸胃好既就冇乜排毒
prodorothyhkg 發表於 2010-7-17 13:17:38 |顯示全部樓層
排毒會好少水便,只係會軟同唔成條,即係軟雪糕至杰d既芝麻糊狀,如果狗狗持續二天水便已經有缺電解質及水份~
大部份狗狗轉糧初期都會有軟便(軟雪糕狀),如果4-7日仍沒有好轉即是隻糧唔o岩食
kerorozIL 發表於 2010-7-17 13:26:20 |顯示全部樓層
排毒會好少水便,只係會軟同唔成條,即係軟雪糕至杰d既芝麻糊狀,如果狗狗持續二天水便已經有缺電解質及水份~
...
prodorothyhkg 發表於 2010-7-17 13:17

咁可能係生肉來源問題喎add12icon
gege188 發表於 2010-7-18 21:11:51 |顯示全部樓層
D生肉我係CITY MAMA買GA..應該唔會有問題掛..add13icon
而且買返黎都有洗淨同低温殺菌先比佢食..

不過ge仔年紀大又有尿道問題.無咩必要我都唔亂比新野佢食lu..一陣連insurance都claim唔返就大獲add2icon
kerorozIL 發表於 2010-7-18 21:21:41 |顯示全部樓層
D生肉我係CITY MAMA買GA..應該唔會有問題掛..
而且買返黎都有洗淨同低温殺菌先比佢食..

不過ge仔 ...
gege188 發表於 2010-7-18 21:11

低温不可以殺菌
carlo 發表於 2010-7-21 20:26:10 |顯示全部樓層
我果 D 都係生食架 !

魚既內藏我都比埋佢地食架 !  好有益架 !   當然要睇埋魚既來源地啦 !