PERSIAN LACE

作者: noel 发表于 2008-1-11 11:00:20
2314 15
kong 發表於 2008-1-11 12:57:16 |顯示全部樓層
佢好靚,我有一隻一路種一路爛,我都冇放棄!佢而家有五片小葉啦,但你會估唔到佢已經四歲啦
doris 發表於 2008-1-11 13:41:14 |顯示全部樓層
原帖由 kong 於 2008-1-11 12:57 發表
佢好靚,我有一隻一路種一路爛,我都冇放棄!佢而家有五片小葉啦,但你會估唔到佢已經四歲啦

高手都咁睇黎我都唔駛咁自悲lu
noel 發表於 2008-1-12 10:30:43 |顯示全部樓層
原帖由 kong 於 2008-1-11 12:57 發表

係呀! 生到咁上下就嚟料...   keep到兩、三圈葉已經要還神....
kong 發表於 2008-1-12 10:32:29 |顯示全部樓層
原帖由 doris 於 2008-1-11 13:41 發表

高手都咁睇黎我都唔駛咁自悲lu

我唔係高手,而且成日遇到一d攪佢唔掂嘅堇,唯有放任佢,等佢幾時鐘意點就點啦.
charles604498 發表於 2008-1-12 23:37:45 |顯示全部樓層
原帖由 kong 於 2008-1-12 10:32 發表

我唔係高手,而且成日遇到一d攪佢唔掂嘅堇,唯有放任佢,等佢幾時鐘意點就點啦.

你只係放任佢咋,唔會放棄佢地掛,佢地如果冇媽媽變孤兒仔 會好橙好慘架!
kong 發表於 2008-1-13 00:29:05 |顯示全部樓層
原帖由 noel 於 2008-1-12 10:30 發表

係呀! 生到咁上下就嚟料...   keep到兩、三圈葉已經要還神....

眱!你又係咁?佢地會唔會係血統有問題呢?
kong 發表於 2008-1-13 00:31:58 |顯示全部樓層
原帖由 charles604498 於 2008-1-12 23:37 發表

你只係放任佢咋,唔會放棄佢地掛,佢地如果冇媽媽變孤兒仔 會好橙好慘架!

放棄嘅情況都有嫁,正如charles你d縞跑左全藍色,你會唔會繼續留住?我會wing 落垃圾桶囉!
charles604498 發表於 2008-1-13 01:08:11 |顯示全部樓層
原帖由 kong 於 2008-1-13 00:31 發表

放棄嘅情況都有嫁,正如charles你d縞跑左全藍色,你會唔會繼續留住?我會wing 落垃圾桶囉!

我一都冇放棄佢地,佢地仲開開心心開緊走色花 徐非佢地自然死亡,如果唔係我都會留住佢地。
如果跑左色你會wing 落垃圾桶 ,佢地雖然係植物都有生命架嗎,kong你好可怕
kong 發表於 2008-1-13 11:15:12 |顯示全部樓層
原帖由 charles604498 於 2008-1-13 01:08 發表

我一都冇放棄佢地,佢地仲開開心心開緊走色花 徐非佢地自然死亡,如果唔係我都會留住佢地。
如果跑左色你會wing 落垃圾桶 ,佢地雖然係植物都有生命架嗎,kong你好可怕 ...

救唔翻嘅唔可以留,因為無地方呀!不過我都盡人事送比唔會介意嘅朋友嘅,第二步先掉,我講下笑,你唔好驚呀!
prodorothyhkg 發表於 2008-1-13 13:07:42 |顯示全部樓層
花花好靚,但咁難"餃"ge東西
堇色 發表於 2008-1-14 09:23:17 |顯示全部樓層
我都有一棵, 花期真係好長,
而且容易打理, 好鍾意這個品牌
Fonica 發表於 2008-1-14 09:39:03 |顯示全部樓層
原帖由 noel 於 2008-1-12 10:30 發表

睇嚟我要準備還神啦,我的那棵經歷了差不多一年,剛剛死過翻生,現在有兩圈葉
noel 發表於 2008-1-14 10:47:40 |顯示全部樓層
原帖由 kong 於 2008-1-13 00:29 發表

眱!你又係咁?佢地會唔會係血統有問題呢?

大定咗就至多樣衰衰咁,最難捱係 小苗->中苗 果段時間,
真係好易bye bye 嫁
noel 發表於 2008-1-14 10:48:50 |顯示全部樓層
原帖由 Fonica 於 2008-1-14 09:39 發表

睇嚟我要準備還神啦,我的那棵經歷了差不多一年,剛剛死過翻生,現在有兩圈葉
咁要賀賀佢喇~  芳芳幾時
Fonica 發表於 2008-1-14 15:23:01 |顯示全部樓層
原帖由 noel 於 2008-1-14 10:48 發表
咁要賀賀佢喇~  芳芳幾時

幾時 --- 隨時呀