返回列表 發新帖

苦科和多肉植物交换可落地種植物

作者: hiatus 发表于 2019-6-20 15:34:06
5281 32
川流不息 發表於 2019-6-25 11:16:57 |顯示全部樓層
hiatus 發表於 2019-6-25 10:57
花友你好,唔好意思,睇漏你個帖子,忘記回覆。

好呀。兩個我都喜歡呢。謝謝你^^

唔緊要! ^^ 謝謝回覆!

我想換呢個鮮紅色套筒, 同埋師姐仲有冇花貓安的紅旗袍呢?

hiatus 發表於 2019-6-25 11:34:13 |顯示全部樓層
川流不息 發表於 2019-6-25 11:16
唔緊要! ^^ 謝謝回覆!

我想換呢個鮮紅色套筒, 同埋師姐仲有冇花貓安的紅旗袍呢?

恭喜你,選到一盆已經被偷既植物,哈哈。上次來不及剪花,已經不見啦。

我仲有苗備份,不過未大,要遲d先可以再分享。

我感覺佢係橙色多d,非常鮮豔,係我最喜愛之一。

安的紅旗袍有,可以比蟲或植株你。

川流不息 發表於 2019-6-25 11:47:15 |顯示全部樓層
hiatus 發表於 2019-6-25 11:34
恭喜你,選到一盆已經被偷既植物,哈哈。上次來不及剪花,已經不見啦。

我仲有苗備份,不過未大,要遲d ...

哈哈哈哈哈哈哈, 咁暫時記錄在案, 我等你啊~

兩株積水我照俾你先~ 先接收安之紅旗袍

hiatus 發表於 2019-6-25 11:49:09 |顯示全部樓層
川流不息 發表於 2019-6-25 11:47
哈哈哈哈哈哈哈, 咁暫時記錄在案, 我等你啊~

兩株積水我照俾你先~ 先接收安之紅旗袍 {:em ...

無問題,只要你睇得啱,我會盡力種大佢,到時再通知你。

無其他睇啱啦?可以whatsapp,我再比d植物你選擇。

pm約交收吧。
giant 發表於 2019-6-25 21:13:04 |顯示全部樓層
hiatus 發表於 2019-6-25 10:52
依兩種都係紫色花,你睇下啱唔啱心水?

多謝樓主,下面嗰種好靚呀 ,如果 Sinn Isas Vega 未出芽我要依粿可以嗎?
hiatus 發表於 2019-6-25 21:26:57 來自手機 |顯示全部樓層
giant 發表於 2019-6-25 21:13
多謝樓主,下面嗰種好靚呀 ,如果 Sinn Isas Vega 未出芽我要依粿可以嗎?  ...

梗係得。两個一起比你。
依種已培苗。
7月再睇過Isa Vega,有就一起交收,無就下次。
giant 發表於 2019-6-26 21:07:25 |顯示全部樓層
hiatus 發表於 2019-6-25 21:26
梗係得。两個一起比你。
依種已培苗。
7月再睇過Isa Vega,有就一起交收,無就下次。 ...

多謝你,我另外有小型球蘭,可以剪2枝給你,有興趣的話我再拍照給你看.
hiatus 發表於 2019-6-29 15:37:30 |顯示全部樓層
giant 發表於 2019-6-26 21:07
多謝你,我另外有小型球蘭,可以剪2枝給你,有興趣的話我再拍照給你看.  ...

哦,感謝!

暫時不收住呀。我也有大約不到10種球蘭。依架只想要d可落地植物呢。

最大 的一棵
2019-06-18 13.48.14.jpg
Cactuslover 發表於 2019-7-1 14:23:40 |顯示全部樓層
請問可用鐵海棠交換苦科嗎?謝謝
giant 發表於 2019-7-3 22:01:43 |顯示全部樓層
hiatus 發表於 2019-6-29 15:37
哦,感謝!

暫時不收住呀。我也有大約不到10種球蘭。依架只想要d可落地植物呢。

師姐的球蘭好靚靚.

多謝賞花^^  發表於 2019-7-4 14:28
hiatus 發表於 2019-7-4 14:27:40 |顯示全部樓層
Cactuslover 發表於 2019-7-1 14:23
請問可用鐵海棠交換苦科嗎?謝謝

鐵十字海棠嗎?也好呀。仲有無其他海棠呀?直立型既有無哈?
Cactuslover 發表於 2019-7-8 11:19:31 來自手機 |顯示全部樓層
hiatus 發表於 2019-7-4 14:27
鐵十字海棠嗎?也好呀。仲有無其他海棠呀?直立型既有無哈?

呢種

同實物

Thx
hiatus 發表於 2019-7-8 14:17:14 |顯示全部樓層

依個呀,原來是別名。

我有超級大棵啦,不用啦,謝謝。