PARSLEY 成長日記 (都系香草)

作者: gtrnismo 发表于 2008-1-4 18:56:46
3435 8
好快大而且好易繁殖既植物
差吾多煮咩都可以落, 但最近從廚房朋友得知原來pesto都可以落D italian parsley

除basil外最快蒲頭幾香草, 4日左右

開始密

有陽光下D葉有D "ling"

評分

查看全部評分

gtrnismo 發表於 2008-1-4 18:58:54 |顯示全部樓層

真葉

終於出喇,其實都系一個禮拜後既事, 超快

close up
gtrnismo 發表於 2008-1-4 19:00:57 |顯示全部樓層

見大得禁快, 即克分D落地, 就系感....

分盆後, 兩3日後就出苗, 原來之前又系吾夠位生

好快又出真葉
gtrnismo 發表於 2008-1-4 19:04:02 |顯示全部樓層

to be continue...

close up of the mom and dad and the kids
好似一個家

繼續將D BB苗續條拔出, 落地, 好熱...

盆得翻3-4 paul
gtrnismo 發表於 2008-1-4 19:07:38 |顯示全部樓層

落地篇

因為吾想佢地大得太快, 所以決定穩個吾多夠光既地方落地去控制下

隔左1日

close up

密起來

close up

開始失控

開始失控close up
gtrnismo 發表於 2008-1-4 19:10:37 |顯示全部樓層

吾夠位種

好吾夠

熱帶雨林

最近又影左D但未落電腦, 高得過份, 一落雨因為太長變左dum晒落尼...
遲D再post

thank you
arp 發表於 2008-1-7 09:26:30 |顯示全部樓層
多口問句, 請問你係米住地下花園, 鑿爆部分地磚來地植架
famoon 發表於 2008-1-7 13:37:48 |顯示全部樓層
parsley真係好易種, 又好味~~
gtrnismo 發表於 2008-1-7 17:24:50 |顯示全部樓層

我住town house, 本來都有個花園了

原帖由 arp 於 2008-1-7 09:26 發表
多口問句, 請問你係米住地下花園, 鑿爆部分地磚來地植架

鑿爆部分地磚? 哈哈﹐我地呢度好自由的, 我地真系可以再鑿爆架, 只要吾鑿爆自己間屋就成塊地都鑿得。

點解你會感問禁得意﹖