廣告軍團大作戰

作者: wct119 發表于 2010-5-7 14:39:23
2754 22
近來來自袓國的廣告軍團大舉侵襲,防不勝防,
建議增設一些人手協助即時清理,
展開防衛戰.
jack872184 發表於 2010-5-7 14:41:47 |顯示全部樓層
101% support~!!!!!!
回復

比得大帝 發表於 2010-5-7 15:47:31 |顯示全部樓層
謝謝你們關心, 廣告確是很討厭, 不過現在已有多個版主, 而且花友們見到廣告都很積極舉報, 方便版主們清理, 目前一般都可以在15-30分鐘內清理得到

暫時未有增加人手的須要
回復

比得大帝 發表於 2010-5-7 15:50:22 |顯示全部樓層
我反而覺得應該在新會員註册做點功夫

正所謂預防勝於治療
回復

jack872184 發表於 2010-5-7 16:02:46 |顯示全部樓層
99999999999%support Peter.
"我反而覺得應該在新會員註册做點功夫"
The people who post adverts usually come from mainland China,
we may make the 註册takes a bit longer time(any uses?)
回復

wct119 發表於 2010-5-7 16:13:50 |顯示全部樓層
只向香港花友開放註冊是否可行?
回復

比得大帝 發表於 2010-5-7 16:20:10 |顯示全部樓層
不如我將哩個帖搬去管理處啦, ok?
回復

wct119 發表於 2010-5-7 16:22:52 |顯示全部樓層
不如我將哩個帖搬去管理處啦, ok?
比得大帝 發表於 2010-5-7 16:20

由大帝話事.
回復

比得大帝 發表於 2010-5-7 16:23:21 |顯示全部樓層
只向香港花友開放註冊是否可行?
wct119 發表於 2010-5-7 16:13

依個網絡都是不分地域界限的, 只對香港開放好像把自己局限了
回復

比得大帝 發表於 2010-5-7 16:26:25 |顯示全部樓層
99999999999%support Peter.
"我反而覺得應該在新會員註册做點功夫"
The people who post adverts usually  ...
jack872184 發表於 2010-5-7 16:02

未必有幫助, 我留意過有很多廣告會員都是註册了一個月以後才開始發帖的

我相信佢地係用程式註册, 一次過註册好幾個會員, 有時間才開出來發廣告
回復

wct119 發表於 2010-5-7 16:34:44 |顯示全部樓層
佢地的註册名稱大致上都有一定形式,
一眼都看得出七七八八.
回復

比得大帝 發表於 2010-5-7 17:15:01 |顯示全部樓層
佢地的註册名稱大致上都有一定形式,
一眼都看得出七七八八.
wct119 發表於 2010-5-7 16:34

因為我們版主只可以對已註册用戶禁言, 不可以禁待註册用戶
我見到好多個名好明顯係廣告人的, 都不可以禁
不過如果見到那些類似廣告名的用戶, 已註册的但還未發過帖的, 我都會禁佢, 再發個pm俾佢, 同佢講, 如果佢唔係入嚟發廣告的就通知我開番佢的個account, 佢地的程式唔識回pm的.
回復

比得大帝 發表於 2010-5-7 17:16:28 |顯示全部樓層
我覺得如果版主有權禁待註册用戶會少咗好多廣告
回復

reellike 發表於 2010-5-7 18:56:31 |顯示全部樓層
不如新注冊的人要過“冷河”(一星期)才可以發貼
或者要在線超過一星期才可以發貼
回復

jack872184 發表於 2010-5-7 18:59:44 |顯示全部樓層
新注冊的人already要過“冷河"da la~
回復

jack872184 發表於 2010-5-7 19:00:04 |顯示全部樓層
在線超過一星期才可以發貼-->This maybe work
回復

wct119 發表於 2010-5-8 15:54:33 |顯示全部樓層
在線超過一星期才可以發貼-->This maybe work
jack872184 發表於 2010-5-7 19:00

我覺得冇用,佢地可等夠鐘先賣廣告.

我有樣野唔明,發廣告者在其他花友主題內發帖登廣告,被禁後其廣告仍可見,沒有被屏蔽.

在其他討論區,一經被禁,其發言即被屏蔽掉.
大家都係 Powered by Discuz!  7.2
回復

oneonewe 發表於 2010-5-8 16:58:16 |顯示全部樓層
我覺得冇用,佢地可等夠鐘先賣廣告.

我有樣野唔明,發廣告者在其他花友主題內發帖登廣告,被禁後其廣告仍可 ...
wct119 發表於 2010-5-8 15:54

setting 問題而已
回復

dd_dd 發表於 2010-5-13 10:36:05 |顯示全部樓層
佢地用回復賣廣告add2icon
回復

比得大帝 發表於 2010-5-13 10:49:53 |顯示全部樓層
jack872184 發表於 2010-5-7 19:00

這個沒用的, 我最近發覺有個註册了一年才開始發廣告的
回復

12下一頁