小機械人的大愛

作者: EddieOR 發表于 2010-3-8 22:01:16
1572 6

短片內容:小機械人原想走進房間問主人一些東西,但看到房間失火,於是不理自己生死,代替主人吸走所有對身體有害的香煙,而高濃度的香煙引致小機械的身體出現問題,最終主人因失去至愛而感到非常傷心。

網址:http://www.youtube.com/watch?v=dftNu4dakSI
s081013 發表於 2010-3-8 23:07:26 |顯示全部樓層
i want to ask that..
who made this video?
that's creative and the drawings are quite good!
回復

EddieOR 發表於 2010-3-22 22:41:07 |顯示全部樓層
其實係我整,但我發現有好多不作之處
如主題相對較難感化別人,又或者我覺得畫得唔係好好
希望大家可以上去睇睇,可以既話評下分啦(最好5粒星)add4icon
回復

winniethepoon 發表於 2010-3-23 23:08:51 |顯示全部樓層
um....
咁我俾4粒星啦~

"代替主人吸走所有對身體有害的香煙"
(唔係好明顯,我覺得如果可以加句:等我幫你吸走對身體有害的香煙,可能會好D)
其實都幾好~!畫得幾靚丫~^^~add6icon
回復

EddieOR 發表於 2010-3-24 19:51:55 |顯示全部樓層
以前剪片都係以影片為主,今次係第二次整呢類型既片
基於我唔識用 Flash 既關係,於是我用左一個好戅居既方法,就係逐格切
我參考過相同類型既影片,絕大部分都整得好過我
回復

HappyLeo 發表於 2010-4-3 21:44:51 |顯示全部樓層
以前剪片都係以影片為主,今次係第二次整呢類型既片
基於我唔識用 Flash 既關係,於是我用左一個好戅居既方 ...
EddieOR 發表於 2010-3-24 19:51

haha^^慢慢黎啦,我完全唔識用 Flash tim~
不過個佩樂好柔和~
回復

EddieOR 發表於 2010-4-16 18:56:07 |顯示全部樓層
我個人認為此仍失敗之作,
影片主線的清晰度較弱,而感染力亦不足
不過大家都不仿上去睇下,留番 d comment
回復