學校的滅蚊機

作者: EddieOR 發表于 2007-6-29 21:56:23
3694 13

學校的滅蚊機,你所看見的全部都是昆蟲,除左有一兩塊係樹葉
好似貼錯版添,版主如果見到唔該搬一搬,SORRY

Tony 發表於 2007-6-29 23:21:23 |顯示全部樓層
好嘔心...
回復

tata 發表於 2007-6-29 23:27:06 |顯示全部樓層
啲昆蟲鐘意入去玩都無計喎

EddieOR, 部機係用嘜嘢原理吸引啲昆蟲呀?
回復

羊咩咩 發表於 2007-6-29 23:31:11 |顯示全部樓層
唔駛清理架?不過比我都唔敢清理
回復

EddieOR 發表於 2007-6-30 00:11:41 |顯示全部樓層
原帖由 krista 於 2007-6-29 23:27 發表
啲昆蟲鐘意入去玩都無計喎

EddieOR, 部機係用嘜嘢原理吸引啲昆蟲呀?

首先在捕蚊機啟動的同時,其內置之催化系統也同時啟動,並產生出二氧化碳、濕氣及熱力,與人體呼吸作用一樣。 再配合強力誘蚊晶片,所釋放出模仿人類和哺乳動物的氣味,便能很有效地吸引並捕捉吸血蚊蟲。而本機操作簡便,無須使用額外電源,可除去使用電線等潛在危險。
回復

tata 發表於 2007-6-30 20:40:28 |顯示全部樓層
嘩好詳盡呀~係學校自己設計架? 定係會有得賣架?
回復

EddieOR 發表於 2007-6-30 21:10:04 |顯示全部樓層
原帖由 krista 於 2007-6-30 20:40 發表
嘩好詳盡呀~係學校自己設計架? 定係會有得賣架?

真係有得賣的,幾千蚊一部。很多的哥爾夫球場都會看到的
回復

八王爺 發表於 2007-7-1 07:55:32 |顯示全部樓層
攪笑!

不如改名叫 捉虫机?
回復

EddieOR 發表於 2007-7-1 21:59:03 |顯示全部樓層
原帖由 八王爺 於 2007-7-1 07:55 發表
攪笑!

不如改名叫 捉虫机?

部機都唔知話佢好定唔好,有時我入到去都被蚊針,針左好多下
都係帶定蚊怕水好點
回復

jellyfishy 發表於 2007-7-2 21:09:33 |顯示全部樓層
eddie, 無問題喎,呢度係吹水區,你又唔係貼不文相,你個主體係為了吹水所以貼圖,咁就得啦,哈哈~
嘩~ 你唔講係買回來的,水母仲以為係你學校d同學既發明.
回復

EddieOR 發表於 2007-7-2 21:22:48 |顯示全部樓層
原帖由 kimmy 於 2007-7-2 21:09 發表
eddie, 無問題喎,呢度係吹水區,你又唔係貼不文相,你個主體係為了吹水所以貼圖,咁就得啦,哈哈~
嘩~ 你唔講係買回來的,水母仲以為係你學校d同學既發明. ...

因為就好少人會買,所以你係出面既店到就應該唔會見到的
我之前都係上網睇先見到這些滅蚊機,都要賣成 5000 蚊以上,唔怪得學校成日話冇錢
回復

yuk888 發表於 2007-8-1 15:50:06 |顯示全部樓層
係呀~~我的學校都有安裝 , 效果非常好 , 這款滅蚊機叫  SkeeterVac SV35 , 不過好似出了隻新款叫 Skeetervac SV3000H , 您可以去他們網址看看 http://www.skeetervac.us
回復

笨笨 發表於 2007-8-2 00:35:39 |顯示全部樓層
而家既建築地盤好多都要規定有幾部滅蚊機係地盤內外滅蚊~~~
應該會開始流行~~~殺晒啲蚊佢
回復

Marco 發表於 2008-3-7 13:22:59 |顯示全部樓層
米奇老鼠公園都有装呢啲滅蚊機,你有無比蚊咬?  呢個網頁都有其他相睇。ww.sv3000.com
回復