種出個未來…………迷岩大賽(白雪公主大戰惡魔甜心)

作者: 小雷子 發表于 2019-5-9 10:49:34
22616 377

呢個係今年第2埸比賽,要多謝雙魚座分享種子比小雷子!
如果大家有爬文的話,都會知道雙魚座求知慾好强,尤其對配種育苗方面,非常感興趣,作為佢嘅好友,小雷子當然要無限量支持,亦希望大家同我一樣,將小種子種出一個更靚嘅未來!
今次都邀請左魚魚同小雷子一齊做評判,簡稱<魚雷評判團>

比賽準側如下:
只要最快成功種到開花,你就係大贏家!
*(如果同時間,有多個花友成功開花,會選型   態優美為勝出者)

獎品:
出奇蛋一隻(唔知裡面係咩架)

另外加設Big surprise大獎2個
1.<靚到揼揼聲大獎>
開花最靚又新鮮的話,可得此獎
2.< 醜樣到唔恨大獎>
開出嘅花最醜樣的話,亦可得獎
<rwgplant大爺贊助2棵AV kostina fantasy小苗!

要求:
參加者必須每月最少一次,在小雷子開<迷岩比賽>嘅帖報告生長狀況!(如果未能符合要求,參賽資格會被取消)
小雷子 發表於 2019-5-9 10:51:18 來自手機 |顯示全部樓層

參賽花友如下:
1.川流不息
2.calico
3.yammief
4.rwgplant
5.pekklewin  
6.faye07
7.新手小麗
8.JM2018
9.Fionatam  
10.Onon2000
11.小紅楓樹
12.erikkwong
13.Angus1029
14.chin
15.小君

成功開花花友如下:
1.rwgplant19/6/19
2.小雷子24/6/19
3.小紅楓樹9/7/19
4.JM2018 13/7/19
5.pekklewin23/9/19
回復

川流不息 發表於 2019-5-9 11:02:53 |顯示全部樓層
謝謝舉辦比賽, 大家都加油~!

昨晚上盆:

回復

小雷子 發表於 2019-5-9 11:15:56 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子剩下呢兩棵,大得超快!
已經超越<無名紫>,你地睇下! 20190509_111435.jpg
回復

rwgplant 發表於 2019-5-9 11:40:59 來自手機 |顯示全部樓層
各位參賽者,今次唔同無名指比賽,唔單衹鬥快有花,仲要鬥特別,你地係來創造未來,來成就歴史,請付出各位嘅心血,爲報答各位,小plant願獻出小小心意,拿出兩棵Kostina fantazia小苗,加上燈燈燈櫈嘅"魚雷評判團"兩位大大來做評審,你地就盡情發揮小宇宙啦!
圖中嘅小苗是實物照,如果無C嘅話,到時送出就可能係大苗啦
另一張圖是網上照片。
IMG_7758 (2).JPG
回復

faye07 發表於 2019-5-9 11:46:17 來自手機 |顯示全部樓層
2019.5.8 收到上盆

首先多謝雷大的無私分享及熱心舉行比賽,比我泥個新丁可以向各位學習。

收到時頂芽(右上角)已斷開,見有莖有三片葉,直接插入泥,睇下可唔可以有生機。
回復

erikkwong 發表於 2019-5-9 11:59:45 |顯示全部樓層
分了2盆, 大的那盆唔敢再分, 因為啲葉好易斷.
回復

Fionatam 發表於 2019-5-9 12:23:50 來自手機 |顯示全部樓層
昨日直接一舊上盆, 完全唔敢分, 很多葉還在要斷唔斷嘅階段。
有AV在禮物, 我要加油。雖然開得最醜都有機會攞獎, 但要開花都有難度。我要加油, 我要AV
回復

rwgplant 發表於 2019-5-9 12:52:57 來自手機 |顯示全部樓層
我都上咗盆,甩咗少少葉,尚算OK,正式比賽。另外,我先向各比賽花友聲明,我衹會贏出奇蛋,就算魚雷射中我,我都唔會贏自己AV
回復

小雷子 發表於 2019-5-9 13:17:20 來自手機 |顯示全部樓層
rwgplant 發表於 2019-5-9 12:52
我都上咗盆,甩咗少少葉,尚算OK,正式比賽。另外,我先向各比賽花友聲明,我衹會贏出奇蛋,就算魚雷射中我 ...

如果大爺中左大獎,小雷子送出車轆 AV小苗一棵!
回復

rwgplant 發表於 2019-5-9 13:28:31 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-5-9 13:17
如果大爺中左大獎,小雷子送出車轆 AV小苗一棵!<span class="emoji emoji1f60e"></span>

用車轆過小苗仲使要,但如果係DS Shinning bell之類,我要俾魚雷炸死
回復

小雷子 發表於 2019-5-9 14:00:55 來自手機 |顯示全部樓層
rwgplant 發表於 2019-5-9 13:28
用車轆過小苗仲使要,但如果係DS Shinning bell之類,我要俾魚雷炸死

小雷子要睇靚花,你成功的話就送DS Shinning bell小苗!
如果種到<醜樣到唔洗恨>的話,就係被車轆 ,碌過AV小苗啦!

一言為定  發表於 2019-5-9 14:03
回復

Fionatam 發表於 2019-5-9 14:26:02 來自手機 |顯示全部樓層
賽外賽嗎? 好似好緊張刺激。一般由苗到開花要幾耐時間?
回復

yammief 發表於 2019-5-9 16:37:57 來自手機 |顯示全部樓層
8/5收到小苗,已落泥,B B好健康。
回復

pekklewin 發表於 2019-5-9 20:36:57 來自手機 |顯示全部樓層
收到苗苗,並已上盆
回復

JM2018 發表於 2019-5-9 20:44:28 來自手機 |顯示全部樓層
我的苗比較弱小呀!右邊是無名指「JM001」
回復

Chin 發表於 2019-5-9 21:18:17 來自手機 |顯示全部樓層
上盆了,小小苗.我和你齊齊加油。
回復

carriez 發表於 2019-5-9 21:43:35 來自手機 |顯示全部樓層
岩岩收到,佢身子仲好弱,希望快d適應
回復

小雷子 發表於 2019-5-9 22:15:11 來自手機 |顯示全部樓層
carriez 發表於 2019-5-9 21:43
岩岩收到,佢身子仲好弱,希望快d適應

你放錯組!
回復

carriez 發表於 2019-5-9 22:18:37 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-5-9 22:15
你放錯組!<span class="emoji emoji1f605"></span>

即刻放過去先
回復