嘩!好難找的 都給我找島

作者: 眼都花 發表于 2019-4-15 17:12:44
3539 27
行了三個街市 先找到 還要收我二十二蚊
B17 發表於 2019-4-15 18:29:44 |顯示全部樓層
乜蓮藕唔係打橫生嘅咩!

回復

眼都花 發表於 2019-4-15 19:03:25 來自手機 |顯示全部樓層
B17 發表於 2019-4-15 18:29
乜蓮藕唔係打橫生嘅咩!

爆左牙點 要向上生的 他會反地心吸引力的
回復

andyman 發表於 2019-4-16 09:33:39 |顯示全部樓層
人地以為你嫁娶用, 收得你平啦。
回復

眼都花 發表於 2019-4-16 09:46:01 來自手機 |顯示全部樓層
andyman 發表於 2019-4-16 09:33
人地以為你嫁娶用, 收得你平啦。

本身是十蚊一大兜 一問他有沒發了牙的蓮藕 他說有 就在角落連同我選了幾個沒有發牙的收我二十二蚊 算吧!好過去花店買 一個頭都要二十八蚊 除笨有精[掩面]
回復

眼都花 發表於 2019-4-16 09:48:41 來自手機 |顯示全部樓層
眼都花 發表於 2019-4-16 09:46
本身是十蚊一大兜 一問他有沒發了牙的蓮藕 他說有 就在角落連同我選了幾個沒有發牙的收我二十二蚊 算吧! ...

總知賣菜的C奶 穿得有點性感的都是穩笨七多
菜妹!你話系5系
回復

眼都花 發表於 2019-4-19 22:02:55 來自手機 |顯示全部樓層
今晚襯落雨 張盤蓮藕放落池底 希望一星期後長出新牙 快高長大
回復

眼都花 發表於 2019-4-20 08:08:40 來自手機 |顯示全部樓層
更新........
回復

眼都花 發表於 2019-4-21 08:19:19 來自手機 |顯示全部樓層
眼都花 發表於 2019-4-19 22:02
今晚襯落雨 張盤蓮藕放落池底 希望一星期後長出新牙 快高長大<span class="emoji emoji1f913"></span><span class="emoji emoji1f64f"></span> ...

更新……
回復

川流不息 發表於 2019-4-21 10:26:26 |顯示全部樓層
好正呀~~~

我冇咁既地方, 最多都係種下碗蓮咋~

請樓主多多更新情況, 自己種唔到睇人地種都係樂事
回復

眼都花 發表於 2019-4-21 11:38:02 來自手機 |顯示全部樓層
川流不息 發表於 2019-4-21 10:26
好正呀~~~

我冇咁既地方, 最多都係種下碗蓮咋~

住在高樓的朋友真的好難種 最低限度要用沖涼缸先可以 我好彩 屋主婆婆給我舊有的龜池 改做魚池先可以種大型水生植物 我以花了幾日時間修補舊龜池 試種了好幾種植物同魚蝦蟹 還有田雞  給大家分享 沒人分享是沒喜悅的 我一定繼續更新我的快樂 回顧日日比大蚊公咬到腳腫手腫臉腫周身腫都是直得 復活節送給你們的快樂
回復

眼都花 發表於 2019-4-22 09:05:22 來自手機 |顯示全部樓層
眼都花 發表於 2019-4-21 11:38
住在高樓的朋友真的好難種 最低限度要用沖涼缸先可以 我好彩 屋主婆婆給我舊有的龜池 改做魚池先可以種大 ...

今早起床發覺蓮藕長出水面 快出葉子
回復

菜妹 發表於 2019-4-23 09:22:09 |顯示全部樓層
眼都花 發表於 2019-4-22 09:05
今早起床發覺蓮藕長出水面 快出葉子

咁大個水池種野超正
回復

眼都花 發表於 2019-4-23 11:52:38 來自手機 |顯示全部樓層
菜妹 發表於 2019-4-23 09:22
咁大個水池種野超正 !

夏天還可以落水避暑
回復

眼都花 發表於 2019-4-24 08:13:59 來自手機 |顯示全部樓層
眼都花 發表於 2019-4-23 11:52
<span class="emoji emoji1f60e"></span>夏天還可以落水避暑

更新
回復

眼都花 發表於 2019-4-25 12:48:28 來自手機 |顯示全部樓層
更新…....
回復

眼都花 發表於 2019-4-26 21:48:06 來自手機 |顯示全部樓層
眼都花 發表於 2019-4-25 12:48
更新…....

救救我棵蓮花苗 不知是否長得太高水流沖到葉子邊枯萎 有沒花友提供資料 我現在用竹子扎上水面
回復

眼都花 發表於 2019-4-27 10:07:00 來自手機 |顯示全部樓層
眼都花 發表於 2019-4-26 21:48
救救我棵蓮花苗 不知是否長得太高水流沖到葉子邊枯萎 有沒花友提供資料 我現在用竹子扎上水面
回復

B17 發表於 2019-4-27 10:51:10 |顯示全部樓層
眼都花 發表於 2019-4-27 10:07
昨晚用竹枝幫他露出水面 今朝葉子凋謝了

塊葉都未準備好出水,被你害死啦
回復

眼都花 發表於 2019-4-27 13:06:03 來自手機 |顯示全部樓層
B17 發表於 2019-4-27 10:51
塊葉都未準備好出水,被你害死啦

但在水裏葉邊開始發黃變黑
回復

12下一頁