Neko Neko 什錦蘭花

作者: nekotoro 發表于 2019-1-24 03:33:42
12912 165
小雷子 發表於 2020-2-9 16:14:34 來自手機 |顯示全部樓層
nekotoro 發表於 2020-2-8 21:31
二手購入的路德剛好盛放中,祝大家元宵佳節人月兩圓!<span class="emoji emoji1f60a"></span>

你就好啦!揾到棵正花,呢隻有香味!
路德都係我尋找美人名單內,我仲未揾到……

回復

nekotoro 發表於 2020-2-9 20:10:02 來自手機 |顯示全部樓層
W88 發表於 2020-2-9 15:18
有無香味㗎!<span class="emoji emoji1f600"></span>

有㗎!好清新嘅香味!我好中意!今日又影咗張相,令立立!
回復

nekotoro 發表於 2020-2-9 20:11:10 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2020-2-9 16:14
你就好啦!揾到棵正花,呢隻有香味!
路德都係我尋找美人名單內,我仲未揾到……<span class="emoji emoji1f614"></span>

緣份真係可遇不可求,原本冇諗住買㗎,不過咁啱買開花有價減,所以買埋!
回復

小雷子 發表於 2020-2-9 20:48:29 來自手機 |顯示全部樓層
nekotoro 發表於 2020-2-9 20:11
緣份真係可遇不可求,原本冇諗住買㗎,不過咁啱買開花有價減,所以買埋!<span class="emoji emoji1f606"></span> ...

可唔可以靜靜雞講我係邊度有得買?
回復

Ming36 發表於 2020-2-9 21:35:58 來自手機 |顯示全部樓層
nekotoro 發表於 2020-2-8 21:31
二手購入的路德剛好盛放中,祝大家元宵佳節人月兩圓!<span class="emoji emoji1f60a"></span>

真係好圓滿靚到氹一聲
回復

Ming36 發表於 2020-2-9 21:37:16 來自手機 |顯示全部樓層
nekotoro 發表於 2020-2-9 20:11
緣份真係可遇不可求,原本冇諗住買㗎,不過咁啱買開花有價減,所以買埋!<span class="emoji emoji1f606"></span> ...

唔該靜靜雞,話埋俾我聽邊度有得買,我會用一個口罩的代價出去買的
回復

小雷子 發表於 2020-2-9 22:05:19 來自手機 |顯示全部樓層
Ming36 發表於 2020-2-9 21:37
唔該靜靜雞,話埋俾我聽邊度有得買,我會用一個口罩的代價出去買的

我地兩個真係中毒好深喎!

呢度嘅人有邊個唔係?XD  發表於 2020-2-10 22:52
回復

Ming36 發表於 2020-2-9 22:12:29 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2020-2-9 22:05
我地兩個真係中毒好深喎!<span class="emoji emoji1f602"></span><span class="emoji emoji1f602"></span><span class="emoji emoji1f602"></span>

見你笑返就好啦
回復

nekotoro 發表於 2020-2-16 10:10:25 來自手機 |顯示全部樓層
又開始多朵,一行埋去就聞到清新怡人嘅香味啦!
893DEAD9-A0E8-4A9A-A2F3-56592B44DDCC.jpeg 1FEC159D-4EF0-4974-954B-22FB879610AB.jpeg
回復

Ming36 發表於 2020-2-16 13:43:09 來自手機 |顯示全部樓層
nekotoro 發表於 2020-2-16 10:10
又開始多朵,一行埋去就聞到清新怡人嘅香味啦!

望到你呢靚花,真係賞心樂事,令立立、香噴噴(隔住個mon都聞到呀
回復

nekotoro 發表於 2020-2-16 13:48:13 來自手機 |顯示全部樓層
送多一朵比大家欣賞!
回復

W88 發表於 2020-2-16 18:30:31 來自手機 |顯示全部樓層
nekotoro 發表於 2020-2-16 13:48
送多一朵比大家欣賞!<span class="emoji emoji1f606"></span>

好吸引呀!
點解Neko大D蝴蝶咁早有花㗎?有咩秘訣呀?

回復

sarshk2014 發表於 2020-2-16 19:19:58 來自手機 |顯示全部樓層
嘩!!令蠟蠟,好靚呀!!依?花唇有毛毛禾!!依尐係咪叫美人生鬚?

除咗生鬚仲有體香添呀!XD  發表於 2020-2-17 01:11
回復

nekotoro 發表於 2020-2-17 01:14:10 來自手機 |顯示全部樓層
W88 發表於 2020-2-16 18:30
好吸引呀!
點解Neko大D蝴蝶咁早有花㗎?有咩秘訣呀?

我買返來第一次復花咋!乜唔係而家開始有花嘅咩?我响窗邊種,中午時間有一兩個鐘陽光,簡唔中落少量花肥,其實冇乜特別嘢做過!
回復

小雷子 發表於 2020-2-17 20:11:08 來自手機 |顯示全部樓層
nekotoro 發表於 2020-2-16 13:48
送多一朵比大家欣賞!<span class="emoji emoji1f606"></span>

呢位小姐咁靚女,叫咩名?
回復

nekotoro 發表於 2020-2-17 21:53:55 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2020-2-17 20:11
呢位小姐咁靚女,叫咩名?<span class="emoji emoji1f60a"></span>

Phal. Yahon Gelacea
回復

nekotoro 發表於 2020-2-26 00:27:13 來自手機 |顯示全部樓層
出開太子無理由唔行一轉花墟,無乜人所以行得好舒服,蝴蝶蘭大減價,最後都忍唔到手係買咗兩盆小型的,呢棵尤其中意,白底帶粉嫩嘅黃色,再配合少少粉紅色嘅舌頭,好柔和好少女feel!
B3E595D1-70E9-4C21-A805-D7FB3A1BEB27.jpeg 6945580F-9A24-4619-9CCA-CFD7681A6417.jpeg
回復

W88 發表於 2020-2-26 08:14:54 來自手機 |顯示全部樓層
nekotoro 發表於 2020-2-26 00:27
出開太子無理由唔行一轉花墟,無乜人所以行得好舒服,蝴蝶蘭大減價,最後都忍唔到手係買咗兩盆小型的,呢棵 ...

點解可以有咁多花!
回復

nekotoro 發表於 2020-2-26 10:33:35 來自手機 |顯示全部樓層
W88 發表於 2020-2-26 08:14
點解可以有咁多花!

W大,呢個問題應該我問你先啱喎!你花多不特止,仲有好多都係大大隻!
回復

W88 發表於 2020-2-26 13:52:22 來自手機 |顯示全部樓層
nekotoro 發表於 2020-2-26 10:33
W大,呢個問題應該我問你先啱喎!你花多不特止,仲有好多都係大大隻! ...

錯覺嚟㗎!
Neko大D春石斛係咪開始有花芽?
回復