MUE-Train的仔仔女女 (2019)

作者: MUE-Train 發表于 2019-1-23 14:43:33
13326 102
Ison 發表於 2020-1-24 19:24:25 來自手機 |顯示全部樓層
MUE-Train 發表於 2020-1-24 13:58
早排不明原因死左好多花,成株/幼苗都大量死。
於是重新繁殖一啲小苗。
暫時最靚仔靚女:Senk’s Vaspe Ver ...

依隻我都有,不過你的斑斑很漂亮啊,我啲只係肯生複葉
回復

MUE-Train 發表於 2020-2-29 10:33:19 來自手機 |顯示全部樓層
Ison 發表於 2020-1-24 19:24
依隻我都有,不過你的斑斑很漂亮啊,我啲只係肯生複葉

我棵白皇蜂已經因為home office, 無燈無冷氣響公司焗左一個星期,救左2星期,搶救無效⋯⋯ bye bye左。

但都有好消息,自育種 2號BB 播種14個月後開花喇!
花都算大,開半種瓣噴點花,超靚。
回復

MUE-Train 發表於 2020-3-31 12:17:29 來自手機 |顯示全部樓層
呢排公司Home Office, 唔駛日日返。
一個唔小心又有仔女陣亡⋯
一棵Rin Rin, 一棵白皇蜂 各種左年半,兩棵都最多花、開最密⋯ 竟然最先出事⋯

好彩早排成功留後。
白皇蜂BB 唔怕焗,以驚人速度成長!仲成功種出完美三角形葉輪 仲準備開花
回復