香港園藝館2010年非洲紫羅蘭及迷岩展覽-回顧及鳴謝

作者: 比得大帝 发表于 2009-12-6 15:40:27
34987 265
活動類型:
花展
開始時間:
2010-3-20 14:00 至 2010-3-20 17:00 商定
活動地點:
荔枝角區Jazz Cafe樓上咖啡店
每人花銷:
70 元
已報名人數:
剩餘名額:
7 人
報名截止:

香港園藝館2010年非洲紫羅蘭及迷岩展覽

即將舉行,詳情如下:

日    期:2010年3月20日(星期六)
時    間:2pm – 5pm
地    點:荔枝角區Jazz Cafe樓上咖啡店
人    數:40人
費    用:HK$70(包括花展物料、茶點、小食及豐富禮物)
報名日期:即日起至2010年2月27日

參加資格:
1)        2009年11月29日或之前成為香港園藝館註冊會員

參展要求:
1)        每位參展者須攜帶最多2棵植株作參展用:即2盆迷岩,或2盆非洲紫羅蘭,或每種一盆(要求:植株必須親自種植最少兩個月)
2)        所有植株必須在花展前做妥殺蟲及消毒工作
3)        請於2010年2月27日前以短訊通知candyafr有關參展植株品種名字
4)        參展作品不一定是開花株, 未開花的同樣漂亮及受歡迎

注意:
1)        所有參展者請於2010年3月5日前以銀行轉賬方式繳付費用,賬戶詳情會於報名後以短訊通知;若參展者未能於指定日期過數,將有機會取消參展資格
2)        歡迎參加者捐贈小苗或並他禮物,請於2010年2月27日前以短信通知貓后禮名名單, 以便安排
3)        是次活動會與攝影天地版聯合舉行展覽,歡迎攝影展的花友報名參加茶聚,拍攝美花及交流種植和攝影心得
                  請參看攝影展覽之資料: http://hkplants.com/redirect.php ... o=lastpost#lastpost
4)        園藝館攝影比賽詳情請往攝影天地版查詢
5)        將邀請非洲紫羅蘭及迷岩界重量級嘉賓出席, 與大家分享種植心得
6)        各位如有任何疑問, 歡迎於本帖查詢.
7)        香港園藝館非洲紫羅蘭及苦苣苔發展基金將贊助部份費用及奬品
8)        為表揚得奬者, 大會將頒發豐富禮品予各得獎者, 頭三名更可獲頒發由香港園藝館設計之精美勳章.

若有任何問題,歡迎在本帖查詢。

香港園藝館2010年非洲紫羅蘭及迷岩展覽委員會
jellyfishy, 虛宿寶瓶, 貓后, candyafr, Peter

當你按"我參加"報名後, 須填寫聯絡方式及附註, 請填 "pm" 2 字
及 參賽花數目, 如:
2AV, 或
1AV + 1 迷岩, 或
2 迷岩

Jazz Cafe 地址:

地址 :   荔枝角長沙灣道794號2樓

http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=15568

已通過 (33 人)

留言 每人花銷 申請時間
hiroko

PM, 2 AVs

自付 2010-3-2 23:24
oneonewe

自付 2010-3-1 16:01
claudiatang

一盆沒有花的AV

自付 2010-2-26 23:08
irishuen

自付 2010-2-26 13:44
tongtony

我已經入表申請3月20日放假,但公司要2月28日才能知道結果.

自付 2010-2-25 20:26
Jesation

2AV 係噃,又睇過籠。

自付 2010-2-22 11:22
sammy

2AV

70 元 2010-2-21 00:42
cheungamy

pm 2AV

70 元 2010-2-8 00:25

評分

查看全部評分

小女子 發表於 2009-12-6 20:54:20 |顯示全部樓層
回復 1# Peter

我參加 ~!
比得大帝 發表於 2009-12-6 21:30:24 |顯示全部樓層
回復  Peter

我參加 ~!
小女子 發表於 2009-12-6 20:54

參加請在上面報名啦
雍正 發表於 2009-12-7 01:19:29 |顯示全部樓層
請問如果唔參加既會員可唔可以黎睇
比得大帝 發表於 2009-12-7 09:08:48 |顯示全部樓層
請問如果唔參加既會員可唔可以黎睇
雍正 發表於 2009-12-7 01:19

嚟得就參加埋啦, 大家都好想睇到你的靚花

因為場地細, 可能安排唔到太多觀眾
jellyfishy 發表於 2009-12-7 09:50:06 |顯示全部樓層
嘩~ 原來現在有個新增的"我參加"icon 在第一樓. 這個功能似乎是論壇新增的.
咁我都去按"我參加"先~~
比得大帝 發表於 2009-12-7 09:51:25 |顯示全部樓層
嘩~ 原來現在有個新增的"我參加"icon 在第一樓. 這個功能似乎是論壇新增的.
咁我都去按"我參加"先~~:lovel ...
jellyfishy 發表於 2009-12-7 09:50

係新嘢嚟嫁, 我都係剛發現, 幾好玩嫁, 不用參加者去COPY個LIST後才加自己個名, 有時又COPY漏咗人地個名....

不過唔可以幫人報名
八王爺 發表於 2009-12-7 11:38:03 |顯示全部樓層
按了參加,等批核。
又幾搞嘢喎!
比得大帝 發表於 2009-12-7 11:39:11 |顯示全部樓層
按了參加,等批核。
又幾搞嘢喎!
八王爺 發表於 2009-12-7 11:38

哩個係新feature, 我都係第一次用
雍正 發表於 2009-12-7 20:41:57 |顯示全部樓層
嚟得就參加埋啦, 大家都好想睇到你的靚花

因為場地細, 可能安排唔到太多觀眾 ...
Peter 發表於 2009-12-7 09:08 AM

我唔係唔黎,只不過幫人問問啫
比得大帝 發表於 2009-12-8 15:31:50 |顯示全部樓層
哩個發報活動feature, 真係幾好用
maggielawkm 發表於 2009-12-8 17:25:12 |顯示全部樓層
我都想支持下~~ 參加左先~~
prodorothyhkg 發表於 2009-12-8 18:28:46 |顯示全部樓層
噢,星期六唔得添add12icon
fanhoiyiu 發表於 2009-12-8 20:43:13 |顯示全部樓層
想問參加但係唔帶花花參展得唔得,真係好想去睇下各前背的花花呀
ylee 發表於 2009-12-8 21:10:54 |顯示全部樓層
我都參加
candyafr 發表於 2009-12-8 22:28:00 |顯示全部樓層
我一定參加啦~~
比得大帝 發表於 2009-12-9 09:12:44 |顯示全部樓層
"發報活動"這個feature可能大家都係第一次用, 唔係好識用, 我都係

參加時請在以下地方填:
聯絡方式 : pm (不要留電話)
留言: "1AV + 1迷岩", or "2AV", or "2迷岩"
jellyfishy 發表於 2009-12-9 14:27:48 |顯示全部樓層
頂一頂~~

大家快d 報名啦~~~
比得大帝 發表於 2009-12-9 15:11:56 |顯示全部樓層
已報名人數: 14 人
剩餘名額 26 人

名額有限, 從速報名
雍正 發表於 2009-12-9 20:20:41 |顯示全部樓層
我唔記得寫參賽數,點算