2019年開心玩肉~#607 爆晒盆玉露

作者: lamkaicheung 发表于 2018-12-31 22:55:59
24387 606
yunge0 發表於 2019-2-20 20:02:30 來自手機 |顯示全部樓層
lamkaicheung 發表於 2019-2-20 19:40
<span class="emoji emoji1f602"></span><span class="emoji emoji1f602"></span>呢個帖嘅標題係開心玩肉,到時可能變成開心戲肉,係放棄個棄! ...

用"棄"字負面左d, 用"開心戲肉"不錯, 場面墟冚的送肉時刻, 人人佳大歡喜, 是真正戲肉啊!
lamkaicheung 發表於 2019-2-20 20:08:44 來自手機 |顯示全部樓層
Wingslilis 發表於 2019-2-20 19:37
不如。。。宜家派咗籌先<span class="emoji emoji1f60e"></span>

wings有以下臥地延命草,波尼亞,姬秋麗,黃金萬年草,藍石蓮,太陽花,黃花新月,艾倫,紅宝石,虹之玉等等!
violet_bb 發表於 2019-2-20 20:17:48 來自手機 |顯示全部樓層
lamkaicheung 發表於 2019-2-20 19:40
<span class="emoji emoji1f602"></span><span class="emoji emoji1f602"></span>呢個帖嘅標題係開心玩肉,到時可能變成開心戲肉,係放棄個棄! ...

係氣肉……人氣急升玩多肉!
little_stone 發表於 2019-2-20 20:19:27 來自手機 |顯示全部樓層
lamkaicheung 發表於 2019-2-20 20:08
wings有已下臥地延命草,波尼亞,姬秋麗,黃金萬年草,藍石蓮,太陽花,黃花新月,艾倫,紅宝石,虹之玉 ...

唔錯唔錯,石子就等大家分享啦
石子可以派嘅肉肉都差唔多派哂囉,淨返啲單頭、細盆就自己玩住先
Wingslilis 發表於 2019-2-20 20:20:49 來自手機 |顯示全部樓層
lamkaicheung 發表於 2019-2-20 20:08
wings有已下臥地延命草,波尼亞,姬秋麗,黃金萬年草,藍石蓮,太陽花,黃花新月,艾倫,紅宝石,虹之玉 ...

嘩。。,整定啦
我全部都無

到時請留意時間地點  發表於 2019-2-20 20:30
violet_bb 發表於 2019-2-20 20:25:02 來自手機 |顯示全部樓層

好壯觀呀!多謝王子!

王子星期六派肉,BB你地有冇黎?  發表於 2019-2-28 09:37
lamkaicheung 發表於 2019-2-20 20:29:10 來自手機 |顯示全部樓層
violet_bb 發表於 2019-2-20 20:17
係氣肉……人氣急升玩多肉!

bb娘娘去倒邊都咁多粉絲跟著,我呢個帖先上升得比較特別快!
先多謝bb娘娘!
violet_bb 發表於 2019-2-20 20:34:02 來自手機 |顯示全部樓層
lamkaicheung 發表於 2019-2-20 20:29
bb娘娘<span class="emoji emoji1f44d"></span>去倒邊都咁多粉絲跟著,我呢個帖先上升得比較特別快!<span class="emoji emoji1f60e"></span>[e ...

娘娘身份邊及太子殿下尊貴丫!
太子殿下你俾面,我先可以萬車邊沾沾殿下嘅光咋!
Wingslilis 發表於 2019-2-20 21:08:10 來自手機 |顯示全部樓層
Wingslilis 發表於 2019-2-20 20:20
嘩。。,整定啦
我全部都無<span class="emoji emoji1f602"></span><span class="emoji emoji1f602"></span><span class="emoji emoji1f602"></span>

多謝

太客氣啦! 真的能到你手上先謝啦!  發表於 2019-2-21 23:12
lamkaicheung 發表於 2019-2-23 15:26:55 來自手機 |顯示全部樓層

美肉花姿
lamkaicheung 發表於 2019-2-23 16:06:17 來自手機 |顯示全部樓層
春天到肉肉花姿也定放,雖然她的美不及其他花那麼美,但也有她的全在價值!

yunge0 發表於 2019-2-23 16:17:03 來自手機 |顯示全部樓層
lamkaicheung 發表於 2019-2-23 15:26
美肉花姿

犀利呀!海豚有花。

謝師兄來賞花  發表於 2019-2-23 16:25
yunge0 發表於 2019-2-23 17:52:00 來自手機 |顯示全部樓層
不敢當, 我種多肉只是菜鳥, 沒有被種死已很幸運。
lamkaicheung 發表於 2019-2-23 18:18:07 來自手機 |顯示全部樓層
yunge0 發表於 2019-2-23 17:52
不敢當, 我種多肉只是菜鳥, 沒有被種死已很幸運。

師兄論種植認知俾我多俾我强,我只不過是有較好嘅養殖環境,還有很多養殖要學習,日後多多來交流種植心得!
yunge0 發表於 2019-2-23 22:47:43 來自手機 |顯示全部樓層
lamkaicheung 發表於 2019-2-23 18:18
師兄論種植認知俾我多俾我强,我只不過是有較好嘅養殖環境,還有很多養殖要學習,日後多多來交流種植心得 ...

你真是謙。 植物世界有許多種類和科目, 範圍廣泛, 不可能範範知曉。
我對植物的認知只是冰山一角, 仍有很長的路在各植物坑裡鑽。
有望各位多多指教!
little_stone 發表於 2019-2-28 21:37:51 來自手機 |顯示全部樓層
lamkaicheung 發表於 2019-2-20 18:08
石子女神講嘅都係嘅,但係唔想逐啲逐啲攞出來!
想一次過贈送唔同品種出去,唔咪花友落到來新界咁遠水路 ...

王子,你有冇雅樂之舞、大姬星美人、絲綢面紗、凌波仙子?我有啲小苗,聽日會返娘家天台,如果你要,可以星期六帶俾你,等你再培養佢哋至爆盆

我仲有徒成咁嘅彭珊瑚 (光棍樹):
要唔要試下斬佢?

要呀要呀呢啲我都冇,好開心有禮物收,謝謝石子花友!  發表於 2019-3-1 05:40
little_stone 發表於 2019-3-1 23:15:06 來自手機 |顯示全部樓層
咁我聽日帶俾王子你啦
不過小苗真係好細,係鼻屎苗 兩棵有根,兩棵冇根
對比徒到嘔嘅光棍樹:

另有請求,王子可以剪支 白銀之舞 俾我嗎? 冇都唔緊要,有冇都謝謝
lamkaicheung 發表於 2019-3-2 05:02:09 來自手機 |顯示全部樓層
ok 鼻屎苗唔緊要,冇根都可以種得生,白銀之舞就冇,多謝石子禮物先!

Ok!  發表於 2019-3-2 13:00
yunge0 發表於 2019-3-2 07:28:05 來自手機 |顯示全部樓層
lamkaicheung 發表於 2019-3-2 05:02
ok 鼻屎苗唔緊要,冇根都可以種得生,白銀之舞就冇,多謝石子禮物先!

去到黑面王子手上, 鼻屎苗變大株開枝散葉。

承你貴言  發表於 2019-3-2 08:14
little_stone 發表於 2019-3-2 13:01:11 來自手機 |顯示全部樓層
yunge0 發表於 2019-3-2 07:28
去到黑面王子手上, 鼻屎苗變大株開枝散葉。 ...

我都係咁諗
應該好快又可以分俾大家