元朗酒泉既海擔, 差差差

作者: irishuen 發表于 2009-10-15 00:29:11
2016 8

我呢排鐘意左去元朗酒泉食海擔, 食第一次, 好好味, 第二次差d, 第三次又差d,
第四次完全極度難食, 明明叫左海擔刺身, 刺身係差不多食完先黎
佢仲咁夠擔, 好明顯見到係唔新鮮都照上枱!
成$88 一板, 有半板都係唔食得.....我覺得好唔掂先同佢講, 佢先至想換俾我, 我到最後冇換冇食走左....

佢果種唔新鮮既程度係, 食落去苦既, 勁似嘔奶味, 食左落口, 吐返出來, 果d 味仲係個口歷久不散.....

我其實係想將d 相post 上openrice.....

如果有人去食見到唔新鮮, 一定要叫佢換呀!

明顯淺色左既海擔

明顯淺色左既海擔

明顯淺色左既海擔

明顯淺色左既海擔

評分

查看全部評分

jellyfishy 發表於 2009-10-15 00:32:21 |顯示全部樓層
嘩~~ 當我仲係度試緊點用分帖功能時,樓主已經幫我分好左個帖,真係好有效率~ add6icon
唔該晒你呀~~
回復

Ulrica 發表於 2009-10-15 00:33:23 |顯示全部樓層
咁大膽, 賣唔新鮮的魚生食品, 攪到食客食物中毒, 就要佢釘牌, 關門大吉.
回復

irishuen 發表於 2009-10-15 00:33:39 |顯示全部樓層

真係好難食架....我搭車返屋企果陣, 仲好想嘔添....

仲有, 佢d 三文魚刺身同帶子刺身都食得出有"星"味

熟食會好少少
回復

irishuen 發表於 2009-10-15 00:43:19 |顯示全部樓層
3# Ulrica

呢間野係openrice 超好評架, 但我真食到咁既野囉.....
仲有d 冇影, 因為係吐返出黎, 過於嘔心還是不影了
那天我是10點幾去食, 但夜去食就要表示要接受差既食物嗎?

真係越黎越差!
回復

Ulrica 發表於 2009-10-15 00:46:33 |顯示全部樓層
你可以上openrice講返你嘅經驗.
回復

新仔 發表於 2009-10-15 02:15:09 |顯示全部樓層
呢間野好差架, 咁嘅野都比得人食!
回復

八王爺 發表於 2009-10-15 09:47:23 |顯示全部樓層
睇完 水母之前有關 三文魚剌身的帖,iris 都仲敢係本地食魚生,我真係要俾十個 字你!
回復

irishuen 發表於 2009-10-15 10:45:07 |顯示全部樓層
8# 八王爺

即刻睇左....
Oh my god......my family 好鐘食三文魚架......咁咪.....
好在只吃三文魚.....唔食鏗魚
回復