黃金海岸自助餐

作者: irishuen 發表于 2009-8-14 10:10:14
2723 6
因為同事們很難約, 所以就近近地去左黃金海岸食

沒有太大的驚喜, 質素一般, 用正價的話不推薦去食

冷盆, 有細細隻瀨尿蝦, 扇貝, 青口, 沒有同事想吃的生蠔, 三文魚很新鮮(只有這個好食)

燒烤, 有羊扒, 牛扒, 大蝦(同事話唔新鮮), 雞亦, 雞串

有燕窩蛋"達", 但個皮好軟, 味道一般

甜品整體, 質素一般, 牛奶公司的雪糕

整體: 一般, 我應該不會再去, 返大陸食仲好食

沒有味的白糖糕

沒有味的白糖糕

白朱古力菠羅椰果雪"bar" 白朱古同糖霜冇分別

白朱古力菠羅椰果雪"bar" 白朱古同糖霜冇分別

食得出很新鮮

食得出很新鮮

這2個好味

這2個好味

這個還可以

這個還可以

燕子口水"達"

燕子口水"達"

竟然酒店會冇tiramisu食!

竟然酒店會冇tiramisu食!

同事話好食的窩夫

同事話好食的窩夫

自由飲檸茶

自由飲檸茶

不知名物體

不知名物體

食食下可樂糖俾人收鬼左

食食下可樂糖俾人收鬼左

10個人去食俾左張vip, 有free既自助餐卷(有皇家太平洋, 城市花園?同間唔知咩)

10個人去食俾左張vip, 有free既自助餐卷(有皇家太平洋, 城市花園?同間唔知咩)

最吸引呢個

最吸引呢個

扇貝最好味

扇貝最好味

我的甜品, 蘆薈只出一次

我的甜品, 蘆薈只出一次

完全同酒店唔match 的kiroro

完全同酒店唔match 的kiroro
cmkl1219 發表於 2009-8-14 10:17:30 |顯示全部樓層
係呀!! 我好耐之前都食過. 真係麻麻地呀~~~
回復

八王爺 發表於 2009-8-16 07:23:54 |顯示全部樓層
睇相都覺得十分普通,仲要去咁隔zip 的地方!
回復

EE閒人 發表於 2009-8-16 21:46:29 |顯示全部樓層
我都係成十年前去過一次,仲係正價添,覺得唔駛再去,估唔到佢到今時今日都冇乜進步!不過舊年去過中菜廳飲宴,主要是海鮮宴,食物都整得唔錯喎!而貝都食得飽!
回復

irishuen 發表於 2009-8-16 22:42:36 |顯示全部樓層
真係去一次就夠了, 不要再去, 其實食物味道真係好一般

八王爺
小女子就係住係咁隔zip的地方, 冇計, 就近只有這間酒店
我都出去食架, d同事唔走出屯門冇計
回復

Tony 發表於 2009-8-16 22:54:25 |顯示全部樓層
講起三文魚,上次喺熊貓酒店食,難食到呢....食得出係冰鮮架,冇魚味+D肉有D爛爛地ge feel
回復

claudiatang 發表於 2009-8-17 09:54:04 |顯示全部樓層
似甜品自助餐多D.......
回復