4個笑話

作者: winniethepoon 发表于 2009-8-1 23:03:07
2123 4
4個笑話

1)小偷的報復

校園治安環境很差,自行車經賞常丟失.
某君丟車數輛,氣急敗壞.
無奈之下,他在車上鎖鎖七把,為了氣小偷,附紙條一張.上書:看你怎麼偷!!
下課之後,他驚喜地發現車安然無恙,紙條也還在.
走近一看,大吃一驚.他發現車上除原來那七把鎖之外,又多出一把,變成八把.再看紙條,也
不是原來那張了,而變成了一張新的,上書:看你怎麼開

小明看了四部電影
有一天:
小明去電影院看了四部電影
第一部叫去找聖誕老公公,第二部叫做北極快車,第三部叫我要殺了他,第四部叫因為我愛她
小明回家後,
小明她媽媽說:你去哪了!!~
小明說:去找聖誕老公公
小明她媽媽說:你怎麼去的
小明說:做北極快車
小明她媽媽說:你做北極快車找聖誕老公公要做什麼是
小明說:我要殺了他!!~
小明她媽媽說:你為什麼要殺聖誕老公公??
小明說:因為我愛她!!~

3)親吻和打人一掌的聲
有一天,在一輛火車(哈利波特裡的火車)上。
有四個人:一個年輕貌美的女子和她的媽媽;一個學生(男)和對他很嚴肅的男老師。
進隧道了,漆黑一片。
突然,聽到一聲親吻和有人被打了一巴掌。
大家都在想,但沒有說出來。
年輕貌美的女子想:一定是那個學生想吻我,但他吻了我的媽媽,幸好,媽媽懂得 打他一掌!
媽媽就想:一定是那個學生想吻我的女兒,幸好,女兒懂得打他一掌!
老師就想:一定是那個臭小子吻人家的女兒,弄到我被人打錯了一掌!
學生就想:我的計劃真完美,我吻了自己的手,然後打了老師一掌!

4)講廣東話唔正
1. 有冇雷電顯示?﹝來電顯示﹞
2. 一個內地女人想叫前面D人讓條路佢行,所以佢沿途係咁話
(kiss me……kiss me……,但我諗佢想講excuse me……excuse me…… )
3.  利智小姐經典的一句:「你地有〝陰毛〞既」 - 佢既意思係〝陰謀〞
4.  A:嘩!你陰莖呀?B:-_-' ﹝講咩呀?﹞ (原來A 係想話:嘩!你咁勁呀? )
5.  先生……我地玩〝失蹤〞(骰盅囉…… )
6.  "忍影支係ben"﹝影印機係邊﹞ 〝死手間 係ben〞﹝洗手間係邊﹞
7.  sen生你蝕唔蝕飯? - 先生你食唔食飯
8.  係一個巴士站度,眾人都等緊巴士,有個女人問另一人:〝先生唔該,請
問你 有冇〝生痔瘡〞呀?個男人頭都痕埋,
原來個女人係想問佢有冇散紙唱!﹝個時八達通仲未係咁流行﹞
9.  係我個friend話我聽ga,話說有日佢同佢亞姨去買野,佢亞姨睇中左條類似頸
巾既物體,跟住有個女人走過去同佢亞姨講:〝呢條唔只可以做頸巾,仲可以用
黎做 衛生巾﹝圍身巾﹞〞此話一出當堂搞到我個friend呆左,
佢諗好耐先領悟到呢句咁高 深既說話!
10. 我班的陳同學曰:唐山大地浸﹝地震)
比得大帝 發表於 2009-8-20 23:35:50 |顯示全部樓層

講廣東話唔正 - 2

有個女人搭的士, 同個司機講: 我要去侏儒村
司機話: 香港冇侏儒村個噃
女人話: 唔係呀, 係上面好多人都話侏儒村啲嘢好靚, 叫我嚟買, 佢地話香港四圍都有侏儒村個噃
司機話: 太太, 我喺香港幾十年都未聽過有條侏儒村
女人話: 佢地話銅鑼灣都有侏儒村, 你車我去果度睇吓啦
於是司機車佢去到銅鑼灣, 突然間個女人叫停車, 指住對面間舖說: 嗱, 哩間就係侏儒村啦
於是落車, 個司機覺得好奇怪, 睇吓個女人去邊度搵侏儒村, 後來見佢入咗 G-2000
Claraslm 發表於 2009-8-21 04:08:34 |顯示全部樓層
add7icon
Ulrica 發表於 2009-8-21 13:20:04 |顯示全部樓層
哈哈哈, 有次去旅行, 個領隊開玩笑話好多人買'新平衡'.
carlo 發表於 2009-9-1 17:29:50 |顯示全部樓層
公司對面間茶餐廳個待應 , 日日都問我老公同同事既單 " 寫唔寫埋一齊 " 但係佢日日都講 " 死唔死埋一齊 " ...............