今早去7仔買野,發現....

作者: legend 发表于 2009-8-1 08:32:57
2978 8
佢地忙於收拾d新到貨物,
我本想去買d鮮奶,
但發現佢地有一箱係地下櫃邊,
樽面/紙盒面都化了水的,
我問佢地果d係咪新到,
阿姐仔話係,
我話:要雪既係咪應該先放好先...
佢就話:呵,我地放完o依d就會...
我見佢地,放好雜誌,麵包..都唔先放d要雪既野...
我真係買唔落,
走左.

如果,人人會將心比己,當自己有份飲,就應會先放好d冷凍貨物.
wendy_choy_hk 發表於 2009-8-1 11:53:05 |顯示全部樓層
AGREE >>將心比己
八王爺 發表於 2009-8-18 11:26:19 |顯示全部樓層
我一向唔幫襯7仔!
Claraslm 發表於 2009-8-19 13:08:12 |顯示全部樓層
好過份, 請問樓主那間7仔是那區的?,

我常去7仔買早餐, 下次都要留意吓
isabelcheng 發表於 2009-8-19 20:55:51 |顯示全部樓層
個姐仔真系啊~~~
KandT 發表於 2009-8-19 22:33:33 |顯示全部樓層
我覺得因為奶類到期日短, 佢想d客貪方便買舊貨先. 三文治都一樣, 唔肯上架
carlo 發表於 2009-9-1 17:22:38 |顯示全部樓層
百佳 , 惠康都係咁 , 試過 N 次 早餐飲先知變左 , 真係好激氣 , 已經轉晒飲保鮮裝既 3.6
miku 發表於 2009-10-29 00:35:50 |顯示全部樓層
我都試過係7仔買左盒未過期既鮮奶, 我一打開係臭既, 跟住拎返去換
佢叫我可以去換過第二盒, 跟住我同佢講, 換過第二盒有咩分別, 你d奶都係放埋一齊
好彩佢同我講話可以換第二d野, 平左既差額比返錢我!
EddieOR 發表於 2009-10-29 00:56:46 |顯示全部樓層
我都試過係7仔買左盒未過期既鮮奶, 我一打開係臭既, 跟住拎返去換
佢叫我可以去換過第二盒, 跟住我同佢講, 換過第二盒有咩分別, 你d奶都係放埋一齊
好彩佢同我講話可以換第二d野, 平左既差額比返錢我! ...
miku 發表於 29-10-2009 00:35

我諗佢地送貨送到黎唔立即處理先會咁
有時曬過一輪太陽都可能令到 d 奶更易變壞