屯門/元朗好食既店舖 (巨峰提子報料#34)

作者: irishuen 發表于 2009-7-13 20:23:47
7448 33

不是為舖頭賣廣告, 只是想講問下各位花友覺得仲有屯門/元朗仲有d咩好食
好多野都食厭啦, 我講下屯門先啦,
中式先:
海霸燒鵝, 大戶人家的脆皮雞, 燒鵝,
屯門明星的鵝掌, 元朗的不好食,

西式:
pokka, ←←愈來愈貴

泰式:
泰味軒 (置樂花園, 小學對面果間)
雖然附近有間小曼谷, 但我都係覺得呢間好食d
生蝦刺身一流! 咖哩蟹好味! 蝦餅唔錯!!
ht333147 發表於 2009-7-13 21:22:41 |顯示全部樓層
藍地農家菜館
回復

oneonewe 發表於 2009-7-13 21:23:20 |顯示全部樓層
藍地農家菜館
ht333147 發表於 2009-7-13 21:22

x 2
回復

貓后 發表於 2009-7-13 21:33:04 |顯示全部樓層
元朗的森記/堂記辣蟹
回復

eliho 發表於 2009-7-13 21:47:34 |顯示全部樓層
元朗~潮州佬牛腩面
回復

ht333147 發表於 2009-7-13 22:15:37 |顯示全部樓層
x 2
oneonewe 發表於 2009-7-13 21:23

不如大食會改在農家菜館?
回復

irishuen 發表於 2009-7-13 22:28:24 |顯示全部樓層
農家菜館?係藍地大街對面果間???隔離有間賣花的雜貨舖?
回復

ht333147 發表於 2009-7-13 22:31:45 |顯示全部樓層
農家菜館?係藍地大街對面果間???隔離有間賣花的雜貨舖?
irishuen 發表於 2009-7-13 22:28

正是, 食完還可以添置園藝用品, 不過稍貴.
回復

KUNO 發表於 2009-7-14 00:52:20 |顯示全部樓層
不是為舖頭賣廣告, 只是想講問下各位花友覺得仲有屯門/元朗仲有d咩好食
好多野都食厭啦, 我講下屯門先啦,
中式先:
海霸燒鵝, 大戶人家的脆皮雞, 燒鵝,
屯門明星的鵝掌, 元朗的不好食,

西式:
pokka, ←←愈來愈貴 ...
irishuen 發表於 13/7/2009 20:23

係呀!泰味軒超鍾意食,「生蝦刺身一流! 咖哩蟹好味! 蝦餅唔錯!!」
以前日日都去凱德花園,所以間唔中都會去食咖!
回復

carmen 發表於 2009-7-14 01:07:55 |顯示全部樓層
藍地農家菜館
ht333147 發表於 2009-7-13 21:22

x3
我食過兩次, d雞都唔錯!!!
回復

tsoiyiu1009 發表於 2009-7-14 04:00:59 |顯示全部樓層

元朗千色附近有間幼稚園對住果間石磨坊甜品屋~
琴日試過特濃朱古力雪花冰,同咁至識食徐淑敏介紹既有9成相似,
同徐淑敏形容既一樣,好似食雪糕咁,而且唔係好甜咖咋~
$38仲打埋9折,收$34~
仲有元朗廣場對面馬路果間金雋鍋貼大王,
d鍋貼皮薄又脆,$10@5,有機會一定要堂食~
仲有一個提議,金雋鍋貼大王轉彎位有一間細細間小食店,
我見過有串燒禾花雀,一串3~4隻,我問過阿姐係咩雀,佢話係鵲雀...
但係我都唔係太敢買黎食...有膽之仕可以一試~
回復

irishuen 發表於 2009-7-14 09:52:22 |顯示全部樓層
ht333147 :
我又唔覺得佢好貴喎, 我覺得合理, 我媽媽成日去買菜種

KUNO :
我都幫襯左佢好幾年, 薄餅都好食架, 有一陣陣的牛油香, 趁熱食, 點咖哩一流!!!
佢有個咖哩牛尾好好味架!  d 牛尾仲整到好林.....

carmen :
我住得咁近都未食過, 佢有冇午市架?
我有去季季紅飲茶, 但冇食過呢間, 成日都覺得佢好似冇開咁(午市)
早前蹈蹈都介紹過季季紅, 飲茶都ok!

tsoiyiu1009
我有食過呀, d 朱古力好濃味, d 冰幾乎係黑色既,
有冇食過綿綿冰?? 係馬會果邊, 石磨坊未出之前我都是到這間食!
一定要提的是佢有個炸雞小食(綿綿冰), 超好味! 我覺得好食過大雞大

大榮華酒樓d 雞都好好食架....
回復

hellokitty_971 發表於 2009-7-14 11:49:44 |顯示全部樓層
x 2
oneonewe 發表於 2009-7-13 21:23

得閒要試下 发现MM.gif
回復

jacky 發表於 2009-7-14 11:51:50 |顯示全部樓層

極力推介: 元朗小巴站對面ge " 新是你的扒房 "
              價錢平質素高又好味 !!!!!!!!!!!!
              叫蒜汁之後再叫佢比個黑椒汁真係正到爆!!!!
             佢d蒜汁唔係好似平時果d咁嫁~係蒜泥黎嫁~即叫即炒好香好好味!!!!!!
回復

hellokitty_971 發表於 2009-7-14 11:52:20 |顯示全部樓層
元朗千色附近有間幼稚園對住果間石磨坊甜品屋~
琴日試過特濃朱古力雪花冰,同咁至識食徐淑敏介紹既有9成相似,
同徐淑敏形容既一樣,好似食雪糕咁,而且唔係好甜咖咋~
$38仲打埋9折,收$34~
仲有元朗廣場對面馬路果 ...
tsoiyiu1009 發表於 2009-7-14 04:00

元朗千色附近有間幼稚園有間泰國野午飯好正架,
蝦仁蛋飯堝好味, 不過好大兜, 我食一半已經好飽
回復

hellokitty_971 發表於 2009-7-14 11:55:58 |顯示全部樓層
何幅塘面向7仔側既鋪頭仔既下午中式飯超級好味架,
雲吞好好味, 食過一次會好掛住想食第二次
回復

carmen 發表於 2009-7-14 12:07:58 |顯示全部樓層
ht333147 :
我又唔覺得佢好貴喎, 我覺得合理, 我媽媽成日去買菜種

KUNO :
我都幫襯左佢好幾年, 薄餅都好食架, 有一陣陣的牛油香, 趁熱食, 點咖哩一流!!!
佢有個咖哩牛尾好好味架!  d 牛尾仲整到好林.....

carmen : ...
irishuen 發表於 2009-7-14 09:52

我都唔知有無午市,因為係果度住左好短時間,而家層樓都放埋,好少入去lu!
回復

ht333147 發表於 2009-7-14 12:38:40 |顯示全部樓層
因為附近有學校, 所以有抵食午飯
回復

irishuen 發表於 2009-7-14 15:42:56 |顯示全部樓層
極力推介: 元朗小巴站對面ge " 新是你的扒房 "
              價錢平質素高又好味 !!!!!!!!!!!!
              叫蒜汁之後再叫佢比個黑椒汁真係正到爆!!!!
             佢d蒜汁唔係好似平時果d咁嫁~係蒜泥黎嫁~即 ...
jacky 發表於 2009-7-14 11:51

呢個有興趣喎, 是hsbc果邊定廣場果邊?
hsbc果邊好似有間叫安娜, d朋友仔都話ok
我自己仲試過買安格斯牛, 和牛返屋企自己整都好好好好味架....

唔該版主幫我轉版
回復

jacky 發表於 2009-7-14 19:47:34 |顯示全部樓層
呢個有興趣喎, 是hsbc果邊定廣場果邊?
hsbc果邊好似有間叫安娜, d朋友仔都話ok
我自己仲試過買安格斯牛, 和牛返屋企自己整都好好好好味架....

唔該版主幫我轉版 ...
irishuen 發表於 2009-7-14 15:42

係開心廣場後面~
小巴站對面~
安娜好貴~而且新是你的的質素比安娜好d~仲平d~又好食d~
極力推介~!!!!!!!!!
回復

12下一頁