金寶唔見左呀 ! - 超嬲奶奶同佢 3 個不知所謂既麻雀腳 !

作者: carlo 發表于 2009-7-1 05:31:52
3802 28

首先我要同大家講金寶可能已經係漁農處 - 明天先可以知係唔係金寶 , 因為去到漁農處都半夜點幾 , 佢唔比我地去睇金寶 !

事發係咁既 --- 今晚我老公可以返黎同我地一齊食晚 , 就係 8 : 15 PM  我老公返到黎 , 我地正準備開飯 ..... 8: 45 PM 接到奶奶電話話金寶唔見左 !!!!!!    妖 ! 唔係呀 ! 我奶奶又唔見狗 ? 心中百萬個擔心 ,  會唔會車死佢 ? 會唔會比人捉左 ?  放低晒所有野 , D 餸熄晒火 , 頭都唔梳 , 衫都唔換 , 狗都未帶狗帶 ..... 只係 LAW 條車匙就 1 家 5 口 同 3 隻狗 , 立即出發  - 向深水埗搵狗 ........

一出到鋪頭 - 明明鎖晒門隻狗點走架 ?

xx - 入面 4 個唔知係唔係人係度打麻雀 - 閂銀晒閘 , 隻狗返黎都無門口入啦 !  xx用吓腦啦  !!!!!!   

放低左 2 個小朋友同 3 隻狗我地就分頭去搵 , 個心都已經荒晒 , 我地 3 個人就每條街包抄黎搵 .......VIVI 媽 立即幫我上網出 POST ,  邊到都出 - 真係好勁 !  勁過人地廣告公司 ! PAULINE 同 BUBI 爸爸 媽媽 就 駕左車黎 , 一齊咁熱又餓咁一路行一路叫 : [ 金寶 - 金寶 ........]

呢區已經搵晒 , 我返公司接番 D 仔仔女女 , 見到個 4 個一D 歉意都無既人仲係度打緊 #^@%&$%&$&$&^$&$^& 嬲到爆呀 !  xx杏x橙 - 我除左 PAULINE 係識既 , 其他人我都唔識既 , 大家都好努力咁去搵金寶 , 妳地幾個整唔見左金寶仲係度打麻雀 - 唔x係呀 !   面皮有幾厚呀 !  叫妳地走呀 !  仲唔走 ! 搬上樓上再打 !  $%#$^#%^#%& - 我地搵到 11 : 30 PM 再返公司 , 班不x知所謂仲係度打緊麻雀 , 真係咩火都黎啦 !  我想打電話報警告佢地偷狗 , 不過我老公叫我唔好咁 , 咁佢打電話上去叫佢亞媽唔好打啦 ! 但係我地等左好耐 ....... 上去睇 ...........真係要爆多一次粗 !!!!! 仲打緊 ! xx - 有無人性架 ! 唔見左係有生命架 !   妳去人地度妳踢左個波出街 , 都要執番比人啦 !  呢 D 係做人最最最最最基本既 !   佢地仲眼超超話 : [ 我點知佢點走呀 ! 走左啦咁點呀 ! 幾錢呀 ? 同比妳啦 ! ]    妳老x ! 妳賠得起呀 !?  痴x線 , 打打打 - 妳地無屋企人架 ? 人在做天在看呀 !  咁x黑心既 !  我火起啦 ! 一手撿起條雞毛掃就一路行一路 "FE" 咁上樓上 , 一路問佢地走唔走 !!!! HHHAHAHAH ~  佢地呢班唔知係唔係人 - 仲全晒係度 ! $%!#$%!#^#%&$%&$ 我唔理咁多 , 條雞毛掃係咁 " FE" 係咁 "FE"  我都唔理得咁多 !!!!!! 超嬲 !

正常人都唔好意思啦 , 仲打 , 仲要比人趕都唔走 !!!!!!!!   我奶奶仲講埋 D 佢自己覺得係道理既道理 LAW !

有鐵閘 , 妳地如果入左去識閂埋個閘 , 隻狗仲有第 2 個欄架 !   點知班超級低能弱智無腦厚面皮當賭鬼連個欄都整x欄 !   DOG ONE LIFE $ 1500 - 用左 1 個月唔夠 !  妳班xx去死啦 !   當人地 D 野唔x係野 , 今日先本x爛個門鍾 , xx啦 !

仲有一樣野好嬲 !!!!!!   圓圓唔知係鋪頭痴到 D 咩 , 條尾又紅又藍 , 爛x左 !!!!!  呢班真係仆街黎架 !

引用自:http://hk.myblog.yahoo.com/jw!Vw ... --/article?mid=3301
keung 發表於 2009-7-1 08:24:37 |顯示全部樓層
放心啦,我都經常在深水埗一帶附近行,如有會立即通知你
回復

carlo 發表於 2009-7-1 08:30:00 |顯示全部樓層
多謝昨晚有人留言 HKPET , 已經搵到啦 , 不過送左去漁農處 , 未 LAW 得 !  THX
回復

BanbieChan 發表於 2009-7-1 08:30:40 |顯示全部樓層
多謝昨晚有人留言 HKPET , 已經搵到啦 , 不過送左去漁農處 , 未 LAW 得 !  THX
carlo 發表於 2009-7-1 08:30

好嘢~
回復

avery 發表於 2009-7-1 08:37:58 |顯示全部樓層
一天光哂 ~

Carlo 原來你都幾很爛口個噃 ~ 得閒交流下 ~
回復

carlo 發表於 2009-7-1 09:32:42 |顯示全部樓層
haha ~ 真係唔好激嬲我 , 讀書果陣都聽埋好多架 !  書到用時方恨少  HAHAHAHA ~
回復

carlo 發表於 2009-7-1 09:33:08 |顯示全部樓層
http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/cutemonkey/monkey%20(41).gif好嘢~
BanbieChan 發表於 2009-7-1 08:30

多謝 !  妳都好早呀 !
回復

connie925 發表於 2009-7-1 09:45:32 |顯示全部樓層
Carol, '登'你鬆一口氣....
回復

jellyfishy 發表於 2009-7-1 11:12:12 |顯示全部樓層
carlo, 見到你搵得番金寶, 好喇, 安樂晒, 俾我係你都會用掃把fe班xx出街.
希望你救出狗狗後, 可以下到火啦. 家下順便幫你xx 左d 火氣語言, 唔好意思, 文章始終文雅d好. 希望諒解.
回復

claudiatang 發表於 2009-7-1 11:40:09 |顯示全部樓層

找到就好了﹗可以安心啦..........
回復

wendy_choy_hk 發表於 2009-7-1 12:42:54 |顯示全部樓層
claudiatang 發表於 2009-7-1 11:40

agree
回復

carmen 發表於 2009-7-1 12:59:34 |顯示全部樓層
carlo, 見到你搵得番金寶, 好喇, 安樂晒, 俾我係你都會用掃把fe班xx出街.
希望你救出狗狗後, 可以下到火啦. 家下順便幫你xx 左d 火氣語言, 唔好意思, 文章始終文雅d好. 希望諒解. ...
jellyfishy 發表於 2009-7-1 11:12

比我真囉機關槍都似!
回復

carmen 發表於 2009-7-1 13:00:22 |顯示全部樓層
carlo, 而家點樣呀?? 幾時先囉得返金寶,
你有冇探過佢呀?? 佢而家係邊間狗房??
回復

carlo 發表於 2009-7-1 17:25:39 |顯示全部樓層
Carol, '登'你鬆一口氣....
connie925 發表於 2009-7-1 09:45

tHank you !  都係同佢沖完涼 , 佢瞓左先安心咋 !
回復

carlo 發表於 2009-7-1 17:27:03 |顯示全部樓層
希望你救出狗狗後, 可以下到火啦. 家下順便幫你xx 左d 火氣語言, 唔好意思, 文章始終文雅d好. 希望諒解. ...
jellyfishy 發表於 2009-7-1 11:12

係既 ! 而家唔嬲啦 ! 其實當時我真係嬲到傻左 ..... SORRY !  麻煩晒妳 , 無下次 ! THX
回復

carlo 發表於 2009-7-1 17:27:33 |顯示全部樓層
claudiatang 發表於 2009-7-1 11:40

真係好開心 !
回復

carlo 發表於 2009-7-1 17:29:02 |顯示全部樓層
carlo, 而家點樣呀?? 幾時先囉得返金寶,
你有冇探過佢呀?? 佢而家係邊間狗房??
carmen 發表於 2009-7-1 13:00

係宋皇臺 , 接左啦 ! 沖左涼 , 而家瞓左 , THX !

WENDY , THX
回復

Pinkcat 發表於 2009-7-5 19:55:38 |顯示全部樓層
tHank you !  都係同佢沖完涼 , 佢瞓左先安心咋 !
carlo 發表於 2009-7-1 17:25

今天得閒d login 至知有件咁既事...(我仲8掛地睇埋你個blog)...金寶真好彩! 你有冇幫佢隻腳捈藥呀, 傷成咁好痛架.
回復

carlo 發表於 2009-7-6 19:43:14 |顯示全部樓層
今天得閒d login 至知有件咁既事...(我仲8掛地睇埋你個blog)...金寶真好彩! 你有冇幫佢隻腳捈藥呀, 傷成咁好痛架.
Pinkcat 發表於 2009-7-5 19:55

多謝您 ,   當然唔係 8 啦 !  我都係想有人睇先寫 BLOG 架 MA !

金寶唔好彩就真呀 !  佢由一出生就無好日子過 ..... 唉 .... 希望佢快 D 好番啦 !
回復

irishuen 發表於 2009-7-7 09:37:40 |顯示全部樓層
好在搵得返, 駭死主人同狗仔囉, 金寶好慘呀, 有冇同佢植晶片呀?
回復

12下一頁