公司情況(鬼古)

作者: alexander 发表于 2009-6-30 18:43:04
1945 5

近依2個月, 公司到依家為止已經先後4人入院了, 有d驚~
kslee 發表於 2009-6-30 20:52:34 |顯示全部樓層
試過以前on-site去client implement野重驚。他們個department搬去新office,之后2~3個月內有4個人屋企有白事。跟著D人就議論紛紛,重要結論就是望后面山有個古墓,所以....,不過個department冇一年又搬去head office.
alexander 發表於 2009-6-30 23:57:58 |顯示全部樓層
如果有睇過這裡有個post "鬼故(真人真事)", 我公司係有野, 而且仲有一位同事成日同佢一齊, 舊年已經有一位同事比佢搞親條腰, 今年因為要搬office, 所以全部人都去曬總部返工.
搬office後, 第1個成日發燒, 係發低燒, 完全唔知咩原因, 睇醫生唔好一路都發燒, 入院check ,抽血照肺心電肝咩都驗過都唔知咩原因, 前後搞左成個月......1個月只返左幾日工, 其中幾日返到公司就暈要訓床. 最近先正常返工.
第2個應該係婦科病, 10日冇返,最近返返工....今日又病假.
第3個胃出血我已經冇見佢10日啦.
第4個又係發燒頭暈冇見幾日, 依家仲格離緊.
alexander 發表於 2009-7-1 00:13:52 |顯示全部樓層
試過以前on-site去client implement野重驚。他們個department搬去新office,之后2~3個月內有4個人屋企有白事。跟著D人就議論紛紛,重要結論就是望后面山有個古墓,所以....,不過個department冇一年又搬去head office. ...
kslee 發表於 2009-6-30 20:52

office 望后面山有個古墓應該就唔會咁大獲bao..
八王爺 發表於 2010-1-5 14:31:05 |顯示全部樓層
alexander 發表於 2009-6-30 17:13

咁你無事丫,你可唔可以教啲同事防範下?
你咁高手,鬼都唔搞你喎。
corina 發表於 2010-1-5 19:56:45 |顯示全部樓層
alexander 發表於 2009-7-1 00:13

同意,古墓應該唔怕ge!