個頂生左好多芽仔, 應該點搞

作者: BruceChau 發表于 2009-5-27 01:26:52
1832 8

好幾個月前係賓賓買o既av........一直放係璧虎缸入面, 生得好慢, 斑葉都變晒綠葉...........add8icon

依排放左佢喺t5 管下面, 有定時比生長肥佢,
開始生返d斑葉出黎, 但個頂變左幾個芽, 生到好凌亂..........add9icon
請問依個情況係唔係要等佢大少少, 同佢分株??
原本想佢強壯少少果時比d開花肥佢, 開下花........我仲未見過佢d花.
小弟新手一名, 麻煩各位師兄師姐指點下我.

maywong918 發表於 2009-5-27 03:12:22 |顯示全部樓層
1# BruceChau

AV我麻麻地識,不過一般話夏天最好唔落或要好淡好淡既肥,D芽仔就睇你要唔要,唔要既咪挑左去,要就等大D再cut落來~(刨文刨返來既,有錯請指正~
回復

BruceChau 發表於 2009-5-27 03:24:13 |顯示全部樓層
哦, 唔該晒你啊!
咁我都係由佢亂咁生下先.......我驚佢比我挑完會死............
睇黎短期內都唔會有花睇......失望 add2icon
回復

kong 發表於 2009-5-27 09:40:51 |顯示全部樓層
都生得幾靚呀! 側芽唔算多,可以分出黎種啦! 冇花睇唔駛失望,夏天開花都唔太好,容易走樣,秋涼開咪重好! 剔側芽好易,參考下面:
http://hk.myblog.yahoo.com/kongwonder/article?mid=3855
回復

BruceChau 發表於 2009-5-27 14:48:32 |顯示全部樓層
thanks thanks
個blog好正啊, 好多有用o既教學同靚相!!
d內容真係好毒, 令我遲左一個鐘先去食飯........add4icon
回復

kong 發表於 2009-5-27 14:55:57 |顯示全部樓層
thanks thanks
個blog好正啊, 好多有用o既教學同靚相!!
d內容真係好毒, 令我遲左一個鐘先去食飯........add4icon
BruceChau 發表於 2009-5-27 14:48

唔駛比錢減肥!
回復

nwss54510 發表於 2009-5-27 16:01:10 |顯示全部樓層
點解我每次行賓賓都見唔到佢有AV賣既=口="
回復

lillian02 發表於 2009-5-27 16:21:53 |顯示全部樓層
7# nwss54510
你係咪行左唔係賣種物果間?
bunbun賣植料同肥直入到尾擺左好多av
回復

sky210m 發表於 2009-5-31 08:07:16 |顯示全部樓層
師兄張棵av哂t5燈!唔知放咩高度哂燈呢?
回復