GoodLuck20X 的多肉 P.62 #1224

作者: GOODluck20x 發表于 2009-5-17 11:27:40
85872 1304
gege188 發表於 2009-7-25 11:10:54 |顯示全部樓層
明白曬,一陣會重點去行下

(今日得30-45 min行.希望夠時間啦...add7icon
回復

gege188 發表於 2009-7-25 11:11:18 |顯示全部樓層
是日目標:生石花同牛b..hehe

i love 牛牛add6icon
回復

GOODluck20x 發表於 2009-7-25 11:16:53 |顯示全部樓層
(今日得30-45 min行.希望夠時間啦...add7icon
gege188 發表於 2009-7-25 11:10 [/quote]
是日目標:生石花同牛b..hehe

i love 牛牛add6icon
gege188 發表於 2009-7-25 11:11

30-45mins 要快行law

生石花同牛b---->花墟街頭 ''山卡x''
生石花同牛b---->運動場道7仔隔離''忘了店名

牛b幾$ o架add3icon
回復

gege188 發表於 2009-7-25 11:26:09 |顯示全部樓層
gege188 發表於 2009-7-25 11:10

30-45mins 要快行law

生石花同牛b---->花墟街頭 ''山卡x''
生石花同牛b---->運動場道7 ...
GOODluck20x 發表於 2009-7-25 11:16

係呀..所以要睇重點..
牛b..c兄講好似60幾蚊左右..佢地肥嘟嘟..真係好過引add6icon
回復

GOODluck20x 發表於 2009-7-25 11:34:39 |顯示全部樓層
係呀..所以要睇重點..
牛b..c兄講好似60幾蚊左右..佢地肥嘟嘟..真係好過引add6icon
gege188 發表於 2009-7-25 11:26

吾好引我la~..... add5icon
我1隻牛b都未有 add8icon  有冇d 成體吾多會好大隻o架 ??  add3icon
回復

gege188 發表於 2009-7-25 11:57:30 |顯示全部樓層
吾好引我la~..... add5icon
我1隻牛b都未有 add8icon  有冇d 成體吾多會好大隻o架 ??  add3icon
GOODluck20x 發表於 2009-7-25 11:34

係牛仔引到我中毒ga!!
其實我都係岩岩種,唔知呀,不過聽c兄講1年就會有花開..
回復

GOODluck20x 發表於 2009-7-25 12:23:51 |顯示全部樓層
gege188 發表於 2009-7-25 11:57

我失蹤左半小時..已出左花墟走1 round ...add4icon
有新野...雪....諗清楚放工先買 add8icon
回復

肥仔文 發表於 2009-7-25 14:20:12 |顯示全部樓層
gege188 發表於 2009-7-25 11:57

牛仔..係指我手上的母株.
由子株計..再種多2年啦先啦.
回復

肥仔文 發表於 2009-7-25 14:21:03 |顯示全部樓層
生石花同牛b---->運動場道7 ...
GOODluck20x 發表於 2009-7-25 11:16

明一??
回復

肥仔文 發表於 2009-7-25 14:54:25 |顯示全部樓層
Euphorbia obesa 小苗
買回來時已跟著母体的種子 , 在上星期終被我發現 .
於是便急不及待發種. 雖然5粒種子只有1粒成功 .

以下圖片是第3天的小芽 . 已另我喜出望外 .

http://hkplants.com/home/attachment/20090 ...
GOODluck20x 發表於 2009-7-25 00:43

牙簽有何用途?
回復

gege188 發表於 2009-7-25 21:20:26 |顯示全部樓層

今日雖然行左只有1個鐘..但係唔小心.買多左..HEHEHEHE

花寶買既

都係花寶買,仲比我一開三TIM呀!但係我唔知咩名

BUNBUN買泥個陣順手拎理佢返屋企

山卡X買既牛仔..好貴呀!不過好得意呀!一見佢覺得好似巴西龜add4icon

買一送多一隻B

6蚊2隻,見咁平又好順手咁拎左返屋企,不過又係唔知係咩名

c兄送既12卷

牛b,唔知中間個d係咩呢..add3icon

回復

肥仔文 發表於 2009-7-25 23:32:22 |顯示全部樓層
今日雖然行左只有1個鐘..但係唔小心.買多左..HEHEHEHE

花寶買既

http://hkplants.com/home ...
gege188 發表於 2009-7-25 21:20

最頂個生石花睇似2年以上喎.

一開3似係帝玉來..
唔係係咪睇錯..好似有棵有果莢.

其餘似係子寶來..有隻帶錦..
回復

GOODluck20x 發表於 2009-7-26 10:15:39 |顯示全部樓層
明一??
肥仔文 發表於 2009-7-25 14:21

yup~ d價幾有份量add1icon
回復

GOODluck20x 發表於 2009-7-26 10:17:55 |顯示全部樓層
牙簽有何用途?
肥仔文 發表於 2009-7-25 14:54

我標記d種子位置 , 其實用途不大 add4icon
回復

GOODluck20x 發表於 2009-7-26 10:22:42 |顯示全部樓層

花寶買既

http://hkplants.com/home ...
gege188 發表於 2009-7-25 21:20

師妹,

好大收獲呀..add10icon  .引死人o羊 add8icon
沈日我冇收獲呀...d野好貴..荷包好乾...

牛B 好cute 呀...流口水tim...add6icon
回復

gege188 發表於 2009-7-26 11:48:35 |顯示全部樓層
師妹,

好大收獲呀..add10icon  .引死人o羊 add8icon
沈日我冇收獲呀...d野好貴..荷包好乾...

牛B 好cute 呀...流口水tim...add6icon
GOODluck20x 發表於 2009-7-26 10:22

係呀..不過琴日見到D多肉種類唔多..
因為我咩都無,所以未入多左小小囉..add6icon
回復

GOODluck20x 發表於 2009-7-26 18:33:01 |顯示全部樓層
係呀..不過琴日見到D多肉種類唔多..
因為我咩都無,所以未入多左小小囉..add6icon
gege188 發表於 2009-7-26 11:48

琴日山卡x有新貨wo..睇中d全部都幾佰. 所以忍手了  add8icon
入o入o下就多la add4icon
回復

GOODluck20x 發表於 2009-7-26 18:35:30 |顯示全部樓層
今日出花墟閑逛 , 又手痕買左d野...唉..

astrophytum asterias

astrophytum asterias
20090726 05.jpg
20090726 06.jpg
回復

gege188 發表於 2009-7-27 10:02:04 |顯示全部樓層
我見到牛仔..不過over 100蚊..好貴呀~~
嗚~~某位c兄道左我入生石花毒

goodluck c兄~~兜呀~~好得意呀~~個日我見到6x蚊..所以無買..好想要細細粒既兜呀~~~~~

而家好想好想係外國買生石花返黎呀~~>"<
回復

GOODluck20x 發表於 2009-7-27 10:37:43 |顯示全部樓層
我見到牛仔..不過over 100蚊..好貴呀~~
嗚~~某位c兄道左我入生石花毒

goodluck c兄~~兜呀~~好得意呀~~個日我見到6x蚊..所以無買..好想要細細粒既兜呀~~~~~

而家好想好想係外國買生石花返黎呀~~>" ...
gege188 發表於 2009-7-27 10:02

牛仔..over $100 ... 貴左dd >_<
e+找緊大陸睇睇有冇d近近地o既 shop
回復