唔知價

作者: kong 发表于 2009-5-7 12:25:08
5805 65
以為話經濟唔好,d 物價唔會太高, 昨天厠所水箱壞左沖唔到水,落街揾人修理,位師父今日先有時間到,入到客厠,望一眼,"條蕊壞左要換,八百啦!"
嘩! 換條蕊八百?? 係唔係我食米唔知米貴,抑或佢搶錢!

跟住我比左八十蚊佢, 唔整!
wendy_choy_hk 發表於 2009-5-7 12:35:56 |顯示全部樓層
我老公自己換
比得大帝 發表於 2009-5-7 13:52:09 |顯示全部樓層
個次我泊低部車冇關燈, 到開車時boot唔起, 剛好有部的士停低落客, 叫佢幫手jump一jump, 佢話百五
我話50, 佢真係走喎, 好嘢, 有骨氣.

後嚟我等咗10分鐘再start, 搞掂, 50蚊都省埋
虛宿寶瓶 發表於 2009-5-7 13:54:09 |顯示全部樓層
係喎,乜家陣經濟唔好但乜都咁貴?定係銀紙一下子貶值左但我地唔知呢?
比得大帝 發表於 2009-5-7 14:02:19 |顯示全部樓層
想在厠所加多個風, 因没有插制, 要偷綫, 去電器舖打價, 佢講到自己不知幾在行, 千葉嘅花場都係佢搞個喎, 咁問佢依家已有抽氣扇 想加多個入風, 佢話約3千.

我於是回家, 由廳拖個風扇入去厠所, 一蚊都唔駛
wendy_choy_hk 發表於 2009-5-7 14:21:05 |顯示全部樓層
想在厠所加多個風, 因没有插制, 要偷綫, 去電器舖打價, 佢講到自己不知幾在行, 千葉嘅花場都係佢搞個喎, 咁問佢依家已有抽氣扇 想加多個入風, 佢話約3千.

我於是回家, 由廳拖個風扇入去厠所, 一蚊都唔駛 ...
Peter 發表於 2009-5-7 14:02

你個師父好貴
比得大帝 發表於 2009-5-7 14:30:49 |顯示全部樓層
你個師父好貴
wendy_choy_hk 發表於 2009-5-7 14:21

佢重講句: 種得花就唔好睇價錢
kong 發表於 2009-5-7 14:34:55 |顯示全部樓層
個次我泊低部車冇關燈, 到開車時boot唔起, 剛好有部的士停低落客, 叫佢幫手jump一jump, 佢話百五

後嚟我等咗10分鐘再start, 搞掂, 50蚊都省埋 ...
Peter 發表於 2009-5-7 13:52

整車冇價嫁呢, 我有一次部mpv車鈦吉左粒釘,部車落地半年, 我走去最近嘅整車叫佢補翻, 佢話"小姐,你部車四條鈦都光晒頭,好危險嫁,我幫你換左佢,我好老實,唔好同我講價, 千二蚊一條,四條四千五,安全好多嫁!!!!"
jellyfishy 發表於 2009-5-7 14:39:39 |顯示全部樓層

kong 姐...唔通你個樣似水魚?! 點解可以貴成咁???
我之前整厠所,都係買配件(幾十蚊),跟住搵個男丁搞掂佢.
又上年買錯左個低水位的洗衣機,叫附近一個師夫上來再接過d喉,佢連倒水泥都係350~
你住個頭唔通要貴咁多?咁搶錢法,唯有問多幾間先得喎.
wendy_choy_hk 發表於 2009-5-7 14:42:33 |顯示全部樓層
7# Peter

吓!種花同睇價錢係2樣事啦
kong 發表於 2009-5-7 14:44:49 |顯示全部樓層
係喎,乜家陣經濟唔好但乜都咁貴?定係銀紙一下子貶值左但我地唔知呢?
虛宿寶瓶 發表於 2009-5-7 13:54

咁點呢,沖唔到厠, 唯有用部dc 拍抵水箱裏面d 零件, 落街再揾人整啦!!!
wendy_choy_hk 發表於 2009-5-7 14:45:26 |顯示全部樓層
整車冇價嫁呢, 我有一次部mpv車鈦吉左粒釘,部車落地半年, 我走去最近嘅整車叫佢補翻, 佢話"小姐,你部車四條鈦都光晒頭,好危險嫁,我幫你換左佢,我好老實,唔好同我講價, 千二蚊一條,四條四千五,安全好多嫁!!!!":icon ...
kong 發表於 2009-5-7 14:34

千二蚊一條,四條四千五 >>係咪比新鈦你先.好多奸商比2手鈦扮新野
Exodus 發表於 2009-5-7 14:48:07 |顯示全部樓層

後嚟我等咗10分鐘再start, 搞掂, 50蚊都省埋 ...
Peter 發表於 2009-5-7 13:52

賤人
用下條過江龍都百五
kong 發表於 2009-5-7 14:49:19 |顯示全部樓層
kong 姐...唔通你個樣似水魚?! 點解可以貴成咁???
我之前整厠所,都係買配件(幾十蚊),跟住搵個男丁搞掂佢.
又上年買錯左個低水位的洗衣機,叫附近一個師夫上來再接過d喉,佢連倒水泥都係350~
你住個頭 ...
jellyfishy 發表於 2009-5-7 14:39

我諗我真係一條水魚(以前)!@@ 而家唔會啦, 人老精,鬼老靈! 我唔比佢整! 八十蚊檢查費冇得唔比,不過以後都唔會再揾樓下呢間謀人寺!
jellyfishy 發表於 2009-5-7 14:49:21 |顯示全部樓層
咁點呢,沖唔到厠, 唯有用部dc 拍抵水箱裏面d 零件, 落街再揾人整啦!!!
kong 發表於 2009-5-7 14:44

係呀係呀~我真係咁做呀~
江江 發表於 2009-5-7 14:50:18 |顯示全部樓層
温馨提示 :~~

水喉 (咸.淡水 )呢家嘢..
關來水閘掣時..最好係關來水掣(call管理係屋外個只)
水閘掣扭得太多..滑咗牙~~~就死得人嫁啦
kong 發表於 2009-5-7 14:50:35 |顯示全部樓層
千二蚊一條,四條四千五 >>係咪比新鈦你先.好多奸商比2手鈦扮新野
wendy_choy_hk 發表於 2009-5-7 14:45

我部車落地半年乍!
jellyfishy 發表於 2009-5-7 14:52:32 |顯示全部樓層
我部車落地半年乍!
kong 發表於 2009-5-7 14:50

修理車呢家野,真係要找信得過既師傅. 否則好易做左水魚都唔知啊~
kong 發表於 2009-5-7 14:53:41 |顯示全部樓層
温馨提示 :~~

整水喉 (咸.淡水 )呢家嘢..
關來水閘掣時..最好係關總來水掣(call管理係屋外個只)
水閘掣扭得太多..滑咗牙~~~就死得人嫁啦
江江 發表於 2009-5-7 14:50

我唔識呢家嘢, 一陣間個師父到我提下佢,唔該你江江!
jellyfishy 發表於 2009-5-7 14:56:41 |顯示全部樓層
幫人幫到低啦江江, 你pm個電話俾kong姐, 等佢唔洗到時咁無助啦.
1234下一頁