究竟食乜先會肥啲呢??

作者: hecate 发表于 2009-5-2 15:24:41
4294 26
hecate 發表於 2009-5-11 15:17:39 |顯示全部樓層
好靚呀, 識唔識講野架?
hellokitty_971 發表於 2009-5-9 01:08

靚係冇用架加因我亞B好曳曳架 唔知係唔係我唔曉教佢呢~
佢地唔曉講野架~
chungs 發表於 2009-5-11 16:51:46 |顯示全部樓層
quiko 蛋糧同quiko complete..
http://www.quiko.co.uk/rearing_food.htm

LB可以好乖架...不過..雀仔好細膽架..千萬唔好嚇親同打佢地呀..如果雀仔心情好..自然食慾好,就身體好架啦..不過最緊要係健康..日常可以比多D蔬果佢地食..如果佢中意,飯都會架..試下啦..
hecate 發表於 2009-5-12 00:36:40 |顯示全部樓層
quiko 蛋糧同quiko complete..
http://www.quiko.co.uk/rearing_food.htm

LB可以好乖架...不過..雀仔好細膽架..千萬唔好嚇親同打佢地呀..如果雀仔心情好..自然食慾好,就身體好架啦..不過最緊要係健康..日常可以比多 ...
chungs 發表於 2009-5-11 16:51

唉add2icon 唔怪得啦!!!我有次比佢起home到周團lun我個衰人大哥起佢隔離大力dum一腳嚇親佢之後就成日lee埋向梳化底喇~
最慘係媽媽見佢成日lee埋就話佢冇鬼用~
想開心都難啦add5icon
不過好似依排奇蹟地好咗啲咁!!老娘老懷安慰囉......呵呵add7icon
gege188 發表於 2009-5-12 18:12:14 |顯示全部樓層
你磅下佢,睇下佢幾重..如果唔係大上大落應該ok既..

仲有成日轉糧對佢黎講都唔好.吸收唔到.影響個肝呀!!佢而家食近d咩呀?
hecate 發表於 2009-5-12 18:42:03 |顯示全部樓層
你磅下佢,睇下佢幾重..如果唔係大上大落應該ok既..

仲有成日轉糧對佢黎講都唔好.吸收唔到.影響個肝呀!!佢而家食近d咩呀?
gege188 發表於 2009-5-12 18:12

玉栗詐!!!轉咗仲攪到佢勁甩毛tim!!!我亞b變得好營養不良喇
就黎冇眼睇啦!!!不過諗住試吓比飯佢吃咗先算,look look會唔會好少少啦€
小女子 發表於 2009-5-14 19:39:14 |顯示全部樓層
玉粟無營養, 只可以飽肚, 仲有 LB 咁細千祈唔好嚇佢, 好易嚇死 ~ 還會影響健康 !
你去旺角雀街買 Xtra-Vital lb 種子糧 , Quiko Classic 旦糧, Quiko 磷鈣粉 & Quiko V 維他命水 , 調理佢身子 ~
小女子 發表於 2009-5-14 19:43:21 |顯示全部樓層
玉粟只適合雛鳥開始學食種子糧階段, 俾雛鳥習慣一下食種子滋味 , 慢慢就要改食混合種子糧 ~