搬屋啦 ! PACK 箱篇

作者: carlo 發表于 2009-4-29 01:19:10
3058 31
下午茶 - 冬菇雞即食麵 , D 冬菇係 SILVIA 姐姐整好比我架 !  SILVIA 好好 , 佢知我洗碗碟機壞左 , 整定比我 , 咁我一攞出黎 同 D 麵煮一煮就食得 ! 仲好好味添 ! THX ~
下午茶 冬菇雞麵.jpg

跟住就開始 PACK 野啦 !   個櫃 D 碗碟好易爛啊 !   有無人黎幫手呀 ?

搬屋 PACKING 執屋 碗櫃.jpg

個書櫃都好頭癢 .......

搬屋 PACKING 執屋 書櫃.jpg
因為舊居好細 , 所以 D 衫都唔想搬 ......

搬屋 PACKING 執屋.jpg

PACK 好攞去救世軍先 !

packing 攞去救世軍既衫.jpg

晚餐 , 求求其其 - 水餃麵

菜肉包.jpg 肉碎蠔仔粥.jpg
江江 發表於 2009-4-29 01:33:38 |顯示全部樓層
二手衫..佢地都係賣回收商
倒不如自已攞去賣 $3/kg.
回復

carlo 發表於 2009-4-29 01:44:12 |顯示全部樓層
二手衫..佢地都係賣回收商
倒不如自已攞去賣 $3/kg.
江江 發表於 2009-4-29 01:33

係 !  攞去邊呀 ?  不過得幾蚊 .......
回復

fianfumy 發表於 2009-4-29 02:00:01 |顯示全部樓層
見到你放碗碗碟碟個櫃 , 都好震撼喎 !
回復

carlo 發表於 2009-4-29 02:32:29 |顯示全部樓層
見到你放碗碗碟碟個櫃 , 都好震撼喎 !
fianfumy 發表於 2009-4-29 02:00

我都有 D 驚 ! 搬出黎既時候我咩都無搬出黎 ...... 而家仲要加咁多野搬番入去 ...... 間屋點放我落 ! ????????
回復

carlo 發表於 2009-4-29 06:09:35 |顯示全部樓層
老友 , 我一陣就要搬番屯門既老家啦 !  真係真係搵唔到心水地方 !  只好搬番去先啦 !   PCCW 仲未搬到線 , 唔使掛住我啦 ! 得到網我就搵您架啦 !  C U ~
回復

虛宿寶瓶 發表於 2009-4-29 09:31:47 |顯示全部樓層
你使唔使搬得咁急呀?上個星期仲話搵緊樓,今日講到好似過兩日就要搬咁, 你 "一陣" 個意思係乜?PCCW 好快之嘛,打上去約時間,幾日就得啦!
回復

BanbieChan 發表於 2009-4-29 09:38:41 |顯示全部樓層
咁多嘢搬~辛苦你喇

加油呀~
回復

江江 發表於 2009-4-29 09:47:11 |顯示全部樓層
係 !  攞去邊呀 ?  不過得幾蚊 .......
carlo 發表於 2009-4-29 01:44

回收紙.鉄.衣物的私人回收站 lu..
回復

八王爺 發表於 2009-4-29 10:59:22 |顯示全部樓層
乜依家搵樓咁難?
係係咪要求有天台種花?
回復

prodorothyhkg 發表於 2009-4-29 11:25:35 |顯示全部樓層
c啦, carlo你一個人要執晒全屋野
回復

carlo 發表於 2009-4-29 11:42:11 |顯示全部樓層
乜依家搵樓咁難?
係係咪要求有天台種花?
八王爺 發表於 2009-4-29 10:59

BINGO !  不過我又唔會比萬一數去間 700 呎村屋 , 如果去到咁遠 ,  我都自己有層樓啦 !
回復

carlo 發表於 2009-4-29 11:45:23 |顯示全部樓層
你使唔使搬得咁急呀?上個星期仲話搵緊樓,今日講到好似過兩日就要搬咁, 你 "一陣" 個意思係乜?PCCW 好快之嘛,打上去約時間,幾日就得啦!
虛宿寶瓶 發表於 2009-4-29 09:31

係呀 !  我一早叫我老公 PACK 野架啦 ! 佢成日都話好快好快 !  而家睇佢點搬 !  佢個白痴仲叫搬屋公司今日3 PM 黎 , 明天先交樓呀 !  咁急搬做咩呀 ?  屯門果度都未清潔同整野 !   佢話要清好間屋清潔好先比人啊 !
回復

carlo 發表於 2009-4-29 11:45:47 |顯示全部樓層
c啦, carlo你一個人要執晒全屋野
prodorothyhkg 發表於 2009-4-29 11:25

我真係 C 啦 !
回復

貓后 發表於 2009-4-29 12:18:52 |顯示全部樓層
我真係 C 啦 !
carlo 發表於 2009-4-29 11:45

加油丫
回復

vivi 發表於 2009-4-29 12:20:57 |顯示全部樓層
狗狗在監工
回復

jellyfishy 發表於 2009-4-29 12:37:25 |顯示全部樓層
真替你擔心.掉緊一半雜物算啦.
我早幾年大屋(1400尺)搬細屋 (700尺),掉了一半以上雜物才走到人.
回復

claudiatang 發表於 2009-4-29 13:15:13 |顯示全部樓層
最慘是小朋友的雜物,樣樣都話有用。親手替他們執拾就分身不下,叫他們自己執就乜都要帶走。到時又是一大堆垃圾。
回復

theresagood 發表於 2009-5-2 15:41:16 |顯示全部樓層
隻狗好似玩具
回復

Ulrica 發表於 2009-5-5 00:03:02 |顯示全部樓層
哈哈, 我真的以為是毛公仔.
回復

12下一頁