成個星期無人理嘅天台花花+大雨摧殘

關閉 [複製鏈接]
作者: yuwaiman 发表于 2009-4-25 16:15:27
1918 28
原本唸住玩完返嚟d花花會s架, 但佢地好乖, 居然仲ok喎, 先嚟我最like嘅玫瑰

yuwaiman 發表於 2009-4-25 16:16:57 |顯示全部樓層
再嚟係百合, 不過開咗果d打倒nut晒, 不過其他的反而好多蕾

yuwaiman 發表於 2009-4-25 16:18:14 |顯示全部樓層
仲有我嘅第一朵雞旦花, 應該仲有好多會開添架

yuwaiman 發表於 2009-4-25 16:24:42 |顯示全部樓層
至於靈魂, 無論邊樣天氣佢都仲係開得咁靚架

花草之家 發表於 2009-4-25 16:33:06 |顯示全部樓層
敏敏,好彩冇事,,如果冇落雨,咁邊個淋花呀!
你去左邊虞玩呀!好唔好玩?
yuwaiman 發表於 2009-4-25 18:38:50 |顯示全部樓層
敏敏,好彩冇事,,如果冇落雨,咁邊個淋花呀!
你去左邊虞玩呀!好唔好玩?
花草之家 發表於 2009-4-25 16:33

花草, 我去咗轉台灣咋, 都ok好玩架, 不過落咗好多日雨囉
如果唔落雨, 我公司同事會上嚟幫我淋花架, 不過我都唔知佢有冇上過嚟喎
vincentma 發表於 2009-4-25 21:18:37 |顯示全部樓層
仲有我嘅第一朵雞旦花, 應該仲有好多會開添架

h ...
yuwaiman 發表於 2009-4-25 16:18
Welcome back home !你既雞蛋花好靚!我本來都種左一棵幾好既,不過我怕第日佢長大後會好重,天台負荷唔到,所以趁佢仲細時,移值到屋院前面空地,等實 Q 照顧下佢!
Carcar 發表於 2009-4-25 21:41:52 |顯示全部樓層
幾好呀! 0甘多花花welcome 你番屋企!  
黃臉婆 發表於 2009-4-25 21:55:14 |顯示全部樓層
Welcome back home !你既雞蛋花好靚!我本來都種左一棵幾好既,不過我怕第日佢長大後會好重,天台負荷唔到,所以趁佢仲細時,移值到屋院前面空地,等實 Q 照顧下佢! ...
vincentma 發表於 2009-4-25 21:18

連個天都幫埋妳,妳好 luck呀!
黃臉婆 發表於 2009-4-25 21:58:19 |顯示全部樓層
至於靈魂, 無論邊樣天氣佢都仲係開得咁靚架

...
yuwaiman 發表於 2009-4-25 16:24

今日我終於忍唔住靈魂對我嘅誘惑,我買咗白裏透紅囉!
yuwaiman 發表於 2009-4-25 22:14:41 |顯示全部樓層
Welcome back home !你既雞蛋花好靚!我本來都種左一棵幾好既,不過我怕第日佢長大後會好重,天台負荷唔到,所以趁佢仲細時,移值到屋院前面空地,等實 Q 照顧下佢! ...

我呢棵係插枝架, 不過人地話唔幫佢換盆佢就唔會咁大, 所以咪種吓囉, 如果太大時就 no way 了, 要鋸矮佢先得囉
yuwaiman 發表於 2009-4-25 22:16:43 |顯示全部樓層
幾好呀! 0甘多花花welcome 你番屋企!  
Carcar 發表於 2009-4-25 21:41

我都係咁覺得呀
yuwaiman 發表於 2009-4-25 22:20:44 |顯示全部樓層
黃臉婆 發表於 2009-4-25 21:58

受唔住誘惑係啱架, 因為佢真係好靚啊, 你响香港買定係北上買架
paulpaul 發表於 2009-4-25 22:22:13 |顯示全部樓層
好多花好靚!
格子 發表於 2009-4-26 10:52:47 |顯示全部樓層
我覺得落雨對木本植物係好事, 對草本就挣D.
yuwaiman 發表於 2009-4-26 12:20:50 |顯示全部樓層
我覺得落雨對木本植物係好事, 對草本就挣D.
格子 發表於 2009-4-26 10:52

咁就係, 木本好似啱我種d, 草本咪當時花囉, 得閒換吓佢
newbie 發表於 2009-4-26 13:10:42 |顯示全部樓層

my 1st love 雞蛋花 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
vincentma.. why dont u give it to me
newbie 發表於 2009-4-26 13:13:08 |顯示全部樓層
黃臉婆 發表於 2009-4-25 21:58

白裏透紅...... 毒死人啦......
yuwaiman 發表於 2009-4-26 15:01:40 |顯示全部樓層
my 1st love 雞蛋花 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
vincentma.. why dont u give it to me

newbie 發表於 2009-4-26 13:10

newbie, 雞旦花可以插枝架, 我呢棵都係插枝返嚟架, 你打完風可以落街睇吓有冇斷枝, 有的話你試吓插啦, 佢好粗生架
vincentma 發表於 2009-4-26 15:59:04 |顯示全部樓層

newbie 發表於 2009-4-26 13:10
Newbie, 雖然話細姐,都成棵樹仔咁,我都要兩個人先抬到去實 Q到呀!
12下一頁