估吓呀 !

作者: carlo 发表于 2009-4-25 01:16:42
4706 14
有無人知係咩呀 ? TIPS : 呢 D 係古老野 ,  UM ...... 係以前都幾常用既日用品 ----
三角牌洗衣梘 勞工梘.jpg

答案係 ..........................

勞工梘 !

點解要用佢 ?  因為平時老公同 D 仔既衫太乾淨啦 !   唔洗刷吓先比洗衣機嘆 , 洗衣機先生會洗唔乾淨 , 但係今晚又 LAW 黎做咩呢 ?  因為無洗碗碟機既日子 , 2 日就用左 1 支半洗潔精  !  咁夜麻麻 , D 仔女問無洗潔精點洗碗呀 ?   有勞工梘味得 LAW !   唔知您地試過用勞工梘未呢 ?   我細時屋企都係用佢架 !  真係洗到手都鞋晒 !

三角牌洗衣梘 勞工梘 泡.jpg

明天我 BBQ - 係呢度最後一次啦 !

BBQ 飲品單.jpg
dada 發表於 2009-4-25 02:02:07 |顯示全部樓層
我細個個陣屋企都有勞工梘ga, 原本依家仲有呢d野賣
carlo 發表於 2009-4-25 02:32:28 |顯示全部樓層
有架 , 用黎洗衣領好好用架 !
dada 發表於 2009-4-25 02:37:55 |顯示全部樓層
有架 , 用黎洗衣領好好用架 !
carlo 發表於 2009-4-25 02:32

以前都係見阿媽用黎洗衫領.袖口, 不過依家冇lor
carlo 發表於 2009-4-25 02:41:48 |顯示全部樓層
以前都係見阿媽用黎洗衫領.袖口, 不過依家冇lor
dada 發表於 2009-4-25 02:37

証明您地大個 , 唔想 DIRTY LAW !
dada 發表於 2009-4-25 03:01:40 |顯示全部樓層
唔記得邊個節目教, 用白醋可以去漬, 我老公試過, 呃鬼ge, 都係買返舊勞工皂實際d
carlo 發表於 2009-4-25 04:00:10 |顯示全部樓層
唔記得邊個節目教, 用白醋可以去漬, 我老公試過, 呃鬼ge, 都係買返舊勞工皂實際d
dada 發表於 2009-4-25 03:01

haha ~ 係呀 ! 我試過好多產品架啦 !  除左 "迫蓮" , 勞工梘就最有用 !'
wendy_choy_hk 發表於 2009-4-25 11:25:20 |顯示全部樓層
dada 發表於 2009-4-25 03:01

我都試左,係唔得嫁
carlo 發表於 2009-4-25 12:41:00 |顯示全部樓層
我都試左,係唔得嫁
wendy_choy_hk 發表於 2009-4-25 11:25

HAHA ~ 原來我都唔孤獨 ! 都有人同我一樣
maggielawkm 發表於 2009-4-25 14:27:52 |顯示全部樓層
碧蓮係好野黎
carlo 發表於 2009-4-25 15:24:16 |顯示全部樓層
碧蓮係好野黎
maggielawkm 發表於 2009-4-25 14:27

係呀 ! 不過勞工梘平好多 !
claudiatang 發表於 2009-4-25 17:22:45 |顯示全部樓層
我都覺得以前的嘢好用。現在的都是虛有其表。我現在洗頭都用茶籽。回到未嫁時。
carlo 發表於 2009-4-26 01:46:06 |顯示全部樓層
我都覺得以前的嘢好用。現在的都是虛有其表。我現在洗頭都用茶籽。回到未嫁時。http://a5556.myweb.hinet.net/msn/face/face%20(50).gif
claudiatang 發表於 2009-4-25 17:22

E , 妳同我婆婆一樣呀 !
dada 發表於 2009-4-26 04:30:36 |顯示全部樓層
我都覺得以前的嘢好用。現在的都是虛有其表。我現在洗頭都用茶籽。回到未嫁時。http://a5556.myweb.hinet.net/msn/face/face%20(50).gif
claudiatang 發表於 2009-4-25 17:22

我都聽過人話用茶籽洗頭好正ga, 頭髮會黑d, 少左開叉
carlo 發表於 2009-5-9 18:20:15 |顯示全部樓層
我自己就未試過啦 !   不過無化學品就應該好 D 既 !