我有無睇錯呢 ?

作者: carlo 發表于 2009-4-10 01:24:54
2606 25
SORRY 我個手機只可以對一點對蕉 , 所以以下既相要 POST 2 張 !

我有無睇錯呢 ? 莎莉 臘味蘿蔔糕 ?   唔同我睇錯 ?

SORRY 我個手機只可以對一點對蕉 , 所以以下既相要 POST 2 張 !

我有無睇錯呢 ? 莎莉 臘味蘿蔔糕 ?   唔同我睇錯 ?

天呀 ! 原來係 CARROT CAKE - 甘荀 翻釋錯做蘿蔔都算啦 !  仲要加埋臘味 ?

不如請我啦 !   對食物我係唔會錯架 !  HAHHAHA ~

買開都係十幾蚊 , 今日要 $ 47.9

但係食落去 , 味又係平時果 D !!!  

jellyfishy 發表於 2009-4-10 02:15:00 |顯示全部樓層
哈哈哈~~~~~~
投訴佢~~!
回復

carlo 發表於 2009-4-10 04:15:07 |顯示全部樓層
哈哈哈~~~~~~
投訴佢~~!
jellyfishy 發表於 2009-4-10 02:15

咁又唔好 ! 幾得意呀 !  人地都係打份工 JE !  比我笑吓開心吓都好呀 !!   分分鐘佢係因為入黎吹水攪到 D 翻釋咁添呀 ! HEHEH ~
回復

wendy_choy_hk 發表於 2009-4-10 09:50:32 |顯示全部樓層
莎莉 臘味蘿蔔糕  >> 新口味,我想試下吃
回復

fianfumy 發表於 2009-4-10 11:27:13 |顯示全部樓層
咁又唔好 ! 幾得意呀 !  人地都係打份工 JE !  比我笑吓開心吓都好呀 !!   分分鐘佢係因為入黎吹水攪到 D 翻釋咁添呀 ! HEHEH ~
carlo 發表於 2009-4-10 04:15

同意呀 .... 有時見到都幾好笑 .

我前幾日在百佳買雞蛋買到激死我 , 同店員投訴 , 店員話她冇辦法喎 , 店員是唔可以出聲同客講喎 ..... 唉 ....

我買雞蛋時  , 有個女人開了6-7盒 XL  , 3-4 盒 M  SIZE 換蛋 , 將 XL 放入M 的盒內互換 ...... 咁我點好呀 , 買XL 會否是M SIZE 呢 ?  但又做緊特價 , 唔係因為人哋換蛋而我要去買 "貴蛋"呀 , 同職員投訴 , 個店員又話唔出得聲 , 這些客通常好惡  , 咁我話你唔出 , 就出聲囉.....
我同個女人講 , 你咁做同偷的冇分別 , 個女人話超市賺好多錢 , 我攞番D著數喎 , 我說 " 阿姐你著數還著數 , 人哋賺幾多 , 你都要食啦 ,  你是你影響緊下一個顧客 , 你影響緊人哋的誠信呀 .
回復

carlo 發表於 2009-4-10 12:04:56 |顯示全部樓層

我前幾日在百佳買雞蛋買到激死我 , 同店員投訴 , 店員話她冇辦法喎 , 店員是唔可以出聲同客講喎 ..... 唉 ....

我買雞蛋時  , 有個女人開了6-7盒 XL  , 3-4 盒 M  SIZE 換蛋 ,  ...
fianfumy 發表於 2009-4-10 11:27

其實我都有咁諗架 , 我買果 D 係有機蛋 , 貴好多 , 但係 PACKING 都無封好 , D 人又鍾意換蛋 , 唉!   D 人真係同偷無分別 !
回復

carlo 發表於 2009-4-10 12:05:47 |顯示全部樓層
莎莉 臘味蘿蔔糕  >> 新口味,我想試下吃
wendy_choy_hk 發表於 2009-4-10 09:50

HEHE ~ 其實只係甘荀蛋糕
回復

wendy_choy_hk 發表於 2009-4-13 10:25:48 |顯示全部樓層

我買雞蛋時  , 有個女人開了6-7盒 XL  , 3-4 盒 M  SIZE 換蛋 ,  ...
fianfumy 發表於 2009-4-10 11:27

係咪老人家?
回復

fianfumy 發表於 2009-4-13 19:50:47 |顯示全部樓層
係咪老人家?
wendy_choy_hk 發表於 2009-4-13 10:25

不是呀  , 是阿婆我都算 , 是 30幾歲左右女人囉  , 不過有少少鄉音的 !
回復

wendy_choy_hk 發表於 2009-4-13 21:50:06 |顯示全部樓層
9# fianfumy

唔係呀!甘都得!
回復

fianfumy 發表於 2009-4-14 00:57:42 |顯示全部樓層
9# fianfumy

唔係呀!甘都得!
wendy_choy_hk 發表於 2009-4-13 21:50

係呀 .. 真係好過份 , 開一兩盒換都算 , 開5-6盒 XL  , 又開 2盒 M SIZE , 對於我哋下一個買既人來說是唔公平囉 , 這件事唔係超市錯 , 是一些 "缺公德"的市民做出來 , 破壞人哋商譽 , 仲會影響我哋消費者  !
回復

hellokitty_971 發表於 2009-4-14 18:02:18 |顯示全部樓層
消化餅買咁貴
莎莉 臘味蘿蔔糕味..我唔想試呀...haha
回復

alansing 發表於 2009-4-15 00:21:53 |顯示全部樓層
$47.9 ....貴佐d 喎....係咪陽明入面間 wellcome?
回復

linlai 發表於 2009-4-16 00:09:08 |顯示全部樓層
哈哈....臘味蘿蔔糕
見到個名都冇胃口.....
回復

Tony 發表於 2009-4-16 03:09:23 |顯示全部樓層
咁個消化餅買嗰陣比幾多呢???
回復

carlo 發表於 2009-4-16 04:35:18 |顯示全部樓層
$47.9 ....貴佐d 喎....係咪陽明入面間 wellcome?
alansing 發表於 2009-4-15 00:21

係又一城 TASTE
回復

carlo 發表於 2009-4-16 04:35:43 |顯示全部樓層
哈哈....臘味蘿蔔糕
見到個名都冇胃口.....
linlai 發表於 2009-4-16 00:09

HAHAH ~
回復

carlo 發表於 2009-4-16 04:36:24 |顯示全部樓層
咁個消化餅買嗰陣比幾多呢???
Tony 發表於 2009-4-16 03:09

我都唔知 , 因為買左好多野 !
回復

cross 發表於 2009-4-17 23:23:10 |顯示全部樓層
係呀 .. 真係好過份 , 開一兩盒換都算 , 開5-6盒 XL  , 又開 2盒 M SIZE , 對於我哋下一個買既人來說是唔公平囉 , 這件事唔係超市錯 , 是一些 "缺公德"的市民做出來 , 破壞人哋商譽 , 仲會影響我哋消費者  ! ...
fianfumy 發表於 2009-4-14 00:57

大把啦
成日見..人地d野分開兩邊眼係要扲貴d果邊扮平
回復

alansing 發表於 2009-4-17 23:26:27 |顯示全部樓層
係又一城 TASTE
carlo 發表於 2009-4-16 04:35

又係呢間...李超人...

我寧願去 citysuper 買
回復

12下一頁