返回列表 發新帖

鳳梨團2007已貨到。图在第二樓及第四頁。

關閉 [複製鏈接]
作者: 八王爺 發表于 2007-10-29 17:14:11
29290 49
八王爺 發表於 2007-11-27 11:52:52 |顯示全部樓層
guzmania 'course it'

我个人认为今次团购最美的!

回復

八王爺 發表於 2007-11-27 12:04:23 |顯示全部樓層
我自己的心水 选擇.... Neoregelia 'Victorian Pink' 和 大王凤梨

粉红女皇

粉红女皇

大王凤梨1

大王凤梨1

大王凤梨2

大王凤梨2
回復

wong 發表於 2007-11-27 17:43:08 |顯示全部樓層
原帖由 八王爺 於 2007-11-27 09:27 發表

什么是 「沙凤」?
你係咪 講緊「空凤」?

Dyckia沙漠鳳梨
回復

八王爺 發表於 2007-11-28 06:58:05 |顯示全部樓層
原來dyckia 有个 「沙凤」的中文名。
我一直叫它們做 「水菠蘿」 或者 狄克凤梨
回復

avery 發表於 2008-10-29 20:47:49 |顯示全部樓層
王爺, 粉红女皇 同 大王凤梨有芽可以出讓未呀 ??
回復

八王爺 發表於 2008-10-30 07:25:48 |顯示全部樓層
你咁問我,我只可以話有芽,但不想出讓呀!
回復

avery 發表於 2008-10-30 09:32:32 |顯示全部樓層
咁有一日你生到肯出讓既時候記住通知我喎 ~

咁叫做 "第一拆芽權" ~
回復

八王爺 發表於 2008-11-2 11:57:49 |顯示全部樓層
原帖由 avery 於 2008-10-30 02:32 發表
咁有一日你生到肯出讓既時候記住通知我喎 ~

咁叫做 "第一拆芽權" ~

咁你有冇芽出讓或交換? 我唔想收錢啫,冇話唔可以換!
回復

avery 發表於 2008-11-10 10:55:32 |顯示全部樓層
原帖由 八王爺 於 2008-11-2 11:57 發表

咁你有冇芽出讓或交換? 我唔想收錢啫,冇話唔可以換!

王爺, I missed your reply ...

Of course I have plants for exchange ~ You should know exactly what I am having and you might have known how they are growing right now. Most of the plants have side shoots and should be ready for division. Let me know which one you may be interested and I can exchange with you anytime ~
回復

oneonewe 發表於 2008-11-10 20:29:01 |顯示全部樓層
原帖由 avery 於 2008-11-10 10:55 發表

王爺, I missed your reply ...

Of course I have plants for exchange ~ You should know exactly what I am having and you might have known how they are growing right now. Most of the plants have si ...

王爺
你咪想要隻非洲馬騮o既
回復