返回列表 發新帖

空凤介召2

關閉 [複製鏈接]
作者: 八王爺 发表于 2007-6-24 09:30:56
7559 24
八王爺 發表於 2007-12-14 06:17:11 |顯示全部樓層
原帖由 seed 於 2007-12-13 07:35 發表
被我越養越縮的空鳳們

你的 霸王太乾了。
明显 噴湿不夠。

現在的天气溫度很好,只是 湿度不夠。
若你家中有阳光直射,晚上应該要再噴水。不是噴一奌奌,是要全株噴湿。

照現在我的种植情況,早上 9时前噴一次。
下午 6时噴一次, 晚上睡覚前再噴一次。
我係指霸王空凤,其它品种 另计。
seed 發表於 2007-12-14 07:54:05 |顯示全部樓層
原帖由 sam 於 2007-12-13 17:20 發表
謝謝seed呀    BUT!   I'm not sure whether the software(s) installed in my computer are 'genuine' ones, and there might be problem in downloading the softwares.  

唔駛客氣
我對電腦是有限公司 幫不上忙la
seed 發表於 2007-12-14 08:10:44 |顯示全部樓層
謝謝八王爺
霸王完全符合了我的喜好
所以對佢可說是冇乜底抗力
攞上手後就甩唔到

原來可以噴多幾次
之前照你教的在旁晚可噴濕晒
噴了三日
情況已有些改善
等我今天再依你教的去做先
希望一段時間後佢地會可以靚番晒

sam 發表於 2007-12-14 10:23:47 |顯示全部樓層

回復 22# 的帖子

I'm 電腦 more........ 有限公司.  I shall try other methods.  Anyway, thanks a lot.
seed 發表於 2007-12-19 13:37:19 |顯示全部樓層
八王爺
我又突然其來有個問題了
早兩日朋友提早送我一球有枝花的霸王做聖誕禮物
我想問佢會生小霸王還是母株會在掉了花梗後會繼續長
我見佢現在都弱弱黃黃的
在我手要出小霸王好渺茫la
所以都捉左我朋友的宝貝同佢影返張相留念
下次貼上來給大家看