插錯牌事件終於發生在我身上了

作者: marrynut 发表于 2009-3-27 09:36:45
1092 7
我的 “Emerald Love”開咗花,但睇返圖鑑,Emerald Love係綠色的...而我的是淺紫色好像有少少綠色...
盆花是朋友送給我的,話說多個月前她在賓賓買了盆Emerald Love的小苗,而盆小苗買大送小,她就把小的送我,昨天它終於開花,但跟預期的不一樣,好surprise! 插錯牌事件終於發生在我身上了!
flower 發表於 2009-3-27 09:42:52 |顯示全部樓層
d 色都幾特別, 幾得意呀 !
冇銀用 發表於 2009-3-27 09:49:48 |顯示全部樓層
係賓賓買花成日都有呢d情況架啦!
不過d花花都好靚,都開心呀!
peeseela 發表於 2009-3-27 09:51:17 |顯示全部樓層
朵花都可以.
marrynut 發表於 2009-3-27 10:52:35 |顯示全部樓層
之前睇d post , 都間唔中會見度有花友話插錯牌, 但我未試過仲暗自覺得自己好彩, 而家....
sammy 發表於 2009-3-27 17:14:05 |顯示全部樓層
你睇多D之前的post, 就知繽繽E. Love當Emerald Love賣:
http://hkplants.com/viewthread.p ... d%2Blove&page=2
Dalki's 發表於 2009-3-27 17:31:47 |顯示全部樓層
但係哩盆都唔錯呀~顏色幾清秀~都算錯有錯著
klau 發表於 2009-3-28 12:37:57 |顯示全部樓層
但我同事在繽繽買的E.Love小苗開咗都係咁樣嫁,其實這棵會唔會係E.Love Sport 插葉走色版呢?唔知有無高手知道。