當勞詹天台種植

作者: donaldyh 發表于 2009-3-21 17:17:39
51522 635
donaldfiona 發表於 2009-4-15 14:15:47 |顯示全部樓層

又等我post d 相招呼大家先la!
首先報告一下除左我地兩個之外既家庭成員

佢係食曬d 菜既Coola

佢係幫手捉昆蟲既呀仔

佢係巴閉妹Sexy

兩姐妹
回復

alilovebyj 發表於 2009-4-15 14:21:19 |顯示全部樓層
嘩…隻貓個樣好冧啊﹗
回復

donaldfiona 發表於 2009-4-15 14:22:20 |顯示全部樓層
haha 無錯~ 佢係一隻"hea" 貓
回復

muitau 發表於 2009-4-15 14:23:02 |顯示全部樓層
真係好喇, 兩公婆一齊上黎, 之前當奴都有講過你勁驚虫,
而家咪好囉, 撓埋雙手有得食
回復

donaldfiona 發表於 2009-4-15 14:58:50 |顯示全部樓層
hihi muitau~ 無錯~ 加上我嚇佢話比我見到有蟲就會掉曬佢d 野~ 佢就更加唔洗我掂~hahaha

不過之前唔洗返工見到落大雨我都會同佢救返d 花入來既!
回復

farfeifar 發表於 2009-4-15 16:44:33 |顯示全部樓層
265# donaldfiona
放心啦, 當你中毒越深時就咩蟲都唔會驚架喇~
一手lin屎佢都面不改容
回復

chris_cyc 發表於 2009-4-15 16:47:39 |顯示全部樓層
^^ 2狗 1CAT一起住, 佢地會唔會打交架
回復

donaldfiona 發表於 2009-4-15 17:36:39 |顯示全部樓層
TO: farfeifar ~HAHA 唔會la~ 一手lin 屎佢果個係donald, 但佢lin屎佢時我會鬼lin 咁聲~haha 跟住叫佢唔好掂我

to: chris_cyc ~ coola 同sexy會玩咬~ 所以你見sexy 自己一個果張相靚靚女咁~ 同coola 果張好似乞衣狗咁~ 因為玩完咬, 成身口水
而sexy 就會蝦呀仔, coola 就會lam 下呀仔隻耳咁law~haha  都算係好感情架~
回復

donaldyh 發表於 2009-4-15 19:34:50 |顯示全部樓層
各位您地好,唔好意思今日公司實在太多野做了。所以都未有時間上黎出POST。暫時都仲有我老婆為大家解答~謝謝。我尋晚同今朝都為自己既植物影左相,但今日都未有時間上傳上黎都要等聽日先可以了。我聽日公司都唔係咁忙都可以出POST既,明天見各位~!謝謝
回復

littlecuitegirl 發表於 2009-4-15 20:21:26 |顯示全部樓層
呀仔笑到唔見左對眼,sexy妹好靚女啊~~~
回復

Ling_Lin 發表於 2009-4-15 20:23:31 |顯示全部樓層
好鐘意coola^^!

佢好型女!!!!!!

p.s.
我add左你地既blog*v*
回復

fae 發表於 2009-4-15 22:46:36 |顯示全部樓層
^^謝謝當奴太太的解答哦,我諗我d 青瓜同蕃茄等唔切我我去車袋俾佢地了
搭車去買好了...再唔係搵其他膠袋頂住當先XDD
回復

donaldfiona 發表於 2009-4-16 15:16:17 |顯示全部樓層
littlecuitegirl ~ haha 多謝~ 不過你果隻都好得意呀

ling-lin~ 係? 咁你記得訂閱埋la!

fae~ haha 咁又係~ 蕃茄都要架咩? 呀~ 怕比雀仔食左?
回復

donaldyh 發表於 2009-4-16 15:24:38 |顯示全部樓層

216# donaldyh
食完飯返到屋企攪掂我的狗狗貓貓晚餐後,接住落黎就係攪一攪果兩支花生麩水喇!係呢度要先多謝alilovebyj 小寶 fae 給我提示。
兩枝都要倒開到另外1個空樽, 另外你係咪1:5咁開出來架?
小寶 發表於 2009-4-11 10:52
每樽俾1/4空間佢,就得喇~
你見佢谷先開下
小寶 發表於 2009-4-11 11:03

睇睇下圖先啦!呢個10 April 影的。
我都有學alilovebyj 的方法架!我自己攪成咁樣了,簡直係花生麩水液體爆炸呀!
攪到我由頭至腳成身都係,以至四周圍都係。又睇睇相先~
嚇屎我了。我老婆都遠離我了。臭又唔係太臭呀!
依家已經攪掂好了,尋晚返到去都有開一開蓋比佢抖抖氣,好似汽水被搖滾後開蓋情況一樣,我望住佢慢慢谷d泡泡上黎咁樣架!
總括黎講我都明白要點樣整一支花生麩水了。我諗駛唔駛開返個帖教下d新人呢?
謝謝~
回復

亞實 發表於 2009-4-16 15:28:07 |顯示全部樓層
好可怕, 勁過汽水,
我起初唔識用個橄欖油的樽浸,
第二日成樽爆左, 又要掃地, 又要拖地, 仲成地玻璃
回復

chris_cyc 發表於 2009-4-16 15:41:58 |顯示全部樓層
^^ 我覺得 coola 好型呀
回復

donaldyh 發表於 2009-4-16 15:44:32 |顯示全部樓層
275# sifenamok
原來係唔可以用玻璃樽架!我都唔知呀我諗用大支裝既汽水樽浸多d咁咪有多d肥仔水囉!所以我先用膠樽咋!依家又學多樣野了。謝謝~
回復

littlecuitegirl 發表於 2009-4-16 15:52:14 |顯示全部樓層
淋到成身都係?有冇肥傷呀?講吓笑咋
回復

donaldyh 發表於 2009-4-16 16:03:32 |顯示全部樓層
278# littlecuitegirl
都唔知有冇添,唔知保險有冇得claim呢?哈哈
唔記得講添,仲要係比d花生麩水入左眼呀!即刻沖左入去廚房洗眼,仲係隻左眼添
回復

littlecuitegirl 發表於 2009-4-16 16:08:47 |顯示全部樓層
278# littlecuitegirl
都唔知有冇添,唔知保險有冇得claim呢?哈哈
唔記得講添,仲要係比d花生麩水入左眼呀!即刻沖左入去廚房洗眼,仲係隻左眼添 ...
donaldyh 發表於 2009-4-16 16:03

好彩係冇毒姐.........下次要小心d喇~~~
回復