花草的花草 27/4更新 53頁

作者: 花草之家 發表于 2009-3-6 19:02:46
93678 1051
格子 發表於 2009-10-21 11:14:07 |顯示全部樓層
格子 我終於有隻手指公喇add4icon add4icon add4icon 多謝A版151919
花草之家 發表於 2009-10-20 16:27

我都係為 花草樹木版好, 多D手指公睇落熱鬧Dadd4icon

講開又問: A板, 要得 "精華" 要有咩條件架 等我哋大家向住個目標努力
回復

yuwaiman 發表於 2009-10-21 11:16:33 |顯示全部樓層
花草, 百合真係開得好靚呀, 我有幾盆消咗蕾 lu, 你d劍蘭木子收到未, 未收到我星期六再攞過俾你啦
回復

黃臉婆 發表於 2009-10-22 11:28:34 |顯示全部樓層
黃靚靚,唔使 你唔嫌佢~~長~~~~我星期六拎d俾你丫
花草之家 發表於 2009-10-20 18:59

你信得我過,我又點會嫌佢~~長呢? 多謝花草。add6icon
回復

alextang 發表於 2009-10-22 12:33:01 |顯示全部樓層
我都係為 花草樹木版好, 多D手指公睇落熱鬧Dadd4icon

講開又問: A板, 要得 "精華" 要有咩條件架 等我哋大家向住個目標努力 ...
格子 發表於 2009-10-21 11:14

近排都好少加 "精華",個人覺得專題/專門一點囉。有無好提意?
回復

蕙蕙 發表於 2009-10-22 12:35:30 |顯示全部樓層
好鍾意你ge鐵線蓮呀, 邊度買架?
回復

花草之家 發表於 2009-10-22 17:40:39 |顯示全部樓層
花草, 百合真係開得好靚呀, 我有幾盆消咗蕾 lu, 你d劍蘭木子收到未, 未收到我星期六再攞過俾你啦
yuwaiman 發表於 2009-10-21 11:16

敏敏,劍蘭木子應該寄失左
多謝你先
回復

vincentma 發表於 2009-10-22 20:52:35 |顯示全部樓層
花草,你仲要唔要噴點紫茱莉呀?我剛剛收集左 D 種子!
回復

花草之家 發表於 2009-10-23 13:01:02 |顯示全部樓層
花草,你仲要唔要噴點紫茱莉呀?我剛剛收集左 D 種子!
vincentma 發表於 2009-10-22 20:52

vincentma,要呀!多謝
回復

花草之家 發表於 2009-10-23 13:03:30 |顯示全部樓層
好鍾意你ge鐵線蓮呀, 邊度買架?
蕙蕙 發表於 2009-10-22 12:35

蕙蕙,係國內的網站團購ge!
回復

格子 發表於 2009-10-23 13:23:33 |顯示全部樓層
近排都好少加 "精華",個人覺得專題/專門一點囉。有無好提意?
alextang 發表於 2009-10-22 12:33

係花草樹木版我都好似未見過, 可能我無留意
我唔識架
回復

vincentma 發表於 2009-10-23 13:29:08 |顯示全部樓層
vincentma,要呀!多謝
花草之家 發表於 2009-10-23 13:01
yeah ! 聽日俾你!
回復

花草之家 發表於 2009-11-14 19:39:04 |顯示全部樓層

請各位到"我的空間"內看日誌,丢盡香港人的面ge偷花賊

今次捉到尼2個偷花賊,個男人ge態度十分嚣張,至令我非報警不可,個警察同我講,你地香港人d質素好高格,點解會係尼度偷花架!你地話係唔係丢盡香港人ge面丫
回復

JicJicmom 發表於 2009-11-15 00:39:02 |顯示全部樓層
花草 !!! 我支持你呀 ~ 呢d人唔可以姑息架 !!! 我地有版友仔都比人偷野, 呢d人絕對唔可以容忍架!! 而家影左佢地個樣出黎 , 睇下佢地仲有無咁囂張 ~
回復

花草之家 發表於 2009-11-15 11:54:50 |顯示全部樓層

多謝積媽支持,我完全感受到Monse的心痛感覺。

今朝早出花園睇吓d勒杜娟有冇事,真係出左事呀 尋日幾乎被偷走個棵勒杜鵑俾人踏斷咁滯呀
尼2個賤格偷花賊真係毒呀 偷唔到就要整死佢 我絕對唔會放過尼2個殘忍賤格ge偷花賊,請各位幫忙轉載香港各個論壇網址,要將佢地ge鄙劣醜態公諸於世
尋日由警署回家後拍下的照片
009 800.jpg
今早發現被踏至倒地
009 710.jpg
心痛得很,立刻將佢上盆急救,用2枝竹幫棵勒杜鵑企稳。
009 711.jpg
回復

p@g 發表於 2009-11-15 12:32:03 |顯示全部樓層
果兩個賊咁厚顏, 我估佢地遲D會有報復行為
你要做番D預防措施, 小心佢地返黎攪D花呀
回復

花草之家 發表於 2009-11-15 12:57:48 |顯示全部樓層

多謝p@g關心
尼2個賤人咁快就黎想整死棵花,就知道佢地完全冇諗過係佢地偷野行為係錯ge,所以我要將尼2個賤人ge醜劣行為公諸於世。
尼2個賤人外表好斯文架!真係睇唔出內裏ge人格係咁殘忍賤格,我相信認識尼2個賤人ge親朋好友都唔知會係賤格成咁
回復

vincentma 發表於 2009-11-15 15:47:57 |顯示全部樓層
多謝p@g關心
尼2個賤人咁快就黎想整死棵花,就知道佢地完全冇諗過係佢地偷野行為係錯ge,所以我要將尼2個賤人ge醜劣行為公諸於世。
尼2個賤人外表好斯文架!真係睇唔出內裏ge人格係咁殘忍賤格,我相信認 ...
花草之家 發表於 2009-11-15 12:57

好嬲好嬲!真係賤人!呢 D 點會係愛花之人?極度自私之人!
回復

格子 發表於 2009-11-16 12:54:45 |顯示全部樓層
賊男嗰樣賊賊哋
花草你應該同佢講, 鐘意我插俾你, 唔好偷唔好破壞.
回復

擔泥 發表於 2009-11-16 17:34:21 |顯示全部樓層
真係咁既人都有
你不如用佢地個大頭整海報喺屋苑四周張貼, 等所有業主都知道同提防佢地當中有d 咁既賤賊。
仲有, 你真係要諗諗加強保安。
回復

Ahgrey 發表於 2009-11-16 17:53:14 |顯示全部樓層
花草你要加強監察, d花種屋外好難日夜睇住, 要諗下計仔防果d衰人再犯至得
回復