请大家评下理

作者: vicky 發表于 2009-3-5 18:28:27
12328 77
carlo 發表於 2009-3-6 14:01:10 |顯示全部樓層
唔好嬲啦 !  激襯自己就唔抵啦 !
回復

prodorothyhkg 發表於 2009-3-6 14:27:25 |顯示全部樓層
咪鬼理佢啦,佢都唔係地球人黎~~
回復

惜花君 發表於 2009-3-6 15:23:30 |顯示全部樓層
唔明點解唔貼係回郵信封處, ???? 我問人取種子, 都係貼埋
回復

alexander 發表於 2009-3-6 15:26:25 |顯示全部樓層
如果我唔係住係香港呢?
回復

wendy_choy_hk 發表於 2009-3-6 15:26:38 |顯示全部樓層
傻豬!佢住澳門唔可以用香港寄返比我地law
回復

wendy_choy_hk 發表於 2009-3-6 15:27:50 |顯示全部樓層
傻豬!佢住澳門唔可以用香港郵票寄返比我地law
回復

惜花君 發表於 2009-3-6 15:37:17 |顯示全部樓層
傻豬!佢住澳門唔可以用香港郵票寄返比我地law
wendy_choy_hk 發表於 2009-3-6 15:27

哦~~~明白
回復

惜花君 發表於 2009-3-6 15:40:18 |顯示全部樓層
無郵票, 應該唔洗理佢, 無理由要人送完種子, 浪費埋時間, 仲要再蝕埋郵費
回復

cotychan 發表於 2009-3-6 16:43:03 |顯示全部樓層
車,我都冇錢,平d賣d匯豐俾你你要唔要?~
heiheimama 發表於 2009-3-6 10:30

匯豐,我都係去睇番之前啲貼,去起你底,要小苗好過,不過我唔會唔俾郵費o架!
回復

hellokitty_971 發表於 2009-3-6 16:49:50 |顯示全部樓層
咪鬼理佢啦,佢都唔係地球人黎~~
prodorothyhkg 發表於 2009-3-6 14:27

回復

minmin 發表於 2009-3-6 17:08:29 |顯示全部樓層
好啦,我相信大家都明白,分享是為大家,所以我們也得尊重分享給我們的花友.
我相信這貼都不應該再繼續下去了,我在這做個完結.希望VICKY也不會因個別的事件,而影響到心情,我們都好多謝你的熱心.
這貼將會在今晚十二時關閉,並會移回管理區.
回復

kelvinkou 發表於 2009-3-7 14:25:47 |顯示全部樓層
好彩因為呢件事, 讓我看到絕大部分花友都是有良心嘅... 橫不講理嘅只是少數人... 咁樣以經好值得高興~
回復

比得大帝 發表於 2011-7-11 15:20:26 |顯示全部樓層
minmin 發表於 2009-3-6 17:08
好啦,我相信大家都明白,分享是為大家,所以我們也得尊重分享給我們的花友.
我相信這貼都不應該再繼續下去了, ...

我相信這貼都不應該再繼續下去了,我在這做個完結.希望VICKY也不會因個別的事件,而影響到心情,我們都好多謝你的熱心.
這貼將會在今晚十二時關閉,並會移回管理區.

Simon兄: 你話關閉及移回管理區

已經講咗兩年幾, 都冇做過嘢
回復

cowcowpop 發表於 2011-9-1 18:42:43 |顯示全部樓層
真金白銀,幾蚊郵費,有時好容易令人誤會。
有時同農友分享,預左要時間及金錢。
算啦‥‥哈哈‥‥哈哈‥

其實,有時,有D人為左D虛擬農友金錢,
擺出好有正義咁,
都係咁啦!
‥‥哈哈‥‥哈哈‥
回復

faylo 發表於 2011-10-7 12:16:45 |顯示全部樓層
吾糸ah.............將心比己,人家送贈種子,在情在理,附有郵資的回郵信封是一種禮貌和謝意.......這個基本禮儀去了那裹啊?香港教育...學校及家長.....真失敗,以誠以禮待人之道去了那?多為人想想便能多些理解,生活也和諧和快樂
回復

zenus66 發表於 2017-8-12 11:05:31 來自手機 |顯示全部樓層
1.  我認為vicky 寫得已足夠清楚,但都建議日後再寫得詳細一點。
2. 可能各人中文理解有異
3. 先不要認為對方有心攪事,冷靜下來,只要大家有心解決,一定可以。

回復

月鏡十夜 發表於 2017-8-12 17:56:10 |顯示全部樓層
下次必需要求貼郵票在回郵信封右上角上, 無貼無法寄出
還有, 她可能忘記了郵票, 應該先要求她補寄才對, 在限定時間裏沒收到後才公報她失去資格並由另一位補上

樓主應該是少辦活動
回復

B17 發表於 2017-8-12 19:07:10 |顯示全部樓層
咁舊都挖番出黎

睇上面各花友描述,樓主冇錯,某申請人自已解讀錯誤,又唔肯認錯,於是將責任推向別人,咁就可以自欺欺人,覺得自已冇錯
唔需要奇怪,呢個世界真係有咁樣嘅人架
回復