出售多款蔬果種子(2010年3月完)

作者: hellokitty_971 發表于 2009-3-3 11:06:50
51632 921
KENJI520 發表於 2009-4-4 21:43:29 |顯示全部樓層
3-- 四季香蔥 -- 90粒以上一份 (48份)
5-- 芫茜 -- 50粒以上一份 (18份)
7-- 泰國青/紅燈籠椒--20粒一份 (31份)
11-- 油麥菜 --70至80粒一份 (5份)
12-- 白菜 -- 400粒以上一份 (6份)
13-- 菠菜 -- 50至60粒一份 (5份)
16-- 泰國迷你苦瓜--- 5粒一份(10份)
17 -- 金南瓜 -- 6粒一份(10份)
18 -- 泰國迷你青瓜 --5粒一份(13份)
19 -- 泰國迷你圓茄子(白色) ---15以上一份(20份)
21 -- 日本迷你圓形白蘿蔔 -- 30粒以上一份(20份)
23 -- 日本紫色圓茄子 -- 20粒以上一份(20份)
24 -- 迷你橙黃色蕃茄(檸檬形狀) -- 20粒以上(20份)
26 -- 彩色迷你蕃茄 -- 20粒以上(20份)

我想要呢d牙,唔知仲有冇ne?
有既話我星期一入數比你!!
回復

hellokitty_971 發表於 2009-4-5 00:22:13 |顯示全部樓層
3-- 四季香蔥 -- 90粒以上一份 (48份)
5-- 芫茜 -- 50粒以上一份 (18份)
11-- 油麥菜 --70至80粒一份 (5份)
12-- 白菜 -- 400粒以上一份 (6份)
13-- 菠菜 -- 50至60粒一份 (5 ...
KENJI520 發表於 2009-4-4 21:43

全部都有,謝謝^^
回復

lunetta 發表於 2009-4-5 14:21:20 |顯示全部樓層
上次買的種子都發芽了
今次補買以下的種子準備開田

6-- 泰國莧菜--300粒以上一份  X 1份
8-- 紅莧菜 -- 200粒以上一份  X 1份
9-- 韓國紅生菜 --50粒以上一份  X 2份
11-- 油麥菜 --70至80粒一份   X 2份
12-- 白菜 -- 400粒以上一份   X 1份
21 -- 日本迷你圓形白蘿蔔 -- 30粒以上一份  X 2份
22 -- 美國紫金生菜 -- 60粒以上一份  X 2份

$2X11=$22+1.4=$23.4
請覆回是否有以上的種子!! 收到回覆後才入數. THANKS!
回復

hellokitty_971 發表於 2009-4-5 16:24:58 |顯示全部樓層
上次買的種子都發芽了
今次補買以下的種子準備開田

11-- 油麥菜 --70至80粒一份   X ...
lunetta 發表於 2009-4-5 14:21

加油啊 monkey (42).gif

白菜無晒啦,菜心ok嗎?
油麥菜 都無晒啦,不好意思
回復

lunetta 發表於 2009-4-5 22:18:19 |顯示全部樓層
加油啊110869

白菜無晒啦,菜心ok嗎?
油麥菜 都無晒啦,不好意思
hellokitty_971 發表於 2009-4-5 16:24

菜心會不會不合時(唔當茬)?? 因為最近食D菜心都苦苦地...
那樣我只買以下的種子,
21 -- 日本迷你圓形白蘿蔔 -- 30粒以上一份  X 2份
22 -- 美國紫金生菜 -- 60粒以上一份  X 2份

$2 X 8=$16+1.4=$17.4
明天下午入錢給你!!
回復

hellokitty_971 發表於 2009-4-6 10:33:31 |顯示全部樓層
菜心會不會不合時(唔當茬)?? 因為最近食D菜心都苦苦地...
那樣我只買以下的種子,
21 -- 日本迷你 ...
lunetta 發表於 2009-4-5 22:18

怪唔知得近期食D菜心都苦啦,ok,無問題呀,謝謝你^^
回復

alansing 發表於 2009-4-6 12:01:16 |顯示全部樓層
夏天都黎啦..仲食菜心=_="
菜心冬天食先靚架嘛
回復

mplc 發表於 2009-4-6 13:06:01 |顯示全部樓層
1-- 英國青豆角-- 6粒一份 (61份)
4-- 黃色車厘茄 -- 8粒一份 (18份)(剩7份)
24 -- 迷你橙黃色蕃茄(檸檬形狀) -- 20粒以上(20份)
27 -- 迷你紫紅色蕃茄(檸檬形狀) -- 20粒以上(20份)

這些還有嗎??
回復

honhonma 發表於 2009-4-6 13:58:35 |顯示全部樓層
油麥菜, 泰國迷你圓茄子(白色), 日本迷你圓形白蘿蔔, 美國紫金生菜, 日本紫色圓茄子, 迷你橙黃色蕃茄(檸檬形狀) & 迷你紫紅色蕃茄(檸檬形狀), pls~ ($2x7+$1.4=$15.4) thx~~ ...
honhonma 發表於 4/4/2009 10:49

已入$15.4於HSBC (6.4.2009 13:46); 請查核~
麻煩晒~~
回復

lunetta 發表於 2009-4-6 14:07:19 |顯示全部樓層
那樣我只買以下的種子,
21 -- 日本迷你 ...
lunetta 發表於 2009-4-5 22:18

剛剛入左數去HSBC A/C, 請CHECK一下A/C. THANKS!
一陣PM地址給你 ^^
入數紙
回復

floramay 發表於 2009-4-6 14:28:41 |顯示全部樓層
7-- 泰國青/紅燈籠椒--20粒一份 (31份)  <=呢個有無分青和紅的?可以選還是出黎先知?
15-- 黃色甜燈籠椒--- 20粒以上一份 (20份)
21 -- 日本迷你圓形白蘿蔔 -- 30粒以上一份(20份)
23 -- 日本紫色圓茄子 -- 40粒以上一份(20份)

各一份,稍後入數($11.4)
thanks~
回復

mplc 發表於 2009-4-6 14:59:56 |顯示全部樓層
1-- 英國青豆角-- 6粒一份 (61份)
4-- 黃色車厘茄 -- 8粒一份 (18份)(剩7份)
24 -- 迷你橙黃色蕃茄(檸檬形 ...
mplc 發表於 2009-4-6 13:06

已入數了!
回復

hellokitty_971 發表於 2009-4-6 19:10:34 |顯示全部樓層
floramay 發表於 2009-4-6 14:28

泰國青/紅燈籠椒係混凝土種子,要種左出來先知咩色,謝謝^^
回復

hellokitty_971 發表於 2009-4-6 19:22:00 |顯示全部樓層
以下花友,種子明天會寄出.謝謝你們啊
lunetta    mplc     honhonma
回復

jessicayip31 發表於 2009-4-6 23:32:10 |顯示全部樓層

我想買

3-- 四季香蔥 -- 90粒以上一份
6-- 泰國莧菜--300粒以上一份
14-- 超甜粟米---7至8粒一份
18 -- 泰國迷你青瓜 --5粒一份
19 -- 泰國迷你圓茄子(白色) ---15以上一份
23 -- 日本紫色圓茄子 -- 40粒以上一份
回復

floramay 發表於 2009-4-7 00:04:46 |顯示全部樓層
113# hellokitty_971

今天入了數
已PM你地址
回復

KENJI520 發表於 2009-4-7 00:30:17 |顯示全部樓層

我已經入左數na~....
pm左你地址了!!!
thank you哂!!
回復

hellokitty_971 發表於 2009-4-7 01:13:45 |顯示全部樓層

我已經入左數na~....
pm左你地址了!!!
thank you哂!!

明天會寄出,謝謝~
回復

AnniePoon 發表於 2009-4-7 10:54:24 |顯示全部樓層
想買以下種子, 仍有嗎?

1) 超甜粟米: 1份
2) 泰國青/紅燈籠椒: 1份
3) 泰國迷你苦瓜: 1份
4) 金南瓜: 2份
5) 泰國迷你青瓜: 2份
6) 日本紫色圓茄子: 1份
7) 日本迷你圓形白蘿蔔: 1份

共HK$19.4, 對嗎?
回復

hellokitty_971 發表於 2009-4-7 13:30:44 |顯示全部樓層
想買以下種子, 仍有嗎?

1) 超甜粟米: 1份
2) 泰國青/紅燈籠椒: 1份
3) 泰國迷你苦瓜: 1份
4) 金南瓜: 2份
5) 泰國迷你青瓜: 2份
6) 日本紫色圓茄子: 1份
7) 日本迷你圓形白蘿蔔: 1份

共HK$19.4, 對嗎? ...
AnniePoon 發表於 2009-4-7 10:54

有的,謝謝你
回復