有無中招?

作者: toro 發表于 2009-3-1 00:19:38
1158 7
今日發現佢中心葉好密, 會唔中左招, 大家點睇? thanks
Oskar 發表於 2009-3-1 00:22:09 |顯示全部樓層
就咁睇唔似喎~(個人覺得)
會唔會係太光或者太肥 ?
少女葉好似唔駛咁光
回復

雍正 發表於 2009-3-1 00:26:12 |顯示全部樓層
第二圈葉生得咁短,九成九係太光啦
回復

toro 發表於 2009-3-1 01:55:49 |顯示全部樓層
冬天個陣早上會晒一陣, 晒到9點幾左右, 當時d葉都ok ga.  而近lee 1個月已無乜光俾佢, 擺放位置已經係唔算光, 日間唔會有太陽直接/間接曬, 而晚上連燈都唔會照到.  但佢都咁樣, 似唔似中左招?
回復

toro 發表於 2009-3-1 02:08:58 |顯示全部樓層
葉肥就一星期一次, 如果太肥會唔會咁樣?
回復

peeseela 發表於 2009-3-1 08:07:31 |顯示全部樓層
開緊花點解唔比花肥??
回復

cotychan 發表於 2009-3-1 14:35:47 |顯示全部樓層

肥得濟同中蟎既狀況好似,我啱啱先有棵好似你咁,中心點啲葉好緊,我CUT咗中心點啲葉,而家都有啲後悔,因為之前聽ANDY講,如果當你發現有一棵中蟎,其他既都無一幸免,但其實我呢棵AV既症狀都已經差唔多出現咗三星期,但一齊種既AV,全無呢種情況出現.中蟎既中心點除咗緊之外,仲會好似濕濕地咁,同埋啲毛生得長咗.
個人認為,你先用放大鏡睇吓有無蟲蟲,將佢放入獨立保濕箱,三個星期只用清水淋花,睇吓會唔會中心點啲葉鬆番,如果會就無事啦!
回復

toro 發表於 2009-3-1 20:34:32 |顯示全部樓層
7# cotychan

好, 試下你方法先, 再放佢去暗d的位置, 睇下work ng work先.
回復