花花與大家見面 (新寵兒)

關閉 [複製鏈接]
作者: 雲雲 發表于 2009-2-27 21:21:53
27025 367
Monse 發表於 2009-11-23 23:11:12 |顯示全部樓層
格子,"頭文字D"周杰倫係男主角"拓海",秋明山係拓海同人賽車ge地方,係日本拍架add4icon
花草之家 發表於 2009-11-20 15:26

"頭文字D" 呢套戲好睇架, 我睇左3次吖.
回復

花草之家 發表於 2009-11-24 13:01:39 |顯示全部樓層
Fanny , Monse,我都係睇左幾次呀add4icon個陣o岩o岩學緊車,零舍投入
回復

Monse 發表於 2009-11-26 23:51:09 |顯示全部樓層
Fanny , Monse,我都係睇左幾次呀add4icon個陣o岩o岩學緊車,零舍投入
花草之家 發表於 2009-11-24 13:01

學緊車參考看 "頭文字D" , 講賽車咕喎, 咁比你考到咪好危險囉...我地...哈哈.add12icon
回復

花草之家 發表於 2009-11-27 10:31:40 |顯示全部樓層
學緊車參考看 "頭文字D" , 講賽車咕喎, 咁比你考到咪好危險囉...我地...哈哈.add12icon
Monse 發表於 2009-11-26 23:51

哈、、、我d朋友話,你係邊處學車同考試?佢地唔會係附近出現
回復

JicJicmom 發表於 2009-11-27 10:47:24 |顯示全部樓層
秋明山 = 飛車山 !!!! XDDDDDDDDDD 正呀~~
我都好中意睇頭文字D呀~我細佬直頭係粉絲, 0個排出開街見旺角D改車, 架架都叫籐原豆腐店 !!!!XDDDDDDD
回復

花草之家 發表於 2009-11-27 10:49:50 |顯示全部樓層
秋明山 = 飛車山 !!!! XDDDDDDDDDD 正呀~~
我都好中意睇頭文字D呀~我細佬直頭係粉絲, 0個排出開街見旺角D改車, 架架都叫籐原豆腐店 !!!!XDDDDDDD
JicJicmom 發表於 2009-11-27 10:47

回復

雲雲 發表於 2010-1-4 16:55:52 |顯示全部樓層

遲來的祝福,希望各花友們不介意。
回港後至今,不知不覺一個月有多了,很高興與花友們遊園相聚,談天說地,人生一大樂事。
現在天氣早上-4至-5度,但到下午可以13-14度,溫差大,所以我家大部份花花,瓜瓜要冬眠了,要晒o既,盡貼o架啦。
回家突然發現有朵大馬蹄蘭出現,花墟所見都係飲筒似的,所以開心S了。

鄰家的燈籠花,令我流晒口水。

冬日的美女,靚嗎?

舊年的給人順手牽羊,今年重新哩過,希望農曆新年有花開啦。

我的書法老師送來新年花束,借花敬佛,祝大家2010年,快樂美滿。

評分

查看全部評分

回復

花草之家 發表於 2010-1-4 19:00:14 |顯示全部樓層
雲雲,相聚時間真係太短喇!不過又真係好開心,見到你靚左就知你對現在ge生活非常滿意
鄰居ge倒掛金鐘好靚呀add6icon
你朵特大ge馬蹄蘭同細棵ge觀音竹插埋一齊,好有趣
你真係好學,對住咁靚ge風景寫書法,好享受呀add6icon
回復

alextang 發表於 2010-1-4 19:54:26 |顯示全部樓層
馬蹄蘭咁大?add6icon
回復

vincentma 發表於 2010-1-4 20:20:09 |顯示全部樓層
雲雲,同你緣慳一面,咁快你又返雲南喇! 不過,見花如見人!見到你 D 靚花花就知你生活愉快!

第四幅乜野花黎架?好靚!
回復

雲雲 發表於 2010-1-5 12:53:16 |顯示全部樓層
雲雲,相聚時間真係太短喇!不過又真係好開心,見到你靚左就知你對現在ge生活非常滿意
鄰居ge倒掛金鐘 ...
花草之家 發表於 2010-1-4 19:00

花草,我只不過整齊D見你o地,平時披頭散髮,丫烏婆咁架!
我本身有棵觀音竹,咪放埋一齊, 清新D。
寫書法係我係HK一定做唔到o既事,係依到有時間,有個好老師,比較靜既環境,可以得心應手一點,第時幫人寫個字,都可以賺返個錢,買個包食o下。

馬蹄蘭咁大?
alextang 發表於 2010-1-4 19:54

成個月無理佢就變咁啦,學你咁,放養式~

雲雲,同你緣慳一面,咁快你又返雲南喇! 不過,見花如見人!見到你 D 靚花花就知你生活愉快!

第四幅乜 ...
vincentma 發表於 2010-1-4 20:20

Vincentma, 唔緊要,係呀見花如見人。我都很掛著美女花友們o架~
今次都未能一一見面,下次一定有時間見到o既!
第四幅係香水文心,未知甚麼顏色,花花出世後報告你知。
回復

BanbieChan 發表於 2010-1-5 12:58:51 |顯示全部樓層

點解冇約到我嘅~
回復

fnv234 發表於 2010-1-5 13:30:15 |顯示全部樓層
花草,我只不過整齊D見你o地,平時披頭散髮,丫烏婆咁架!
我本身有棵觀音竹,咪放埋一齊, 清新D。
寫書法 ...
雲雲 發表於 2010-1-5 12:53

第四張係櫻草喎
回復

Jesation 發表於 2010-1-5 13:38:05 |顯示全部樓層

wow, 7連髮夾彎

雲南响雲雲d相入面真係好靚,有機會要去吓。
回復

雲雲 發表於 2010-1-5 14:11:18 |顯示全部樓層
雲雲

點解冇約到我嘅~
BanbieChan 發表於 2010-1-5 12:58

s啦! 我以為你唔得閒添!唔好打我面呀~ 
我3個星期內不停食,食,食,鼻水又流不停。
一路流鼻涕,一路又食不停,所以暈暈地啊! 原諒我啦,公主~

第四張係櫻草喎
fnv234 發表於 2010-1-5 13:30

o下~ 
我買時佢時話係小型香水文心,唔緊要,用時間見證o下先。

wow, 7連髮夾彎

雲南响雲雲d相入面真係好靚,有機會要去吓。
Jesation 發表於 2010-1-5 13:38

成條路都好刺激o架,現時天氣稍凍,最好4-5月,到時行山路會安全D。
回復

fnv234 發表於 2010-1-5 14:35:15 |顯示全部樓層
一路流 ...
雲雲 發表於 2010-1-5 14:11

我講緊文心蘭上面果張
回復

雲雲 發表於 2010-1-5 16:09:19 |顯示全部樓層
我講緊文心蘭上面果張
fnv234 發表於 2010-1-5 14:35

係櫻草,冬日的美女只係形容詞嗟~
回復

fnv234 發表於 2010-1-5 16:30:31 |顯示全部樓層
係櫻草,冬日的美女只係形容詞嗟~
雲雲 發表於 2010-1-5 16:09

我係想講Vincentma佢問果張應該係櫻草
因為文心蘭係第五張
回復

雲雲 發表於 2010-1-5 16:57:52 |顯示全部樓層
我係想講Vincentma佢問果張應該係櫻草
因為文心蘭係第五張
fnv234 發表於 2010-1-5 16:30

唔該晒fnv234解話啊~
回復

BanbieChan 發表於 2010-1-5 20:12:42 |顯示全部樓層
一路流鼻涕,一路又食不停,所以暈暈地啊! 原諒我啦,公主~
雲雲 發表於 2010-1-5 14:11

點捨得打你啫~ 下次一定要見面架~
回復