我的寶貝....豹豹~

作者: bonbonpig 發表于 2009-2-18 14:37:02
14668 200
小天使 發表於 2009-2-26 00:38:42 |顯示全部樓層
細細接返黎一定要困籠呀...要俾d時間佢地習慣對方ge存在...跟住見佢地冇咩野...就可以慢慢放出黎玩吓...但係都要睇住呀....冇事就唔駛困籠喇...如果唔係驚佢地打交呀...
同埋接佢返黎之前要帶佢去body check
回復

bonbonpig 發表於 2009-2-26 00:50:40 |顯示全部樓層
今朝同豹豹睇醫生喇....
一早11:30就去左喇...去左大圍仁心...
有個朋友2隻狗狗都睇佢....醫生睇完....
原來係佢D烏JO野好多....
多到得人驚...但係只係小小發炎.....
仲打埋枝針tim....
醫生,,姑娘都話豹豹乖....
可能佢怕.....
原來豹豹好驚出街...已經唔比佢睇架喇...
一出門口就係咁喵~上車又喵~
可能佢驚我唔要佢.......2個星期後去覆診~
希望豹豹快d冇事啦~

回復

bonbonpig 發表於 2009-2-26 00:52:40 |顯示全部樓層
細細接返黎一定要困籠呀...要俾d時間佢地習慣對方ge存在...跟住見佢地冇咩野...就可以慢慢放出黎玩吓...但係都要睇住呀....冇事就唔駛困籠喇...如果唔係驚佢地打交呀...
同埋接佢返黎之前要帶佢去body check ...
小天使 發表於 2009-2-26 00:38

我而家都要等豹豹好返先拎到佢返黎喇!!!!

一仔一女都會好易打交架?????

回復

BanbieChan 發表於 2009-2-26 13:53:44 |顯示全部樓層
bonbonpig

幾時先拎佢扯呀~

回復

bonbonpig 發表於 2009-2-26 14:31:53 |顯示全部樓層
yeah!!!!出芽喇~好快好快~今晚到!
回復

bonbonpig 發表於 2009-3-2 11:45:25 |顯示全部樓層
哎呀哎呀~
我隻細貓貓可以返黎喇~但係豹豹仲未好返呀~~
回復

vivi 發表於 2009-3-2 12:01:50 |顯示全部樓層
哎呀哎呀~
我隻細貓貓可以返黎喇~但係豹豹仲未好返呀~~
bonbonpig 發表於 2009-3-2 11:45

豹豹隻耳仔??
細貓貓幾時返呀??
回復

bonbonpig 發表於 2009-3-2 12:34:24 |顯示全部樓層
係呀~因為醫生話會傳染..所以未可以拎細貓貓返黎住~
我下個星期再覆多次診~就知喇~
而家好好多喇豹豹...唉.好想快d拎佢返黎~
回復

claudiatang 發表於 2009-3-2 12:37:02 |顯示全部樓層
如果沒有耳蚤沒關係呀。太多耳垢所以會發炎。空氣不流通嘛。以後有空就要替牠洗一洗。(用洗耳水)。男女不一定會打架的。異性相吸呀。別忘了豹豹六七個月左右去做手術。
回復

bonbonpig 發表於 2009-3-2 12:58:58 |顯示全部樓層
如果沒有耳蚤沒關係呀。太多耳垢所以會發炎。空氣不流通嘛。以後有空就要替牠洗一洗。(用洗耳水)。男女不一定會打架的。異性相吸呀。別忘了豹豹六七個月左右去做手術。 ...
claudiatang 發表於 2009-3-2 12:37

豹豹已經係一隻2歲既姐姐黎喇......haha我都係睇醫生嗰日先知..
就係有耳蚤呀~之前冇講..我唔識打個蚤字!!!我又唔知幾耐會好得返....
所以要等多一個星期喇....
回復

小天使 發表於 2009-3-2 13:39:57 |顯示全部樓層
我而家都要等豹豹好返先拎到佢返黎喇!!!!

一仔一女都會好易打交架?????

http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/cutemonkey/monkey%20(33).gifhttp://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/cutemonkey/monkey%20(34) ...
bonbonpig 發表於 2009-2-26 00:52

我屋企有兩仔兩女...佢地成日都追黎追去係到玩...不過你遲d要帶絕育囉..
回復

claudiatang 發表於 2009-3-2 14:03:58 |顯示全部樓層
我見以前位獸醫的程序是先清潔,然後滴杜蚤藥,一周後再回去挑的耳垢出來驗,其實第一次清潔完之後那一個星期耳仔都白白淨。只有少少分泌物(耳油)。再驗已經沒有蚤了。直至現在都沒事。
回復

bonbonpig 發表於 2009-3-2 14:34:44 |顯示全部樓層
我見以前位獸醫的程序是先清潔,然後滴杜蚤藥,一周後再回去挑的耳垢出來驗,其實第一次清潔完之後那一個星期耳仔都白白淨。只有少少分泌物(耳油)。再驗已經沒有蚤了。直至現在都沒事。 ...
claudiatang 發表於 2009-3-2 14:03

係呀係呀...而家豹豹耳仔都冇黑色嗰d野...但係就有d油..
因為佢要滴嗰d野係好油~呢個星期我日日都有幫佢清潔..
希望快d冇事啦!!!

細貓貓大個左好多喇!!
回復

BanbieChan 發表於 2009-3-2 17:44:04 |顯示全部樓層
細貓貓幾時接返屋企
回復

claudiatang 發表於 2009-3-2 17:53:02 |顯示全部樓層
細貓貓對眼是杏眼呀﹗
回復

bonbonpig 發表於 2009-3-2 19:00:13 |顯示全部樓層
細貓貓幾時接返屋企http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/cutemonkey/monkey%20(100).gif
BanbieChan 發表於 2009-3-2 17:44

要等豹豹隻耳仔好返先拎得佢返黎呀!!!
回復

bonbonpig 發表於 2009-3-2 19:00:55 |顯示全部樓層
細貓貓對眼是杏眼呀﹗
claudiatang 發表於 2009-3-2 17:53

咩係杏眼呀???????
回復

BanbieChan 發表於 2009-3-2 19:06:11 |顯示全部樓層
咩係杏眼呀???????
bonbonpig 發表於 2009-3-2 19:00

杏眼~眼睛長得像杏仁一樣
回復

bonbonpig 發表於 2009-3-2 19:12:51 |顯示全部樓層
haha!!係咪煲湯嗰d呢~
回復

BanbieChan 發表於 2009-3-2 19:46:29 |顯示全部樓層
haha!!係咪煲湯嗰d呢~http://a2233.myweb.hinet.net/msn/doudou/doudou%20(32).gif
bonbonpig 發表於 2009-3-2 19:12

煲湯嗰d係南北杏~

杏仁係 Bule diamond

回復