我的寶貝....豹豹~

作者: bonbonpig 發表于 2009-2-18 14:37:02
14660 200
bonbonpig 發表於 2009-2-19 00:05:58 |顯示全部樓層
豹豹新玩具!!!
回復

BanbieChan 發表於 2009-2-19 00:36:51 |顯示全部樓層
豹紋貓玩具~好型呀
回復

carlo 發表於 2009-2-19 02:10:43 |顯示全部樓層
我都係住沙田, 不過我去麥花臣睇
聽講係大圍的珍禽異獸唔錯o架喎
vivi 發表於 2009-2-18 17:17

我都去開呢 2 間 , 麥花臣要搵 DR. HO , 珍禽異獸 要搵 TIGER
回復

vivi 發表於 2009-2-19 09:08:34 |顯示全部樓層
我都去開呢 2 間 , 麥花臣要搵 DR. HO , 珍禽異獸 要搵 TIGER
carlo 發表於 2009-2-19 02:10

係呀 dr. ho 好好o架
最緊有個dr. chan好細心
回復

蘑菇 發表於 2009-2-19 09:09:52 |顯示全部樓層
豹豹新玩具!!!http://a6677.myweb.hinet.net/msn/miniworld/miniworld%20(12).gif
bonbonpig 發表於 2009-2-19 00:05

好豪華呀,多層得黎又唔阻掟,幾好喎。豹豹好得意呀 jgc20(142).gif
回復

claudiatang 發表於 2009-2-19 09:58:05 |顯示全部樓層
貓貓對新環境要花一段時間去適應的。順其自然。糧水足充給牠就ok了。打針一事慢一步吧。牠現在可能還很緊張,打針後可能會有反應,不要讓牠身心方面都不適。
回復

bonbonpig 發表於 2009-2-19 13:43:43 |顯示全部樓層
豹紋貓玩具~好型呀
BanbieChan 發表於 2009-2-19 00:36

我都覺得好型呀~haha!
回復

bonbonpig 發表於 2009-2-19 13:46:50 |顯示全部樓層
carlo vivi  唔該曬呀!
回復

bonbonpig 發表於 2009-2-19 13:49:43 |顯示全部樓層
好豪華呀,多層得黎又唔阻掟,幾好喎。豹豹好得意呀97187
磨菇 發表於 2009-2-19 09:09

係呀~又夠型~同豹豹一樣~
佢入左去搵佢唔到呀~haha!
回復

bonbonpig 發表於 2009-2-19 14:06:43 |顯示全部樓層
貓貓對新環境要花一段時間去適應的。順其自然。糧水足充給牠就ok了。打針一事慢一步吧。牠現在可能還很緊張,打針後可能會有反應,不要讓牠身心方面都不適。 ...
claudiatang 發表於 2009-2-19 09:58

知道知道我諗要比多d愛心佢先得喇!!今晚叫左個朋友上黎幫豹豹剪手甲~佢就黎吉死我喇~
可能我陪佢既時間唔係好多啦~唉~係佢咁需要人陪既時候我陪唔到佢~
佢尋晚嘔左3次呀~不過都係d糧黎既~唔知係咪佢個肚仔好多毛呢???
想問下大家~有冇邊隻吐毛膏好呀???
我好擔心豹豹tim!!!
回復

vivi 發表於 2009-2-19 14:11:58 |顯示全部樓層
佢可能食得急得滯呀, 我隻都會o架
咁細個唔洗食吐毛膏住啦
唔洗擔心
回復

vivi 發表於 2009-2-19 14:13:03 |顯示全部樓層
重有, 細貓貓同大貓貓都要人陪o架
所以我一放工就第一時間返屋企lo
回復

bonbonpig 發表於 2009-2-19 14:24:52 |顯示全部樓層
重有, 細貓貓同大貓貓都要人陪o架
所以我一放工就第一時間返屋企lo
vivi 發表於 2009-2-19 14:13

冇錯冇錯~呢個星期我都係咁~一放工就因為豹豹走黎走去~
仲好~成個星期都冇出街反~good!!!
我要比多d時間睇住佢喇~
回復

claudiatang 發表於 2009-2-19 14:32:26 |顯示全部樓層
你是否還有一隻細BB未帶回家?見你說才一個多月,是嗎?要等戒奶才能離開母貓。但我有些擔心到時豹豹會呷醋。你有看其家版友的帖子嗎。D 貓貓呷起醋來很可怕的。會亂尿尿,輕則在地板或你腳跟。重則在你張床。
回復

bonbonpig 發表於 2009-2-19 14:55:19 |顯示全部樓層
你是否還有一隻細BB未帶回家?見你說才一個多月,是嗎?要等戒奶才能離開母貓。但我有些擔心到時豹豹會呷醋。你有看其家版友的帖子嗎。D 貓貓呷起醋來很可怕的。會亂尿尿,輕則在地板或你腳跟。重則在你張床。http:/ ...
claudiatang 發表於 2009-2-19 14:32

咁大件事???咁點算呀~細細我諗住2個月大先拎佢返黎!
而家佢1個月多小小~細細我諗住放係寵入面~會好d ma??
回復

vivi 發表於 2009-2-19 15:14:23 |顯示全部樓層
細細貓初時返屋企都要係寵o架
我果d呢就冇四圍尿尿
不過當kitty(第2隻貓)黎嘅初初一兩個week
細細(第一隻貓)就嬲我, 唔采我囉
但係咖啡(第3隻貓)黎, 細細都不知幾鍚佢, 可能咖啡果時真係好細個啦
回復

bonbonpig 發表於 2009-2-19 15:17:06 |顯示全部樓層
希望豹豹唔會嬲我啦!!!
咁我諗細細都係要入寵會好d!
回復

bonbonpig 發表於 2009-2-20 00:29:11 |顯示全部樓層

今日豹妹冇事喇~
佢今日仲好叻叻tim!
我一入門口..就叫下豹豹啦!
咁佢就係電視後面走出黎....
行過黎我度.......喵~~~~
嘩....我開心到呢~~~
佢認得我呀....佢歡迎我返黎呀~wkakakakaka
我行到邊就跟到邊....
豹妹開始適應喇!!!!
回復

BanbieChan 發表於 2009-2-20 01:24:58 |顯示全部樓層
為豹豹鼓掌~
回復

蘑菇 發表於 2009-2-20 09:12:50 |顯示全部樓層
今日豹妹冇事喇~http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/onion/onion%20(3).gif
佢今日仲好叻叻tim!http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/onion/onion%20(47).gif
我一入門口..就叫下豹豹啦!htt ...
bonbonpig 發表於 2009-2-20 00:29

走過黎喵喵叫,好lum呀,我都好鍾意d meow meow撒嬌,勁cute呀~ jgc20(165).gif
我隻臭扁啱啱黎我到果陣都困咗籠成3個星期呀~
回復