我的寶貝....豹豹~

作者: bonbonpig 發表于 2009-2-18 14:37:02
14667 200
Ulrica 發表於 2009-4-19 20:01:27 |顯示全部樓層
醫生檢查過話無事, 應該無事的. 希望只是天氣唔好, 影響到佢地情緒者. 快d天氣放晴, 心花露放啦! 唔好擔心.
回復

claudiatang 發表於 2009-4-19 21:59:09 |顯示全部樓層
兩個小朋友越來越老友喎﹗
回復

bonbonpig 發表於 2009-4-28 23:27:41 |顯示全部樓層
唉....我呢個媽媽照顧得小朋友唔好~
細細耳仔發炎~聽日同佢睇醫生~小朋友~對唔住呀!!

回復

BanbieChan 發表於 2009-4-29 00:04:15 |顯示全部樓層
細細快D好返啦~
回復

vivi 發表於 2009-4-29 00:28:12 |顯示全部樓層
佢而家識呷唶~亞細而家有上黎同我訓~
豹豹佢就唔上黎~如果細返左入籠~
佢就會上黎訓~haha~唔知佢係咪唔鍾意呢?http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/onion/onion%20(13).gif ...
bonbonpig 發表於 2009-4-14 15:10

唔會唔鐘意嘅
可能貓貓都係咁咖
我的細細都係咁嘅, 如果咖啡上左床佢就唔黎咖啦, 除非好凍好凍囉
不過佢地會一齊係聽果張床仔瞓覺咖
回復

Ulrica 發表於 2009-4-29 01:05:33 |顯示全部樓層
新相, 佢地好得意呀. 小朋友, 祝快高長大, 健健康康.
回復

prodorothyhkg 發表於 2009-4-29 11:02:30 |顯示全部樓層
唉....我呢個媽媽照顧得小朋友唔好~
細細耳仔發炎~聽日同佢睇醫生~小朋友~對唔住呀!!

bonbonpig 發表於 2009-4-28 23:27

好少事,食下消炎藥+藥水洗耳,幾日就得架,好番之後留意是否打架 or 有沒有水流入耳仔引起發炎~
回復

bonbonpig 發表於 2009-5-16 12:37:45 |顯示全部樓層
估唔到個世界真係細....

我開BLOG嗰日都有講過豹豹係領養返黎....

因為主人太忙.理唔到佢=.=

就係咁佢個主人就比左佢家姐屋企放住先....

我係HKPET睇既..我一見到.我就第一時間E-MAIL比佢.

我E-MAIL左3個~因為我好想佢有一個家..第一眼就知道係佢喇..

當時我同對方都係電話傾..

但係佢就好想好想快D唔要佢~

我話睇左貓先..咁就叫佢等我電話..我收工過去~

點知...佢轉頭就話要放比人...

下????咩事??咁佢事先係同我講話比我....

跟住佢就問我今晚可唔可以拎佢走.......

我心諗:唔洗咁快下話...

咁好啦~我收工都要買左野先可以接豹豹返屋企架~

咁好啦~買好曬野~我地見到面~比左500佢~

佢就比左豹豹我~仲好好人tim.....

好喇~

咁我未拎豹豹返黎既時候已經訂左隻貓貓~就係細細~

咁諗住2隻唔洗佢地悶~

但係今日比我冇意中見到~

我買細細嗰個人~就係唔要豹豹嗰個人~

佢而家冇update個blog~

我知道豹豹係生過~

但係冇諗過d人~等佢生完就唔要佢~

話自己多貓~攪唔掂咁多~

攪唔掂又生咁多做咩呢???生完d貓b就放曬出去~

成3000一隻~唔怪得咁多人咁做~

我拎細細走既時候有問過佢有冇唔捨得~

佢話唔捨得都冇法啦~太多喇~

豹豹係08年2月大肚~

我係09年2月接佢返黎

我睇到既時候~係唔知係我攪錯丫~定係我睇錯~

點解~點解可以咁對佢.....
回復

BanbieChan 發表於 2009-5-16 12:49:52 |顯示全部樓層

我係HKPET睇既..我一見到.我就第一時間E-MAIL比佢.

我E-MAIL左3個~因為我好想佢有一個家..第一眼就知道係佢喇..

當時我同對方都係電話傾..

但係佢就好想好想快D唔要佢~

我話睇左貓先..咁就叫佢等我電話..我收工過去~

點知...佢轉頭就話要放比人...

下????咩事??咁佢事先係同我講話比我....

跟住佢就問我今晚可唔可以拎佢走.......

我心諗:唔洗咁快下話...

咁好啦~我收工都要買左野先可以接豹豹返屋企架~

咁好啦~買好曬野~我地見到面~比左500佢~

佢就比左豹豹我~仲好好人tim.....

好喇~

咁我未拎豹豹返黎既時候已經訂左隻貓貓~就係細細~

咁諗住2隻唔洗佢地悶~

但係今日比我冇意中見到~

我買細細嗰個人~就係唔要豹豹嗰個人~

佢而家冇update個blog~

我知道豹豹係生過~

但係冇諗過d人~等佢生完就唔要佢~

話自己多貓~攪唔掂咁多~

攪唔掂又生咁多做咩呢???生完d貓b就放曬出去~

成3000一隻~唔怪得咁多人咁做~

我拎細細走既時候有問過佢有冇唔捨得~

佢話唔捨得都冇法啦~太多喇~

豹豹係08年2月大肚~

我係09年2月接佢返黎

我睇到既時候~係唔知係我攪錯丫~定係我睇錯~

點解~點解可以咁對佢
bonbonpig 發表於 2009-5-16 12:37

真係咩人都有
回復

bonbonpig 發表於 2009-5-17 16:32:03 |顯示全部樓層

回復

Ulrica 發表於 2009-5-17 20:15:19 |顯示全部樓層
兩個表情一樣呀, 哈哈.
回復

BanbieChan 發表於 2009-5-17 22:02:48 |顯示全部樓層
得意c~
回復

prodorothyhkg 發表於 2009-5-17 22:21:50 |顯示全部樓層
第食樣
回復

scorpiodinner 發表於 2009-5-18 09:59:04 |顯示全部樓層

我E-MAIL左3個~因為 ...
bonbonpig 發表於 2009-5-16 12:37

好彩有你照顧豹豹~

我家的貓貓如果我弟弟(她主人)入camp有幾天不回家, 她就悶悶不樂了, 我們都會逗她玩的, 不過始終要弟弟回來她才開心番.
像貓這麼可愛情深的寵物, 為何有人會這樣對牠們呢!
回復

bonbonpig 發表於 2009-5-18 13:40:24 |顯示全部樓層
191# Ulrica

我開始覺得佢地有d似~haha!
回復

bonbonpig 發表於 2009-5-18 13:41:39 |顯示全部樓層
得意c~http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/cutemonkey/monkey%20(70).gif
BanbieChan 發表於 2009-5-17 22:02

好似你貢得意~
回復

bonbonpig 發表於 2009-5-18 13:42:40 |顯示全部樓層
第食樣
prodorothyhkg 發表於 2009-5-17 22:21

積係咩樣呀???
回復

bonbonpig 發表於 2009-5-18 13:44:04 |顯示全部樓層
好彩有你照顧豹豹~

我家的貓貓如果我弟弟(她主人)入camp有幾天不回家, 她就悶悶不樂了, 我們都會逗她玩的, 不過始終要弟弟回來她才開心番.
像貓這麼可愛情深的寵物, 為何有人會這樣對牠們呢! ...
scorpiodinner 發表於 2009-5-18 09:59

所以我明白到點解人地唔主張買~要去領養~激屎我~
回復

crazycat 發表於 2009-5-18 16:01:37 |顯示全部樓層
無謂助長無良BREEDER...
回復

bonbonpig 發表於 2009-5-18 16:58:44 |顯示全部樓層
無謂助長無良BREEDER...
crazycat 發表於 2009-5-18 16:01

如果我再加小朋友~都唔會再幫人買喇~><
回復