有冇好心人可以買藍星花及藍(紫)蝴蝶 ???

關閉 [複製鏈接]
作者: phyllis-sam 發表于 2009-1-21 21:48:52
1728 11
咁多位農友姊姊 、農兄 ,

有冇好心人可以買藍星花及藍(紫)蝴蝶比我 ???

我行過好多間花虛的花舖 ,都係搵唔到呀 !!!

佢地都問返我係咩花嚟架 ???

有冇好心人可以買棵花苗比我呀 !!!

>"~"<
fnv234 發表於 2009-1-21 22:29:26 |顯示全部樓層
藍蝴蝶:之前見過東K有,你可以去問下,不過都幾貴
藍星花我都想搵(之前果棵死咗
回復

宇前流星 發表於 2009-1-22 07:42:56 |顯示全部樓層

过了年我帮你们买吧
是下边这两种吗?
蓝蝴蝶

蓝星
回復

比得大帝 發表於 2009-1-22 09:22:48 |顯示全部樓層
1# phyllis-sam

"有冇好心人可以買棵花苗比我呀 !!! "

你係唔係叫人棵花苖俾你呀   

買俾你 -->  係叫人去買回來後送給你
回復

sandy329 發表於 2009-1-22 18:05:12 |顯示全部樓層
藍星花,係春夏天生既植物,而家無得賣,過多幾個月之有.
回復

phyllis-sam 發表於 2009-1-22 22:36:07 |顯示全部樓層
3# 宇前流星

係呀 !!! 係呀 !!!

我就係佢地啦 !!!
回復

宇前流星 發表於 2009-1-27 12:18:15 |顯示全部樓層
深圳南山花卉世界有个花店有,店主是我的朋友,要不你什么时候过来去买?
回復

phyllis-sam 發表於 2009-1-29 22:13:24 |顯示全部樓層
深圳南山花卉世界有个花店有,店主是我的朋友,要不你什么时候过来去买?
宇前流星 發表於 2009-1-27 12:18

宇前流星 兄 , 謝謝您呀 !!!
但我連深圳南山花卉世界係邊都未知啊 ???
咁我點去買呀 !!!
回復

花妮儿 發表於 2009-1-29 22:51:29 |顯示全部樓層
呵呵,我是流星说的开花店的那位,现在蓝蝴蝶打花蕾了,蓝星有苗也有成花,不过如果走快递到香港我真是没把握,如果你有时间的话可以来我店里看看,你一定会有好多的惊喜!其实从香港过来很方便的,走深圳湾口岸,过了关后坐217在南头中学站下车,过马路再往南走50米就到南山花卉世界啦!香港有旅游团到我们这儿来的,万一找不到你可以打我的电话:13554968990
回復

phyllis-sam 發表於 2009-1-30 00:58:13 |顯示全部樓層
呵呵,我是流星说的开花店的那位,现在蓝蝴蝶打花蕾了,蓝星有苗也有成花,不过如果走快递到香港我真是没把握,如果你有时间的话可以来我店里看看,你一定会有好多的惊喜!其实从香港过来很方便的,走深圳湾口岸,过 ...
花妮儿 發表於 2009-1-29 22:51

花妮儿 您好 !!!

你你你唔好笑我呀 !!! 我咁大個人都從未去過深圳行過架 !!!

只係跟啊爸啊媽返過中山一隻手掌都數得出咁多次 , 真係 ,
回復

Monse 發表於 2009-1-30 01:22:20 |顯示全部樓層
phyllis-sam
藍星花我可以幫到你既(佢好粗生架),但藍星花冬天都枯黃了,要等多幾個月後生得靚番啲先送你吧,之前都收到一些種子(這植物很難收到種子比藍雪花還難啊)但已送晒出去了。
回復

phyllis-sam 發表於 2009-1-31 23:46:59 |顯示全部樓層
phyllis-sam
藍星花我可以幫到你既(佢好粗生架),但藍星花冬天都枯黃了,要等多幾個月後生得靚番啲先送你吧,之前都收到一些種子(這植物很難收到種子比藍雪花還難啊)但已送晒出去了。 ...
Monse 發表於 2009-1-30 01:22

Dear Monse 兄,

真係多謝你先啊 !!!
我都唔知點報答你 !!!  
回復