Little Darlin', Lyon's Silver Mink, Rob's Whodunit

作者: sammy 发表于 2009-1-14 00:23:00
6160 40
一些分享者的葉/苗開花,忍不住給她們照照相。

首先是我的最愛,Little Darlin'  (種自牛糞的苗, 18/10)

應嫌粉黛污顏色,淡掃娥眉小朵玲。

還有Rob's Whodunit (種自sukyee0227的葉, 30/8)

最後是Lyon's Silver Mink  (種自Purple的葉, 3/9)

有這種色的嗎?將來可能有。
chudaicheung 發表於 2009-1-14 00:27:08 |顯示全部樓層
咁細盆但係花就開得好大呀~ 第一盆的色最清秀
jo_jo 發表於 2009-1-14 00:40:55 |顯示全部樓層
Little Darlin' 真係好靚,如果修葉可留一塊比我得唔得?
如果Lyon's Silver Mink 係最後張相就真係引死人!
byau 發表於 2009-1-14 00:46:18 |顯示全部樓層
我之前買左盆Little Darlin', 但係夏天已經死左lu!
C0126 發表於 2009-1-14 08:21:57 |顯示全部樓層
真係好靚呀....
牛糞 發表於 2009-1-14 09:22:26 |顯示全部樓層
恭喜晒呀,出花花了!!
Heidi 發表於 2009-1-14 09:28:25 |顯示全部樓層
嘩!你影相好得呀,D花靚得好交關!!
kobyip 發表於 2009-1-14 10:27:37 |顯示全部樓層
Little Darlin' 好可愛呀add14icon
sukyee0227 發表於 2009-1-14 10:57:20 |顯示全部樓層
好叻呀你 ! 咁快種到開花
kong 發表於 2009-1-14 11:02:08 |顯示全部樓層
盆盆都靚, 而且細細盆好可愛添!
Aalon 發表於 2009-1-14 11:04:27 |顯示全部樓層
很好的記錄, 很用心的栽培, 很美的花兒, 對分享者很貼心的交代
s20051179 發表於 2009-1-14 11:15:32 |顯示全部樓層
add6icon禁細棵就有花…
牛糞 發表於 2009-1-14 12:00:37 |顯示全部樓層
很好的記錄, 很用心的栽培, 很美的花兒, 對分享者很貼心的交代
Aalon 發表於 2009-1-14 11:04

看到Little Darlin'生得咁靚真係好開心!!
pauline 發表於 2009-1-14 12:02:49 |顯示全部樓層
取尾的一張是真or假的?
njchangjiang 發表於 2009-1-14 12:10:41 |顯示全部樓層
每盆都美呆了, 照片也拍得很好,一級棒!
purple88hk 發表於 2009-1-14 12:46:10 |顯示全部樓層
花花好靚, 多謝分享.
hazelcat47 發表於 2009-1-14 14:30:13 |顯示全部樓層
真美, 我的 Little Darlin' 種到死下死下咁, 而家斬頭再種, 唔知幾時先開花
rosekarming 發表於 2009-1-14 14:48:13 |顯示全部樓層

嘩, 種咁短時間就有花嗱, 真係好羨慕你呀, Little Darlin真係好可愛呀

到底你點種架? 落肥又點架, 點解可以咁快咁大棵同埋有花架?
osais 發表於 2009-1-14 15:00:24 |顯示全部樓層
little darline 真係好迷人, 好靚!
gmfw 發表於 2009-1-14 16:41:25 |顯示全部樓層
你D花真係好靚, 而且咁細棵就開花真係厲害.
我都有盆Lyon’s Silver Mink, 大盆過你果盆都未有花,
最近中間D葉仲有D畸形, 我諗應該唔係中招, 因為佢有繼續生長,
但係新長出黎既葉, 葉面唔平同埋葉邊三尖八角咁, 都唔知點解??
唔知同太光有無關係?? 我依家將佢擺埋一二角, 同佢減下光, 睇下會唔會好D!
123下一頁