Vincentma的無憂地帶

作者: vincentma 发表于 2008-12-7 20:00:50
142769 2729
vincentma 發表於 2008-12-14 17:56:43 |顯示全部樓層
哩度係直升機場,因為我地咁偏遠,急症要坐直升機嫁!
花草之家 發表於 2008-12-14 18:37:33 |顯示全部樓層
vincentma,偏遠唔緊要,最緊要係住得舒服,你住ga環境幾靚架!(政府又有照顧到偏遠居民)。
alextang 發表於 2008-12-14 18:55:42 |顯示全部樓層
無敵大海景,有山有水。真的好正。
yuwaiman 發表於 2008-12-14 23:19:15 |顯示全部樓層
直升機場就唔好用了(貪大吉利事咩), 不過去行吓抖吓就好正囉
hk88688 發表於 2008-12-14 23:43:38 |顯示全部樓層
Vincent媽, 你屋企附近風景咁靚, 住遠少少都無所謂喇
vincentma 發表於 2008-12-15 13:52:35 |顯示全部樓層
我都好 enjoy嫁,所以星期日係唔”出城” 既!不過後生仔女可能頂唔順,因為有基本需要外,真係mud娛樂都無嫁!
cyhh 發表於 2008-12-15 13:56:31 |顯示全部樓層
咁你放佢地出去娛樂咪得囉,仲唔洗阻住你XD
vincentma 發表於 2008-12-15 20:54:48 |顯示全部樓層
原帖由 cyhh 於 2008-12-15 13:56 發表
咁你放佢地出去娛樂咪得囉,仲唔洗阻住你XD

我家的年青人自細已經係度,都習慣左啦!佢地係大鄉里,去到旺角、銅鑼灣唔自在添! 係出邊D朋友頂唔順嗟!
hk88688 發表於 2008-12-15 21:56:02 |顯示全部樓層
Vincent媽, 旺角、銅鑼灣咁多人 , 唔好話你啲小朋友, 我出到去都好唔自在嫁, 我好怕同人逼
Donder 發表於 2008-12-16 02:08:03 |顯示全部樓層
原帖由 花草之家 於 2008-12-9 10:39 發表

vincentma,我老公成日叫我唔好買咁多花,冇位放啦!但係見到開花佢就好鐘意, 不過叫佢整個架比我放盆栽,就話攪到個花園唔整齊, 我依家將D盆栽放埋一堆, 等佢忍無可忍ga時侯,就會乖乖地咁整個架比我放盆栽架啦 ...

花草, 你呢招以退為進,  勁 !  
Donder 發表於 2008-12-16 02:18:09 |顯示全部樓層
原帖由 yuwaiman 於 2008-12-8 10:40 發表

你都好啊有得走鬼, 我果d只能乾煎咋

你仍未動工整咩! ?
Donder 發表於 2008-12-16 02:18:56 |顯示全部樓層
原帖由 vincentma 於 2008-12-10 21:01 發表

係我柯打叫阿仔Vincent做俾我既母親節禮物,不過 teenager又怎會識呀,咪逼佢老豆執手尾,咁樣叫做曲線送禮呀! 鬼叫我地住得遠,想買都唔送貨呀! ...

你呢招重得, 好點呀 !        不過, 不是人人有個仔可用黎做曲線送禮, 我就無啦 !  
vincentma 發表於 2008-12-16 08:41:12 |顯示全部樓層
原帖由 hk88688 於 2008-12-15 21:56 發表
Vincent媽, 旺角、銅鑼灣咁多人 , 唔好話你啲小朋友, 我出到去都好唔自在嫁, 我好怕同人逼

我諗喜歡大自然既人都難頂旺角、銅鑼灣咁多人 (花墟例外)
vincentma 發表於 2008-12-16 08:43:48 |顯示全部樓層
原帖由 Donder 於 2008-12-16 02:18 發表

你呢招重得, 好點呀 !        不過, 不是人人有個仔可用黎做曲線送禮, 我就無啦 !  
好似你有個大舊幫你佈置雪中花園,唔使曲線送禮啦!
BanbieChan 發表於 2008-12-16 08:48:44 |顯示全部樓層
原帖由 vincentma 於 2008-12-14 17:56 發表
哩度係直升機場,因為我地咁偏遠,急症要坐直升機嫁!

好靚啵
花草之家 發表於 2008-12-16 10:02:56 |顯示全部樓層
原帖由 vincentma 於 2008-12-16 08:43 發表
好似你有個大舊幫你佈置雪中花園,唔使曲線送禮啦!

咪係囉!大舊得成日都直線送禮比叮噹ge, 唔使用你個招曲線送禮, 我個招忍無可忍ga方法
花草之家 發表於 2008-12-16 10:06:47 |顯示全部樓層
原帖由 vincentma 於 2008-12-16 08:41 發表

我諗喜歡大自然既人都難頂旺角、銅鑼灣咁多人 (花墟例外)

我都係怕人多ga地方架!
jfung 發表於 2008-12-16 13:03:50 |顯示全部樓層
Vincent MA, 你間屋附近好正呀!!!!  我都發現原來多倫多有好多花可以種架,我會努力到時再POST比大家睇架啦!
yuwaiman 發表於 2008-12-16 13:38:56 |顯示全部樓層
原帖由 Donder 於 2008-12-16 02:18 發表

你仍未動工整咩! ?

我大部份都放响架度的, 不過花滿之患, 有好多擺緊地攤囉
yuwaiman 發表於 2008-12-16 13:40:55 |顯示全部樓層
原帖由 jfung 於 2008-12-16 13:03 發表
Vincent MA, 你間屋附近好正呀!!!!  我都發現原來多倫多有好多花可以種架,我會努力到時再POST比大家睇架啦!

你飛之前係咪可以約出聚吓呀