Vincentma的無憂地帶

作者: vincentma 發表于 2008-12-7 20:00:50
144352 2729
vincentma 發表於 2009-1-1 17:52:15 |顯示全部樓層
向日葵開花啦!

開始的時候

開始的時候

今朝早見到

今朝早見到
回復

yuwaiman 發表於 2009-1-1 18:21:21 |顯示全部樓層
佢嚟同你講新年快樂架
回復

vincentma 發表於 2009-1-1 18:38:24 |顯示全部樓層
敏敏,新年快樂!花開富貴!心想事成!……
回復

yuwaiman 發表於 2009-1-1 18:41:44 |顯示全部樓層
多謝 vincentma 的祝褔啊
回復

kwanyeehui 發表於 2009-1-1 18:50:36 |顯示全部樓層
vincentma por 向日葵好靚呀!
細細株又好多lum.
回復

vincentma 發表於 2009-1-1 20:33:09 |顯示全部樓層
vincentma por 向日葵好靚呀!
細細株又好多lum.
kwanyeehui 發表於 2009-1-1 18:50

Vincentpa 係舊年送左D向日葵種子比我,出左芽,但好瘦弱,結果都失敗左,所以對於向日葵有種情意結,希望有日可以種到佢,可向Vincentpa交待,今次雖然唔係由種子種起,但都交住差先啦!
回復

亞實 發表於 2009-1-2 19:43:15 |顯示全部樓層
vincentma
我想學界蟹爪, 可唔可以整個教學!
如果你肯教, 我明天即刻買水仙, 希望趕得切!
回復

亞實 發表於 2009-1-2 19:44:01 |顯示全部樓層
186# vincentma

我都有種向日葵, 就係我頭像果棵LA !
回復

亞實 發表於 2009-1-2 20:36:25 |顯示全部樓層
你送的大麗花, 大左好多了!!
回復

vincentma 發表於 2009-1-3 08:37:49 |顯示全部樓層
vincentma
我想學界蟹爪, 可唔可以整個教學!
如果你肯教, 我明天即刻買水仙, 希望趕得切!
sifenamok 發表於 2009-1-2 19:43

實Thin拿,唔好咁講啦,我都係學緊 Jar ! 大家研究研究,不過我覺得綱上學得無咁清楚,面對面研究會好 D,
,我聽日都要介,如果你唔介意又有時間,可以入黎坪州我既天台,我地一齊玩介水仙!
回復

vincentma 發表於 2009-1-3 08:42:12 |顯示全部樓層
186# vincentma

我都有種向日葵, 就係我頭像果棵LA !
sifenamok 發表於 2009-1-2 19:44

實Thin拿,你既向日葵係唔係由種子種起?我之前既向日葵夏天播種,唔知係唔係唔arm時間,所以 S晒,最後瓜埋!
回復

vincentma 發表於 2009-1-3 08:43:02 |顯示全部樓層
你送的大麗花, 大左好多了!!
sifenamok 發表於 2009-1-2 20:36

好野!
回復

yuwaiman 發表於 2009-1-3 09:20:27 |顯示全部樓層
我都好想跟 vincentma 學介蟹爪呀, 不過聽日約晒人了
回復

vincentma 發表於 2009-1-3 09:52:50 |顯示全部樓層
我都好想跟 vincentma 學介蟹爪呀, 不過聽日約晒人了
yuwaiman 發表於 2009-1-3 09:20

你咁講我好有壓力架!我都係介四個有一個叫見得下人!實Thin拿住係中西區,我先敢請佢入黎。大家一齊介開心之嗎,不過,我地可以post 上網分享下。
回復

hk88688 發表於 2009-1-3 10:50:28 |顯示全部樓層
Vincent媽, post啲相上嚟, 等可以大家學習吓嘛 ^o^
回復

亞實 發表於 2009-1-3 12:24:08 |顯示全部樓層

190# vincentma

好R, 我好想去VINCENTMA 到學野,
SORRY 我依家先起身!!!
我未去過平洲, 好開心, 好緊張!!!

我要先買D水仙頭跟住先可以去搭船,
VINCENTMA, 我D向日葵係由種子種起GA,
之前我都種死左成包種子, 種子的質素係好重要,
我依家買呢種, 粒粒都發芽, 你要唔要D試下?
回復

亞實 發表於 2009-1-3 12:35:07 |顯示全部樓層

聽日是星期日, 我都唔得TIM
我之前誤會左, 空歡喜一場添, HAHA
唔緊要LA, VINCENTMA 你影D相比我睇, 我都一樣咁開心,
THANK YOU !!
回復

vincentma 發表於 2009-1-3 17:46:25 |顯示全部樓層
實 thin 拿,唔緊要啦!我都係 Arm Arm 上完水仙堂返黎。阿Sir話 1月7日介水仙最arm 時候,咁你可以聽日開始日日介兩個,咁就實有野睇。如果你好有興趣,我提議出年去下工聯會學,阿黃Sir 好有料,好多小技巧都教到,同正宗師傅學好D,手勢都正確 D ,我都計劃出年再學另一種造型。一年係學唔晒架!
回復

vincentma 發表於 2009-1-3 17:48:30 |顯示全部樓層

好R, 我好想去VINCENTMA 到學野,
SORRY 我依家先起身!!!
我未去過平洲, 好開心, 好緊張!!!

我要先買D水仙頭跟住先可以去搭船,
VINCENTMA, 我D向日葵係由種子種起GA,
之前我都種死左成包種子, 種 ...
sifenamok 發表於 2009-1-3 12:24

我下次都要再買包種子再試種先得!
回復

vincentma 發表於 2009-1-3 17:51:42 |顯示全部樓層
Vincent媽, post啲相上嚟, 等可以大家學習吓嘛 ^o^
hk88688 發表於 2009-1-3 10:50

Fanny, 好呀!呢幾日係黃金一星期,要過年有野睇就要勤力 D 先!
回復