日本 - 自由之丘

作者: Monse 发表于 2007-9-29 11:52:36
4015 10
一個好唔錯既地方!
日本之旅 ( 自由之丘的蛋糕店 ).jpg
日本之旅 ( 自由之丘的蛋糕店 ) 2.jpg
日本之旅 ( 自由之丘的畫廊廚窗).jpg
日本之旅 ( 自由之丘的畫廊廚窗) 2.jpg
Monse 發表於 2007-9-29 11:59:40 |顯示全部樓層

橫濱見到的果子凍

這間果凍連鎖店周圍都有,D果凍靚到咩咁買左都唔捨得食呀
照片 - 日本之旅 ( 橫濱看到好靚的果子凍好好味架 ).jpg
gilbert 發表於 2008-7-16 11:26:08 |顯示全部樓層
我靚ar . . .
chris 發表於 2008-7-16 14:33:52 |顯示全部樓層
係自由丘有無去這個地方

ChrisTsui 發表於 2008-7-16 15:25:38 |顯示全部樓層
原帖由 Monse 於 2007-9-29 11:52 發表
一個好唔錯既地方!

一見到"自由之丘"即刻走入來睇~
呢個地方係我去東京必去既~
好多家品店,布藝店...好靚好悠閒既 tea house...
仲有好多靚甜品店~
如果鍾意逛家品店,一定要去一間叫"twice"既精品店,老闆娘出o左好多本書,介紹生活/精品~
佢間唔中會o係舖頭,係一個好優雅既女人~
越講越想去~add6icon
sandy 發表於 2008-7-16 15:47:35 |顯示全部樓層
我都去過. 果度好清優.
ChrisTsui 發表於 2008-7-16 16:01:34 |顯示全部樓層
原帖由 sandy 於 2008-7-16 15:47 發表
我都去過. 果度好清優.

你去過 "twice"? 個門口好靚~
忽然間諗起,個老闆娘叫王由由,姓氏係wang,睇個名似係華藉人士~
試過有次同佢傾偈,佢知我來自香港,我買完o野,佢送o左d好靚既糖比我~
Monse 發表於 2008-7-17 00:53:19 |顯示全部樓層
[quote]原帖由 chris 於 2008-7-16 14:33 發表
係自由丘有無去這個地方

chris
第一張相裡面既地方,我在自由之丘時見唔到吖,不過建築物好靚呀。
第二張及第三張相裡面的地方我都有去仲影左好多相。
我係自由之丘見到有一家人的門口圍牆頂種了一大遍藍雪花,由上而下有六至七呎高架,幾靚呀,唔知要種幾多年先有這種咁壯觀既效果呢,如果你地去開要留意看看這遍藍雪花牆啊 ,我都想去多次
chris 發表於 2008-7-23 18:54:09 |顯示全部樓層
monse, 第一張相的地方是我去搵第二張相時行過咗時看到的, 那地方是一間時裝店(記憶中)

自由丘給人好有寧靜的感覺, 第一次過電車交滙處 (睇電視就睇到多), 不過上次只是中途站, 時間有限, 唔係行咗好耐, 下次要慢慢欣賞這個地方

Monse 發表於 2008-7-24 02:29:14 |顯示全部樓層
原帖由 chris 於 2008-7-23 18:54 發表
monse, 第一張相的地方是我去搵第二張相時行過咗時看到的, 那地方是一間時裝店(記憶中)

自由丘給人好有寧靜的感覺, 第一次過電車交滙處 (睇電視就睇到多), 不過上次只是中途站, 時間有限, 唔係行咗好耐, 下次要慢慢 ...

Me too..........絕對有同感吖,好悠閒啊..............步伐也可慢下來............又多精品店(我仲意...)。
ChrisTsui 發表於 2008-7-24 11:28:08 |顯示全部樓層
搵到幾張05年4月影既相~

呢間就係我上面講既精品店啦~

呢間就係我上面講既精品店啦~

呢間 tea house好靚,好似叫st. christopher~

呢間 tea house好靚,好似叫st. christopher~

門口種o左好多花花草草~

門口種o左好多花花草草~

high tea, 好精緻~

high tea, 好精緻~

另一間日tea house,不過係日式~

另一間日tea house,不過係日式~

感覺好悠閒~

感覺好悠閒~

旅遊書必介紹既景點,小威尼斯~

旅遊書必介紹既景點,小威尼斯~

甜品特區,唔記得叫sweet forest定係dessert forest~

甜品特區,唔記得叫sweet forest定係dessert forest~

4月正是櫻花盛開時~

4月正是櫻花盛開時~