改名開組~~中毒輔導協調小組^^

作者: anniewaibb 發表于 2008-11-15 11:58:06
9858 106
亞實 發表於 2008-11-17 10:53:43 |顯示全部樓層
我又要加入中毒輔導協調小組
回復

anniewaibb 發表於 2008-11-17 11:03:09 |顯示全部樓層
原帖由 ht333147 於 2008-11-17 10:22 發表

請問原帖在那裡可以看到?

按後面個小箭咀~~
回復

wooying 發表於 2008-11-17 11:07:33 |顯示全部樓層
原帖由 anniewaibb 於 2008-11-17 09:44 發表
尋日......我去左吉之島, 原本諗住淨係買竹酢液..... 點知...
老公返黎問: 老婆, 你...中左毒呀~~ 哈哈...係呀, 老公

我倒番轉d蒜頭啦~~thx~~

但我竟然唔記得 ...

你d蒜頭用d泥埋過個頭面,就會收蒜頭,
otherwise我諗可以收蒜心。
(我都係join左呢度兩個禮拜,大家加油呀! )
回復

蘑菇 發表於 2008-11-17 11:09:49 |顯示全部樓層
原帖由 anniewaibb 於 2008-11-17 10:21 發表

我都好叻架啦~~亞女派三次我都無中毒, 但......今次亞女同亞仔兩間學校一齊派...我就

歡迎你呀~ 254.gif

中毒分幾期:

中毒第一期,徵狀: 好似發現新大陸咁,懷著滿腔熱誠,種呀種,種呀種.. 代表人物: 你自己;
中毒第二期,徵狀: 咩都種一餐,誓要挑戰人類極限,種死-->再種-->再死-->再種-->唔死-->採種;植物種都幾乎進佔屋企每一吋有太陽到嘅空間:。代表人物: 阿蛙、斑比公主等等 ;
中毒晚期,徵狀: 因為種得植物太多,累積豐富經驗,不斷鑽研改良種植方法,成為大眾好老師。代表人物:花園仔老師。

唔好意思,而家仲未有解藥,毒癮將愈來愈深,一但中毒,將影響一生,因為種植帶來的樂趣夠你享受終生。

(阿蛙、斑比公主、花園仔老師,唔好打我呀… 講吓笑咋….) 140.gif
回復

蘑菇 發表於 2008-11-17 11:12:47 |顯示全部樓層
原帖由 fianfumy 於 2008-11-17 09:48 發表

你買到白色長盆連底盆喎 ....你就好啦 ...我去了多次屋企附近果間吉豬島十蚊店都冇呀 !

今晚返去屋企附近果間睇睇... 如果有就通知你&幫你買吖,下次出黎俾你 miniworld20(8).gif
回復

fianfumy 發表於 2008-11-17 11:12:58 |顯示全部樓層
原帖由 磨菇 於 2008-11-17 11:09 發表

歡迎你呀~75583

中毒分幾期:

中毒第一期,徵狀: 好似發現新大陸咁,懷著滿腔熱誠,種呀種,種呀種.. 代表人物: 你自己;
中毒第二期,徵狀: 咩都種一餐,誓要挑戰人類極限,種死-->再種-->再死-->再種-->唔死-->採種;植物種都幾乎 ...

哈哈.gif ....形容得好好 , 相信我是第2期開始囉 ..... 有排都未到晚期 ! mokey-hehe.gif
回復

anniewaibb 發表於 2008-11-17 11:21:56 |顯示全部樓層
原帖由 磨菇 於 2008-11-17 11:12 發表

今晚返去屋企附近果間睇睇... 如果有就通知你&幫你買吖,下次出黎俾你75586

你係咪住熊貓酒店附近? 因為..其實我今日都要去買泥...我可以睇下仲有無...
回復

anniewaibb 發表於 2008-11-17 11:26:17 |顯示全部樓層
點解你地有d咁可愛的公仔...
回復

月光光 發表於 2008-11-17 12:37:41 |顯示全部樓層
anniewaibb,fian,我都知中毒好深,無辦法可能自拔,
但係中毒越深越開心hehe
白色個盆連底起碼超過10套,
仲有其他唔同款既,都無數過有幾多?
回復

fianfumy 發表於 2008-11-17 12:40:04 |顯示全部樓層
其實我今晚都有去旺角 , 我可能會要去一去花墟  或  始創吉豬島囉 !
回復

sammyzoe 發表於 2008-11-17 16:10:46 |顯示全部樓層
種野真係好毒架,
我自開始種野起,
有時間都唔會出街,
對dd花花草草玩玩下就無左成日,
越種就越多野想種,
要停手真係好難,
尤其係由種子睇住佢大,
睇住佢開花結果,
真係棵棵都係寶,
就算辛苦都係值得架.
回復

花園仔 發表於 2008-11-17 16:25:32 |顯示全部樓層
樓主好!

你嗰棵三色蓳要俾間大D嘅屋佢罅!

你睇 -- 呢D就係幸福嘞 -- 靚靚話架!
回復

farfeifar 發表於 2008-11-17 16:44:02 |顯示全部樓層

歡迎你呀~75583

中毒分幾期:

中毒第二期,徵狀: 咩都種一餐,誓要挑戰人類極限,種死-->再種-->再死-->再種-->唔死-->採種;植物種都幾乎 ...

我估我係第2期, 咩野都死質落泥睇下種唔種到, 種一次種死-->再種-->再死-->再種......未去到採種~
回復

BanbieChan 發表於 2008-11-17 17:05:56 |顯示全部樓層

歡迎你呀~

中毒分幾期:

中毒第二期,徵狀: 咩都種一餐,誓要挑戰人類極限,種死-->再種-->再死-->再種-->唔死-->採種;植物種都幾乎 進佔屋企每一吋有太陽到嘅空間:。代表人物: 阿蛙、斑比公主等等 ;
中毒晚期,徵狀: 因為種得植物太多,累積豐富經驗,不斷鑽研改良種植方法,成為大眾好老師。代表人物:花園仔老師。

唔好意思,而家仲未有解藥,毒癮將愈來愈深,一但中毒,將影響一生,因為種植帶來的樂趣夠你享受終生。

(阿蛙、斑比公主、花園仔老師,唔好打我呀… 講吓笑咋….)    

磨菇

m . . . . 我要澄清

我仲係處於中毒第一期咋,

而且我係選擇性種植架

基本上要我認為好食嘅

或者靚嘅先會種架,

高手係唔會咁輕易出手嘅 . . . .

雖然我覺得好食同靚嘅 . . . .

實在太
回復

kelvinkou 發表於 2008-11-17 17:08:06 |顯示全部樓層
原帖由 anniewaibb 於 2008-11-17 11:26 發表
點解你地有d咁可愛的公仔...

去呢度咪有公仔俾你揀囉!
http://msn.o-pass.com/
回復

fianfumy 發表於 2008-11-17 17:09:10 |顯示全部樓層
原帖由 BanbieChan 於 2008-11-17 17:05 發表

http://lanshinetweb.myweb.hinet.net/msn/love/l%20(49).gif磨菇http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/cats/cats%20(96).gif

m . . . . 我要澄清http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/onion/onion%20(63).gi ...

我是因為屋企冇地方先唔敢種咋 ... 但 公公主.gif 你有成個 宮庭後花園 , 種多多都唔怕啦 !

而我鐘意種是得意而 又特別的辣椒 及薄荷囉 !
回復

農夫 發表於 2008-11-17 17:09:39 |顯示全部樓層
原帖由 花園仔 於 2008-11-17 16:25 發表
樓主好!

跟貼一張
回復

llaus 發表於 2008-11-17 17:21:17 |顯示全部樓層
原帖由 BanbieChan 於 2008-11-17 17:05 發表

http://lanshinetweb.myweb.hinet.net/msn/love/l%20(49).gif磨菇http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/cats/cats%20(96).gif

m . . . . 我要澄清http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/onion/onion%20(63).gi ...

公主呀! 唔使咁緊張
第一期,第二期,第三期...................末期都好啦.......都是虛名來咋
好似妳已是一級花友啦.但草民師兄現只是初級友.但佢d功力最小有大內高手一樣,(不是話妳不是植林高手,只是同來做個例子咋)
同時晚期花園仔老師都是同妳同級咋.............
都是虛空虛空,
捕風捉影咋.....
p.s.我發現只要吹多d水都好易升級呀!

回復

anniewaibb 發表於 2008-11-17 18:56:14 |顯示全部樓層
原帖由 花園仔 於 2008-11-17 16:25 發表
樓主好!

...其實, 因為棵三色蓳要比亞仔帶返學交貨...咁佢得三歲幾...我怕~~~ 如果比佢帶返學有乜損傷...我會好hurt架
回復

anniewaibb 發表於 2008-11-17 19:03:38 |顯示全部樓層
原帖由 kelvinkou 於 2008-11-17 17:08 發表

去呢度咪有公仔俾你揀囉!
http://msn.o-pass.com/

好多公仔好正呀~~多謝哂
回復