團購 AV生長過程

作者: 比得大帝 发表于 2008-11-9 21:42:47
9160 99
今次Rob's 團購回來的AV, 雖然細一點, 健康情況尚算可以
請大家不定時 update一下生長情況, 如有種植問題可以互相研究, 好嗎
candyafr 發表於 2008-11-9 21:44:22 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-11-9 21:42 發表
今次Rob's 團購回來的AV, 雖然細一點, 健康情況尚算可以
請大家不定時 update一下生長情況, 如有種植問題可以互相研究, 好嗎

好啊,支持
比得大帝 發表於 2008-11-9 21:50:50 |顯示全部樓層

Peter 的 AV

Peter 的 AV
Rob's Lucky Charm 081109 (Small).JPG
Rob's Lucky Ducky 081109 (Small).JPG
Rob's Lucky Number 081109A (Small).JPG
Rob's Lucky Number 081109B (Small).JPG
Rob's Lucky Penny 081109 (Small).JPG
Rob's Whatever 081109 (Small).JPG
貓后 發表於 2008-11-9 21:51:54 |顯示全部樓層
peter,d 葉形真係好靚丫
比得大帝 發表於 2008-11-9 21:53:39 |顯示全部樓層
有點担心 lucky ducky
上次訂了兩個都死了
今次訂兩個, 因為來不夠數, 只分得一個
不過葉開始有點軟了

請對輩提供打救方法   謝謝
candyafr 發表於 2008-11-9 21:59:56 |顯示全部樓層
Candy的AV

Rob's Hand Puppet還有2個花蕾

Rob's Hand Puppet

Rob's Hand Puppet

Rob's Swizzle Stick

Rob's Swizzle Stick
比得大帝 發表於 2008-11-9 22:12:39 |顯示全部樓層
Candy,  你用嚟扣住塊葉的是否萬字夾, 最好用有膠包的, 否則鐵生銹會蝕爛塊葉的
sammy 發表於 2008-11-9 22:25:45 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-11-9 21:53 發表
有點担心 lucky ducky
上次訂了兩個都死了
今次訂兩個, 因為來不夠數, 只分得一個

錢就收左, 但貨就少左, 咁都得?
比得大帝 發表於 2008-11-9 22:27:29 |顯示全部樓層
原帖由 sammy 於 2008-11-9 22:25 發表

錢就收左, 但貨就少左, 咁都得?

咁就唔會, 佢俾幾多花收幾多錢的
candyafr 發表於 2008-11-9 22:32:24 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-11-9 22:12 發表
Candy,  你用嚟扣住塊葉的是否萬字夾, 最好用有膠包的, 否則鐵生銹會蝕爛塊葉的

係萬字夾呀,thanks............. 其實我想本星期取它門回office..........我見到swizzle stick有2條小根啦...........咁用膠萬字夾咪得囉

alva 發表於 2008-11-9 23:26:03 |顯示全部樓層
唉... 我盆ducky都唔多好. 之前都種過一棵, 不過都係掛左... 希望今次好彩d. 我而家放左佢係温室, 希望佢ok啦.
比得大帝 發表於 2008-11-10 10:06:08 |顯示全部樓層
原帖由 alva 於 2008-11-9 23:26 發表
唉... 我盆ducky都唔多好. 之前都種過一棵, 不過都係掛左... 希望今次好彩d. 我而家放左佢係温室, 希望佢ok啦.

放上嚟睇吓點
大家參詳一下
比得大帝 發表於 2008-11-10 10:09:51 |顯示全部樓層
原帖由 candyafr 於 2008-11-9 22:32 發表

係萬字夾呀,thanks............. 其實我想本星期取它門回office..........我見到swizzle stick有2條小根啦...........咁用膠萬字夾咪得囉

我個盆 lucky charm 都有個花冧
我都係用包膠的萬字壓住佢
lucky penny 和 lucky ducky 都種死過兩盆
今次個 lucky 細就細d, 不過還可以
ducky 就弱了點
mcyan 發表於 2008-11-10 10:14:45 |顯示全部樓層
我的lucky number狀態還好~~
比得大帝 發表於 2008-11-10 10:22:18 |顯示全部樓層
係噃, 今期的 numbers 都幾壯, 但係 duckies 就個個都好弱
larryling 發表於 2008-11-11 22:18:49 |顯示全部樓層
我的也很健康,昨晚掀起看已經長根
DSC_0029 (Medium).JPG
Purple 發表於 2008-11-11 23:07:52 |顯示全部樓層
我也來報告一吓:全部都精精神神的,打算等根再長一些便上盆。

Lucky Penny,已有3個小花蕾。

Lucky Penny,已有3個小花蕾。

Lucky Charm,已有1花菖。

Lucky Charm,已有1花菖。

Lucky Number 狀態不錯。

Lucky Number 狀態不錯。

也有1個小花蕾。

也有1個小花蕾。

Hand Puppet 都好 OK。

Hand Puppet 都好 OK。
alva 發表於 2008-11-11 23:25:21 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-11-10 10:06 發表

放上嚟睇吓點
大家參詳一下

好, 等我一下. Weekend 貼番張相.

天氣涼左, Ducky 好似冇咩再差落去既跡象.
比得大帝 發表於 2008-11-12 09:15:57 |顯示全部樓層
原帖由 alva 於 2008-11-11 23:25 發表

好, 等我一下. Weekend 貼番張相.

天氣涼左, Ducky 好似冇咩再差落去既跡象.

那恭喜你了
放相上來罷, 他們都是兄弟姊妹
Heidi 發表於 2008-11-12 13:32:10 |顯示全部樓層
D葉好靚呀, 但點解用萬字夾呀
12345下一頁