作者: 小雷子 發表于 2018-7-28 03:13:42
14118 435
powergun 發表於 2018-7-30 20:21:09 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-7-30 20:00
好嘅中醫好多人睇架!不過都要人夾人的!中醫針對個人!唔似西醫!以前睇嘅老中醫佢好勁,佢一把脈就知我 ...

我睇個d係由細睇到大的, 當然中醫博大精深, 唔係個個都得的, 但西醫有精密儀器, 配合各種的化驗, 理論上係好過中醫的, 除非中醫將來都有佢化驗團隊support
回復

小雷子 發表於 2018-7-30 20:54:20 來自手機 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2018-7-30 20:21
我睇個d係由細睇到大的, 當然中醫博大精深, 唔係個個都得的, 但西醫有精密儀器, 配合各種的化驗, 理論上 ...

最緊要大家都身體健康!唔洗食咁多藥!你話係咪!

當然啦  發表於 2018-7-30 21:04
回復

小雷子 發表於 2018-8-26 15:14:03 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子發現左,雷大失眠就揾皇上去酒吧劈酒!有相為証! 20180826_143731.jpg 20180826_140431.jpg
回復

alexkai 發表於 2018-8-26 16:49:36 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-8-26 15:14
小雷子發現左,雷大失眠就揾皇上去酒吧劈酒!有相為証!<span class="emoji emoji1f631"></span>

雷大除了揾皇上去酒吧劈酒!
我發現佢細個時係紅小兵!有圖為証!
回復

小雷子 發表於 2018-8-26 17:58:51 來自手機 |顯示全部樓層
alexkai 發表於 2018-8-26 16:49
雷大除了揾皇上去酒吧劈酒!
我發現佢細個時係紅小兵!有圖為証! ...

嘩!咁都比你揾到!
好攪笑!你睇過未?

似係共慘黨歌頌雷鋒的故事  發表於 2018-8-27 09:29
回復

alexkai 發表於 2018-8-26 18:59:26 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-8-26 17:58
嘩!咁都比你揾到!<span class="emoji emoji1f602"></span>
好攪笑!<span class="emoji emoji1f602"></span>你睇過未?

Google 亂找的,你有興趣睇?我就麻麻地啦

http://m.lianhuanhuawang.com.link/news/264169.html
回復

小雷子 發表於 2018-8-26 19:25:13 來自手機 |顯示全部樓層
alexkai 發表於 2018-8-26 18:59
Google 亂找的,你有興趣睇?我就麻麻地啦

http://m.lianhuanhuawang.com.link/news/26416 ...

我更加無興趣!
但你………………好似…………對……火……星……人……非常好奇…………!
回復

alexkai 發表於 2018-8-26 20:22:32 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-8-26 19:25
我更加無興趣!<span class="emoji emoji1f613"></span>
但你………………好似…………對……火……星……人……非常好奇… ...

小粉絲探索火星人,只搵到幅連環圖,任務失敗
回復

小雷子 發表於 2018-8-26 20:48:49 來自手機 |顯示全部樓層
alexkai 發表於 2018-8-26 20:22

守護火星人嘅任務靠你啦!
回復

小雷子 發表於 2018-8-26 21:07:27 來自手機 |顯示全部樓層
alexkai 發表於 2018-8-26 20:22

邀請你到呢個帖,畫畫比我睇!300楼!http://hkplants.com/forum.php?mod=viewthread&tid=202750&extra=&page=30&mobile=2
回復

alexkai 發表於 2018-8-26 23:40:10 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-8-26 21:07
邀請你到呢個帖,畫畫比我睇!300楼!<span class="emoji emoji1f60f"></span>http://hkplants.com/forum.php?mod=viewthrea ...

好玩,就隨心畫了幅,原本想畫狗仔,力不從心變了喵仔,請大大贈言
回復

小雷子 發表於 2018-8-26 23:58:22 來自手機 |顯示全部樓層
alexkai 發表於 2018-8-26 23:40
好玩,就隨心畫了幅,原本想畫狗仔,力不從心變了喵仔,請大大贈言
...

旅行返嚟…… 揭盅!ByeBye!
回復

alexkai 發表於 2018-8-27 00:17:30 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-8-26 23:58
旅行返嚟…… 揭盅!ByeBye!<span class="emoji emoji1f680"></span><span class="emoji emoji1f605"></span>

好好照顧自己,等你回來。
回復

powergun 發表於 2018-8-27 09:15:40 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-8-26 15:14
小雷子發現左,雷大失眠就揾皇上去酒吧劈酒!有相為証!

地球人去搵周公, 火星人去搵皇上, 外星人多與統治者接觸, 原來係真的
回復

powergun 發表於 2018-8-27 09:17:50 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-8-26 23:58
旅行返嚟…… 揭盅!ByeBye!

記得帶外星手信啦
回復

小雷子 發表於 2018-9-3 16:55:10 來自手機 |顯示全部樓層
alexkai 發表於 2018-8-26 23:40
...

你似乎好驚喎?隱藏功夫做得好好呀!好難攪……
你係一個好踏實嘅人,對自己有一定嘅自信心,想像空間嘛嘛地,創作應該唔係你強項!
你成長背景不錯,沒有什麽煩惱!你好重視家庭及家人,若有人欺負佢地,你會出手捍衛及保護!你亦樂於舆人溝通,但亦會保留一點私隐!人際關係不錯的,可以係一個值得信賴嘅朋友!你亦係一個喜歡懷緬過去嘅人,比較念舊!
哈哈!你覺得啱啱呢?
回復

alexkai 發表於 2018-9-3 17:15:36 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-9-3 16:55
你似乎好驚喎?隱藏功夫做得好好呀!好難攪……
你係一個好踏實嘅人,對自己有一定 ...

勁呀, 全中呀, 除了"樂於舆人溝通"這一點. 現實中我很少出聲的, 只會跟有興趣的人說話
至於隱藏功夫 嘿嘿~ 拍照片只拍大頭最安全.

但係呢~ 你真的是完全從畫裡解讀出來嗎?
回復

小雷子 發表於 2018-9-3 17:21:34 來自手機 |顯示全部樓層
alexkai 發表於 2018-9-3 17:15
勁呀, 全中呀, 除了"樂於舆人溝通"這一點. 現實中我很少出聲的, 只會跟有興趣的人說話
至 ...

好嘢!
咁樣……小雷子……可能……被人打入冷宮!
回復

小雷子 發表於 2018-9-3 17:24:10 來自手機 |顯示全部樓層
alexkai 發表於 2018-9-3 17:15
至 ...

哈哈!係呀!
回復

小雷子 發表於 2018-9-3 17:44:16 來自手機 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2018-8-27 09:15
地球人去搵周公, 火星人去搵皇上, 外星人多與統治者接觸, 原來係真的

根爺你講得好啱,今次都去左揾皇帝♔,差啲連皇宮都入唔到!佢地話我太暴露,要着返件當地特製衣先可以入去!
回復