阿貓的迷岩

作者: Tongbbmuimui 發表于 2018-5-20 17:52:41
2590 33

B大大你有幾盆響入面架, 多謝你‍♀️
另外大雷子同Tindayun師兄都有響入面架不過未有花,多謝你地

要查太陽油入花房影,溶左我。。d脂肪啦

評分

查看全部評分

雙魚座 發表於 2018-5-20 18:43:17 來自手機 |顯示全部樓層
隱形大戶高手:發帖不多,但下下精帖。
回復

Tongbbmuimui 發表於 2018-5-20 19:51:06 來自手機 |顯示全部樓層
雙魚座 發表於 2018-5-20 18:43
隱形大戶高手:發帖不多,但下下精帖。

師姐五好笑我啦,我怕到盛夏已經無花相可以用泥多謝一班前輩炸,比起你地果d我呢d係入門級
回復

pekklewin 發表於 2018-5-20 19:55:16 |顯示全部樓層
好多收藏品, 又多花, 大戶人家呀 !  
回復

Tongbbmuimui 發表於 2018-5-20 19:59:25 來自手機 |顯示全部樓層
pekklewin 發表於 2018-5-20 19:55
好多收藏品, 又多花, 大戶人家呀 !

好多係交換同”排”加,所以特別要多謝你地帶我入坑
回復

Tongbbmuimui 發表於 2018-5-20 20:02:23 來自手機 |顯示全部樓層
甘多年都只係識種av,舊年第一次接觸就愛上其他苦苣苔,除左迷岩,超迷,中岩,套筒,喜蔭,貓我都好喜愛,原來可以甘多姿多彩
回復

小雷子 發表於 2018-5-20 20:26:27 來自手機 |顯示全部樓層
Tongbbmuimui 發表於 2018-5-20 20:02
甘多年都只係識種av,舊年第一次接觸就愛上其他苦苣苔,除左迷岩,超迷,中岩,套筒,喜蔭,貓我都好喜愛, ...

哈哈!我都係只識種AV!咩叫喜蔭,迷岩,長筒……全部未種過!呢度好恐怖……足不出户,啲花花就可以送到府上!
依加輪到你落毒啦!
回復

Tongbbmuimui 發表於 2018-5-20 20:43:06 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-5-20 20:26
哈哈!我都係只識種AV!咩叫喜蔭,迷岩,長筒……全部未種過!呢度好恐怖……足不出户,啲花花就可以送到 ...

哈哈又係喎足不出戶都可以有好多好野,又種子又走莖,好過引
回復

小雷子 發表於 2018-5-20 20:51:47 來自手機 |顯示全部樓層
Tongbbmuimui 發表於 2018-5-20 20:43

你有間花房,想種咩就種咩,超爽啦!
回復

雙魚座 發表於 2018-5-20 21:10:18 來自手機 |顯示全部樓層
Tongbbmuimui 發表於 2018-5-20 20:43

呢度不恐怖。入會一年多。好多野都排到。其本苦類入門品種都有。除非很吸引品種都不會去排(室內無位)。
入會不會無野排,只會已有而不去排。
回復

小雷子 發表於 2018-5-20 21:15:29 來自手機 |顯示全部樓層
雙魚座 發表於 2018-5-20 21:10
呢度不恐怖。入會一年多。好多野都排到。其本苦類入門品種都有。除非很吸引品種都不會去排(室內無位[emo ...

魚魚你好有定力喎!我就慘啦!就快要瞓街啦!
回復

雙魚座 發表於 2018-5-20 21:19:49 來自手機 |顯示全部樓層
Tongbbmuimui 發表於 2018-5-20 19:51
師姐五好笑我啦,我怕到盛夏已經無花相可以用泥多謝一班前輩炸,比起你地果d我呢d係入門級 ...

在園藝館內,新手都變高手。未入館時,從未想過用走莖、枝條去繁殖。入館後是一定要學會,要不然,做殺手囉!所以個個好武功。
回復

雙魚座 發表於 2018-5-20 21:26:49 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-5-20 21:15
魚魚你好有定力喎!我就慘啦!就快要瞓街啦!<span class="emoji emoji1f602"></span>

無位又點排呢?除非貪新厭舊,入盆特別品種,分享盆普野,但有時唔舍得的。
雷大應入咗不少貨啦!
回復

雙魚座 發表於 2018-5-20 21:31:55 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-5-20 20:26
哈哈!我都係只識種AV!咩叫喜蔭,迷岩,長筒……全部未種過!呢度好恐怖……足不出户,啲花花就可以送到 ...

邊啲花花可以送到府上,個個有嗰啲無人排,一出特別品種,一群人出現。有時特別野~買都要手快有手慢無。
回復

小雷子 發表於 2018-5-20 21:58:30 來自手機 |顯示全部樓層
雙魚座 發表於 2018-5-20 21:26
無位又點排呢?除非貪新厭舊,入盆特別品種,分享盆普野,但有時唔舍得的。
雷大應入咗不少貨啦!<span class="emoji emoji ...

入多左花貓囉!但冇留意,夏天屋企唔夠光,貓貓變晒高脚七!
回復

Tongbbmuimui 發表於 2018-5-20 21:59:40 來自手機 |顯示全部樓層
就算有位淋水都好大鑊,好辛苦下,所以貴精算啦,不過我最近買左個壓力壺我自己覺得好好用
回復

雙魚座 發表於 2018-5-20 22:02:09 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-5-20 21:58
入多左花貓囉!但冇留意,夏天屋企唔夠光,貓貓變晒高脚七!<span class="emoji emoji1f602"></span> ...

夏天唔夠光?天氣熱,我啲貓貓收在枱底了。
回復

Homa1202 發表於 2018-5-20 22:20:37 來自手機 |顯示全部樓層
花又多又靓, 真的要好好心機照顧, 等著看更多的爆花照啊
回復

Homa1202 發表於 2018-5-20 22:22:16 來自手機 |顯示全部樓層
壓力壼是点玩法?
回復

小雷子 發表於 2018-5-20 22:40:45 來自手機 |顯示全部樓層
Tongbbmuimui 發表於 2018-5-20 21:59
就算有位淋水都好大鑊,好辛苦下,所以貴精算啦,不過我最近買左個壓力壺我自己覺得好好用 ...

嘩!好大個樽!
回復

12下一頁