五折花(因為清貨減價)

作者: Penwong 发表于 2018-5-6 14:19:47
5127 84

爪哇蝴蝶蘭
Penwong 發表於 2018-5-6 15:04:28 來自手機 |顯示全部樓層
Phal Hannover passion
Penwong 發表於 2018-5-6 15:12:33 來自手機 |顯示全部樓層
Phal.fuscata
Penwong 發表於 2018-5-6 15:20:25 來自手機 |顯示全部樓層
P.Jong’s Penang Imp x P.princess kaiulani (flavour)
taxitang 發表於 2018-5-6 15:21:40 |顯示全部樓層
果然滿載而歸。
Penwong 發表於 2018-5-6 15:24:25 |顯示全部樓層
taxitang 發表於 2018-5-6 15:21
果然滿載而歸。

陸續有黎,排住隊等⋯⋯⋯
Penwong 發表於 2018-5-6 15:29:46 |顯示全部樓層
上唔到圖原來因為無寫字,要寫到佢滿意才傳到相
taxitang 發表於 2018-5-6 15:48:22 |顯示全部樓層
Penwong 發表於 2018-5-6 15:29
上唔到圖原來因為無寫字,要寫到佢滿意才傳到相

繼續等睇好花。
GP01-Fb 發表於 2018-5-6 16:21:15 來自手機 |顯示全部樓層
恭喜買到心頭好,P.Jong’s Penang Imp x P.princess kaiulani (flavour)好靚
小雷子 發表於 2018-5-6 16:35:18 來自手機 |顯示全部樓層
GP01-Fb 發表於 2018-5-6 16:21
恭喜買到心頭好,P.Jong’s Penang Imp x P.princess kaiulani (flavour)好靚

我都覺得靚!
Penwong 發表於 2018-5-6 16:35:25 |顯示全部樓層
GP01-Fb 發表於 2018-5-6 16:21

其實開花前都未見過盧山真面目,抱住期待興奮等開獎的心情,因為店家忙碌,有些連名字都無寫只寫價格(照價五折)結果算滿意。

好羨慕,我到花墟大部分時間都是空手而回。  發表於 2018-5-6 16:41
Penwong 發表於 2018-5-6 16:38:37 |顯示全部樓層

算是好運氣,佢清貨,我想買,質素又幾好。
GP01-Fb 發表於 2018-5-6 16:38:52 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-5-6 16:35
我都覺得靚!

小雷子,買花唔好買得咁急, 如果唔係好快就冇位㗎啦 (過來人)。外邊仲有好多好嘢,可遇不可求, 要等的。
小雷子 發表於 2018-5-6 16:44:37 來自手機 |顯示全部樓層
GP01-Fb 發表於 2018-5-6 16:38
小雷子,買花唔好買得咁急, 如果唔係好快就冇位㗎啦 (過來人)。外邊仲有好多好嘢,可遇不可求, 要等的 ...

我都覺得自己有點風狂,失控!
你地啲靚花真係太毒啦!
除左花墟嘅上x及賓賓,邊度有蘭花睇?
GP01-Fb 發表於 2018-5-6 16:51:56 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-5-6 16:44
我都覺得自己有點風狂,失控!
你地啲靚花真係太毒啦!
除左花墟嘅上x及賓賓,邊度有蘭花睇?<span class="emoji emoji1f60 ...

如果淨係睇, 除了這裏,facebook上面經常有台灣蘭商post啲靚相。 如果要買,我就真係唔知, 好多網上見到嘅靚花都不知如何入手, 得個恨字。
Penwong 發表於 2018-5-6 17:06:09 |顯示全部樓層
舊年十月幾在靜x園行左四轉,約三十盆左右收獲,我想専注蝴蝶蘭,佢又剛好為入年花清貨打五折。到時留意下有無合心意的五折花。

多謝報料, 我十月左右留意下。  發表於 2018-5-6 23:25
小雷子 發表於 2018-5-6 17:08:10 來自手機 |顯示全部樓層
GP01-Fb 發表於 2018-5-6 16:51
如果淨係睇, 除了這裏,facebook上面經常有台灣蘭商post啲靚相。 如果要買,我就真係唔知, 好多網上見 ...

好認同!咁為有先欣賞大家的花花!
alexng325 發表於 2018-5-7 16:48:39 來自手機 |顯示全部樓層
請問邊度有五折咁抵
Penwong 發表於 2018-5-7 17:13:57 |顯示全部樓層
alexng325 發表於 2018-5-7 16:48
請問邊度有五折咁抵

舊年的事了,今年是否繼續就要問老細啦,舊年十月幾靜x園,佢個半價牌擺左成個月係門口花盆堆中,需要換植料重植的樣子,佢要清貨尾入年花,周圍花店一般都係減價清貨尾,只是剛好一大堆合我意的都適應下來陸續開花,剛好那些花都好正。

好有心機!!  發表於 2018-5-7 20:18
Penwong 發表於 2018-5-7 17:37:36 來自手機 |顯示全部樓層

還記得這一盆實在是樣衰衰的,狀況不太好,結果半價又半價的要埋,居然活了下來長根等花開。
12345下一頁